Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kuncz Aladár életét mutatja be az új Ex Symposion

2015. október 13. 19:16
Bemutatták az Ex Sympoison folyóirat új számát kedden este a Pannon Egyetem Várfok Kollégiumában.

Az Ex Symposion folyóirat az I. világháborúval foglalkozó Együtt 1914 után folytatja a Nagy Háború témáját. Az aktuális lapszám kiemelten foglalkozik Kuncz Aladár, a francia fogságba esett kolozsvári tanár, író és szerkesztő életével.

Zseke Gyula, Józsa Márta és Sztojcsev StefánZseke Gyula, Józsa Márta és Sztojcsev Stefán

A lapbemutatón Józsa Márta, a lap egyik szerkesztője elmondta, hogy régóta foglalkoztatja Kuncz Aladár élete, aki az I. világháború évet egy franciaországi integráló táborban töltötte. Hazatérte után megírta azt a dokumentumregényt, aminek a Fekete kolostor címet adta.

Józsa Márta hozzátette, hogy a lapszám munkálatainak megkezdtével egy időben az Országos Széchenyi Könyvtár Kuncz Aladár kritikai kiadássorozatot indított, amely segítségével számos olyan fotó került elő, amit soha nem közölt senki.

A folyóirat Kuncz Aladár munkássága mellett közli Angel Wagenstein bolgár író Izsák öt könyve című regényének első világháborús fejezetét is. Az Ex Symposion új számát Bozsik Péter, Józsa Márta, Sztojcsev Stefán, Zeke Gyula a lap szerkesztői és szerzői mutatták be.

Csepely Máté
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.