Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Rozmaring díjat nyert a Chianti étterem

2015. október 24. 11:25
A Magyar Turizmus Zrt. elismerése most nem a gasztronómiának, hanem a környezetgondozásért végzett tevékenységnek szól.

A Közép-Dunántúl régió nyertese a lakótelepi elhelyezkedése miatt sosem volt túl jó helyzetben ami a környezetszépítést illeti, ám a tulajdonosok hozzáállásával, és azzal, hogy áldoznak rá pénzt, ki tudják hozni belőle a maximumot - ezt vallja az étterem kertjét gondozó Margaréta Flóra Kft. ügyvezetője arról, hogy miért nyerhette el idén a Chianti a díjat. Érdekesség, hogy a héten Veszprém mint város is nyert egy hasonlót.

A Rozmaring díj
A Magyar Turizmus Zrt. 2006-ban hozta létre a Rozmaring díjat. A díj odaítélésének alapfeltétele, hogy a vendéglátóhely olyan településen legyen, amely benevezett a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenybe. Az elnevezés egyrészt utal arra, hogy az elismerésnek a gasztronómiához is köze van, hiszen a rozmaring a magyar konyha egyik kedvelt fűszernövénye is. A díjat azok a vendéglátóhelyek kaphatják meg, amelyeknek éttermi kínálata magas színvonalú, és ezzel párhuzamosan környezetük rendezettsége, növényekkel és virágokkal való díszítése különösen igényes.

Heti karbantartás és toszkán jelleg

Öntözőrendszer, vakondháló, gyepszőnyeg. Ez csak néhány olyan alapfeltétel, amely nélkül nem lenne olyan a Chianti környezete, mint amilyen. Amikor a tulajdonosok annak idején átvették az étterem vezetését, 25 köbméter bozótost kellett kipucolni, és csak utána lehetett nekiállni a kertészeti munkáknak.

"A kialakításnál igyekeztünk az étteremhez illő toszkán jelleget kialakítani. Most főleg évelő virágok, és olyan örökzöldek, mint a mamutfenyők, rózsák, levendulák, vagy gyöngyvesszők és egy fűszerkert díszeleg a korábbi bozótos helyén. Ezeket heti rendszerességgel öntözzük, gyomirtózzuk, trágyázzuk, valamint az étterem körüli lépcsőket is rendbe tesszük" - árulta el a karbantartásról és a növényekről a Margaréta Flóra ügyvezetője.

"Az étterem mögött korábban csak a bozótos volt. Napokig jártak itt a bobcatek, hogy rendbe lehessen hozni." Háttérben a fűszerkert.

A Rozmaring díjat ugyan október 22-én vették át, ám az étteremnél azt mondják, hogy nem ülnek a babérjaikon, hiszen az elismeréstől ihletet kaptak, és a teraszon jövőre további finomhangolások és újítások várhatók.

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.