Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Komoly ellenzék lenne az Együtt

2015. szeptember 18. 21:40
Péntek este Szelényi Zsuzsannával és Szigetvári Viktorral tartott közös lakossági fórumot Kész Zoltán a Gourmandia étteremben. Miniszterelnök-jelöltjük is van.

Az Együtt országgyűlési képviselője és elnöke őszi aláírásgyűjtő programsorozat keretében látogatott Veszprémbe, ahol az ellenzékiségről és Kész Zoltán februári győzelméről is beszéltek.

Szigetvári Viktor elmondta, hogy Bajnai Gordon ugyan elhagyta őket, de ők továbbra is teszik a dolgukat, ami az, hogy 2018-ra új ellenzéket hozzanak létre a Fidesznek. Azt gondolja, hogy az ország „félrecsúszott” helyzetben van, amely nem csak a jelenlegi, hanem az előző kormányok bűne is. Elmondása szerint ők a Jobbik és a Fidesz populista retorikája helyett egyenes, kényelmetlen igazságokat kimondó beszéddel rántanák le a leplet a korrupcióról. Úgy véli, hogy a gyűlölködés mellett kevés szó esik arról, hogy milyen országot szeretnének az emberek, ám a fórumon azt elárulták, hogy ők milyet: jól működő piacgazdaságot és liberális demokráciát.

szigetvári viktorszigetvári viktor

Kész Zoltán és Tapolca példája szerinte azt mutatja, hogy összefogással lehet nyerni, ám a Jobbikos győzelmének nem örül. Orbán Viktorral ellentétben Vona Gábort nem tartja karizmatikus miniszterelnök-jelöltnek. Szigetvári elmondta, hogy az Együttnek is van jelöltje, ám konkrétumot és nevet nem mondott.

A fórumon természetesen szóba került a migráció kérdése is. Az Együtt országgyűlési képviselője, Szelényi Zsuzsanna nyáron még a debreceni zavargások után mondta azt, hogy a bevándorlók rendkívül békés emberek. Az illegális bevándorlás problémájának megoldásáról és a héten történt röszkei határáttörésről semmit sem beszélt, arról viszont igen, hogy az ott szolgálatot teljesítő rendőrök és katonák szerinte magukra vannak hagyva, és ez jellemző az egész országvezetés mentalitására. Úgy véli, hogy amikor Orbán Viktor az Unió határait védi, akkor nem foglalkozik az ország nemzetközi helyzetével. Az Együtt ezzel szemben Magyarországot a világba globálisan integrálva képzeli el.

szelényi zsuzsannaszelényi zsuzsanna

A fórumon egy hölgy aggódott a bizonytalan szavazók állítólagos magas száma miatt: ”mi lesz 2018-ban?” A baloldali segítséggel Parlamentbe jutott Kész Zoltán erre reagálva kifejtette, hogy nem aggódik, hiszen ha megtalálják a megfelelő embereket az összefogásra, akkor sikerülhet a kormányváltás. Elmondta, hogy magát sosem tartotta baloldali politikusnak, és ma Magyarországon amúgy sem az a bal,- és jobboldal, amit a magyarok annak neveznek.

Ge. Á.
további cikkek
Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Hétvégén a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei és Porga Gyula, polgármester is néhány óra alatt gyűjtötte össze az önkormányzati választáson való elinduláshoz szükséges támogató aláírásokat. Sőt, volt olyan városrész, ahol a szükséges mennyiség háromszorosa is összejött egy délelőtt alatt. Hétfő délelőtt a jobboldali jelöltek a kampány első napjainak tapasztalatairól tartottak sajtótájékoztatót a Városháza előtt. 2024. április 22. 16:29 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. 2024. április 15. 19:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.