Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

2016 első közgyűlése

2016. január 27. 20:15
Olimpia, menekült-kvóta, konzultáció a napirenden.

Napirend előtt

8:20

Gerstmár Ferenc (LMP) interpellációban érdeklődött két megfeneklett uniós projekt sorsáról Brányi Mária alpolgármesternél. Az egyik a Családok Átmeneti Otthonának új helyre költöztetése, a másik a Márkó-Bánd irányába vezető kerékpárút megépítése. A képviselő arra kíváncsi, hogy mennyi pénzt költött ezekre az önkormányzat, és van-e esély arra, hogy a jövőben ezek megvalósulhatnak? Brányi Mária alpolgármester (Fidesz-KDNP) emlékeztetett arra, hogy a novemberi közgyűlésen részletes tájékoztatást nyújtott az európai uniós pályázatokkal kapcsolatban. Nem lát olyan forrást, amiből ezeket a fejlesztéseket meg lehetne valósítani. A kerékpárútra jogerős építési engedéllyel rendelkezik a város, de külső forrás nélkül nem lehet elkezdeni a kivitelezést. Porga Gyula polgármester (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy Veszprém régióelső volt az előző uniós ciklusban a fejlesztési pénzek lehívásában.


8:32

Forgóné Kelemen Judit (Jobbik) ismét a tervezett biofűtőművel kapcsolatban tett fel kérdéseket. Arra kíváncsi, hogyan áll a tervezés, milyen technológiát fognak alkalmazni a fűtőműben, és erről mikor és hol kap teljes körű tájékoztatást Veszprém lakossága? A polgármester írásban ígért választ.

*

Baumgartner Lajos (Fidesz-KDNP) napirend előtti felszólalásában beszámolt arról, hogy a Stadion utca 11. szám mellett lévő füves, lankás tömbbelsőben új játszótér alakulhatott ki, ahol korszerű, több játékfunkciós kombinált mászóvárat, egy háromüléses hintát és két fitnesz eszközt helyeztek el összesen 4,2 millió Ft értékben.


8:40

Némedi Lajos alpolgármester (Fidesz-KDNP) napirend előtti felszólalásában a plázában megszűnt CBA üzlethelyiségének sorsával kapcsolatban arra kérte az üzletközpontot, „hogy az üzlethelyiségek bérbeadásáról származó bevétel biztosítása mellett, legyen legalább ilyen fontos a környék lakóinak élelmiszer kiskereskedelemmel való ellátása”.

*

Czaun János (Fidesz-KDNP) egy a közelmúltban véget ért perrel kapcsolatban szólalt fel, ami kapcsán „botrányos dolgok világosodnak meg előttünk, és szomorú kérdéseket kell feltennünk.” „Létezhet ma Veszprémben olyan képviselő, aki a szólásszabadság jogát sárba tiporva büntetőfeljelentést tesz egy veszprémi polgárral szemben, csak azért, mert az elmondja a véleményét róla?” - kérdezte a képviselő, aki szerint választanunk kell, hogy Brusznyait vagy Papp Jánost tartjuk-e példaképnek.

”Januárban Brusznyai Árpád mártírhalálára emlékezünk. Mindegyikőnknek el kell döntenie: őt, az ’56-os hőst, a sok száz veszprémi életét megmentő mártírt tekintjük példaképünknek, vagy az önmagával szemben kritikát soha el nem fogadó, többek közt feljelentéseiről és önfejűségéről híres párttitkárt, Pap Jánost? Választanunk kell: egy olyan ember szellemiségének örököse leszünk-e, aki 1956-ban nem csak a barátai és fiatal tanítványainak az életét óvta meg azzal, hogy nem engedte őket fegyveres harc közelébe, hanem ellenfeleinek életét is megmentette azzal, hogy fellépése révén több, a városi felkelők által elfogott ÁVH-s és gyűlölt pártember menekült meg a lincseléstől.”

A képviselő szerint „nem engedhetjük meg, hogy Veszprémbe visszaszivárogjanak a Pap Jánosok. Nem engedhetjük meg, hogy a Város közélete a feljelentgetésekről, a reggel, éjjel meg este hazugságokról, a félelemkeltésről szóljon”, az érintettnek pedig el kell gondolkodnia azon, „jó helyen van-e, nem kellene-e máshol, mással foglalkoznia”.

Hartmann Ferenc frakcióvezető (Demokraták Veszprémért) szerint ezt a hozzászólást nem lehetett volna elmondani, a közgyűlésnek ugyanis sem hatásköre sem jogköre nincs a témában, így a felszólalás SZMSZ-ellenes volt. Porga Gyula szerint a város 25 éves demokráciája során példa nélküli eset, hogy egy képviselő büntető feljelentést tesz egy állampolgárral szemben, arról pedig ő dönt, hogy melyik felszólalás kerülhet a közgyűlés elé.


Napirend

8:50

Módosították a reklámok, reklámberendezések, hirdetmények és hirdető-berendezések elhelyezésének szabályairól szóló rendeletet, ami ezentúl a belső útgyűrű mentén és csomópontjai környezetében szitaszövetből készülő, nagyméretű reklámelemek kihelyezhetőségét is biztosítja.

*

Április 30-án lejár az Orvosi Ügyelet Nonprofit Egészségügyi Szolgáltató Kft. feladat-átvállalási szerződése a központi orvosi ügyelet működtetésére. A következő 3 évre vonatkozóan közbeszerzést írnak ki. Az önkormányzat összesen 118,2 millió forintot költ az ügyelet működtetésére ebben az időszakban.

Katanics Sándor (Demokraták Veszprémért) szerint furcsa, hogy korábban 93 millió forintot szánt az önkormányzat a feladatra, most pedig azt javasolják, hogy az akkori összeg negyedével emelik meg a támogatást. A képviselő szerint azért volt szükség az emelésre, mert enélkül nem lenne sikeres a közbeszerzési eljárás, így pedig újra a háziorvosokra szállna a feladat. Úgy gondolja, az lett volna korrekt, ha az eredetileg tervezett összeggel kiírták volna a közbeszerzést, akkor kiderült volna, hogy valóban alultervezték-e a keretet.


8:55

Az önkormányzat a Megyei Jogú Városok Szövetségének kezdeményezéséhez kapcsolódva ötmillió forinttal támogatja a Kárpátalján élő, az ukrán háborús helyzet miatt kilátástalan helyzetbe sodródott magyarokat. Halmay György (Fidesz-KDNP) emlékeztetett, hogy tavaly a Veszprém a Kereszténységért Alapítvány nagyszabású koncertet szervezett a kárpátaljai magyarok megsegítésére, és akkor megtapasztalták, hogy valóban milyen nehéz az ottani magyarok sorsa. Hegedűs Barbara (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy a Fidelitas is gyűjtött támogatást a kárpátaljai magyaroknak. Katanics Sándor kérte, hogy utólag kapjanak tájékoztatást arról, hogy konkrétan mire költik a támogatást. A polgármester elmondta, hogy a korábbi és a jelenlegi támogatás is átlátható. Forgóné Kelemen Judit jelezte, hogy a Jobbik is támogatja a kezdeményezést, és ismét felvetette, hogy Veszprém egy kárpátaljai testvérvároson keresztül még hatékonyabban tudna segíteni.


9:00

Garancialevél elfogadásáról dönt a közgyűlés a 2024-es Olimpia budapesti pályázatához kapcsolódóan. A témáról részletesebben itt írtunk. A tervek szerint Veszprémben kézilabda-selejtezőket rendeznének.

Budapesti olimpiai helyszínekBudapesti olimpiai helyszínek


9:35

Még mindig Olimpia. Hartmann Ferenc emlékeztetett Athén példájára, hogy milyen negatív következményei is lehetnek annak, ha egy ország Olimpiát rendez. Tisztában kell lennünk azokkal az anyagi kötelezettségekkel, amikkel a rendezés jár. Amennyiben nyerünk a pályázaton, szükségessé válik a Veszprém Aréna közvetlen összekötése a nyolcas úttal, és több közlekedési infrastruktúra-fejlesztésre lenne szükség mind közúton, mind vasúton. Emlékeztetett arra is, hogy Veszprém rendelkezik egy repülőtérrel, ami jelenleg ugyan nem üzemel, de 2024-ig a kérdés rendeződni fog, és erre építeni is kell.

Gerstmár Ferenc megismételte hétfői sajtótájékoztatóján elmondott érveit az Olimpia rendezése ellen. Ovádi Péter frakcióvezető (Fidesz-KDNP) jelezte, hogy frakciója teljes mellszélességgel kiáll a budapesti Olimpia mellett. Némedi Lajos örömét fejezte ki amiatt, hogy Veszprém megyében három település is érintett lehet az Olimpia programjaiban, ész büszke arra, hogy személyesen részt vehet a döntésben. Forgóné Kelemen Judit tartózkodik a szavazáson a konkrét számok hiánya miatt. Halmay György (Fidesz-KDNP) szerint erőltetett Gerstmár Ferenc részéről az Olimpia eszményét szembeállítani az oktatásra szánt költségvetéssel. Baumgartner Lajos szerint az Olimpia azért is fontos, mert nagy médiafigyelmet generálna és a fogyasztásban is megmutatkoznának pozitív hatásai.

Czaun János szerint aki ma nemmel szavaz vagy tartózkodik, az Veszprém ellen szavaz. Katanics Sándor szerint a képviselőknek szíve joga úgy dönteni az előterjesztett kérdésekben, ahogy azt ő jónak látja. Az elhangzott fenyegetőzés a demokrácia megcsúfolása. A Fidesz érzelmi alapú döntést hoz, nem racionálisat. Számolni kell a komoly anyagi kockázattal. Tíz év alatt sem sikerült megoldani az Aréna megközelíthetőségét, a meccsek idején totális közlekedési káosz van a környéken. Gerstmár Ferenc felhívta Czaun János figyelmét arra, hogy a közgyűlés mai döntésével állást foglal a 2024-es Olimpia megrendezéséről. Az igazi elkötelezettség a sport mellett az lenne, ha konkrét lépéseket tennénk annak érdekében, hogy minél többen mozoghassanak. Forgóné Kelemen Judit jelezte, hogy vannak a városban olyan választópolgárok, akik nem feltétlenül támogatnának egy ilyen biankó előterjesztést.

Czaun János szerint mindenki elmondhatja a véleményét, meg a véleményről alkotott véleményét is. Ovádi Péter emlékeztette Gerstmár Ferencet arra, hogy a Csolnoky kórház soha nem látott fejlődésen ment át az elmlúlt években. Brányi Mária szerint az olimpiai terv egy olyan konstrukció, ami nemzeti összefogást jelenít meg, és nemcsak földrajzi elhelyezkedésünk, hanem sporthagyományaink is méltóvá tesznek minket arra, hogy olimpiai helyszínt adjunk. Úgy gondolja, ha a kormány biztosítottnak látja a rendezés anyagi hátterét, akkor nekünk nincs miért aggódnunk, ki fog alakulni a megvalósítást lehetővé tevő infrastruktúra és kapcsolatrendszer. Porga Gyula emlékeztetett: nem Veszprém pályázik az Olimpiára, a képviselőknek ma arról kell döntenie, hogy kézilabda selejtezőket szervezzen-e a város? Ha ma nemet mondunk erre, holnap tíz város fog ugrani, akik egy aréna felépítését is vállalnák egy ilyen lehetőségért. Személyes csalódásként éli meg, hogy "Gerstmár képviselő úr inkubátorokban méri az Olimpia megrendezését".

Schneller Márton Domonkos, a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Kft. stratégiai igazgatója elmondta: a pályázati anyag összeállítóinak is voltak kételyei, ezért állítottak össze több mint ezer oldalas megvalósíthatósági tanulmányt, és ezért dolgoznak együtt hasonló programok megvalósításában részt vett nemzetközi szakemberekkel. Emlékeztetett, hogy nincs szó anyagi kötelezettségvállalásról a mai előterjesztésben, sőt, a vidéki városokkal szemben nincs semmilyen anyagi elvárás az Olimpiával kapcsolatban, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság egymilliárd dollár fölötti összeget áldoz a közvetlen rendezéssel kapcsolatos fejlesztésekre, így a városnak maga a rendezés egy fillérjébe sem kerül. Jelezte azt is, hogy a közlekedéssel kapcsolatos fejlesztésekre is figyelmet fordít a kormány. Elismerte, a központi költségvetésre tekintve valóban van anyagi kockázata a rendezésnek, mint minden ilyen horderejű vállalkozásnak, kockázat nélkül azonban nincs siker sem.

Az előterjesztést 14 igen, 1 nem és 2 tartózkodás mellett fogadták el.


Szünet

Folytatás fél 11 után.


10:36

Az FCV Sportszervező Kft - amelynek tulajdonosa az 1. Futsal Club Veszprém egyesület - jelezte, hogy az MLSZ TAO létesítményfejlesztési programjában kiírt pályázatra sikeres pályázatot nyújtott be, és 100.000.000 Ft támogatást nyert el. Ezen támogatásból a Jutasi úti sportpályánál egy 190,7 m2 nagyságú öltözőt szeretne megépíteni. Az önkormányzat ennek megvalósulása érdekében hozott döntéseket az ingatlant illetően.


11:15

A képviselő-testület a betelepítési kvóta ellen fogadott el határozatot. Ebben azt írják:

„Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése elutasítja a kötelező betelepítési kvótát és a visszatoloncolás útján történő betelepítést. Nem támogatja idegenrendészeti objektum, hotspot létrehozását a város területén. A kötelező betelepítési kvóta jogtalan, értelmetlen. Növeli a bűnözés kockázatát és a terrorveszélyt. A kvóta veszélyezteti a kultúránkat és a mindennapjaink biztonságát, vállalhatatlan terheket jelentene a szociális, egészségügyi és oktatási rendszerünkre. Kérjük a kormányt, hogy minden lehetséges eszközzel akadályozza meg az illegális migránsok beáramlását és a kötelező betelepítési kvótát, védje meg Magyarországot és a magyar embereket. Védjük meg a Veszprémi embereket.”

Porga Gyula polgármester kifejtette, hogy bár Orbán Viktor bevándorlás-politikájával kapcsolatban kezdetben komoly ellenállás volt, azóta egyre több szövetségest szerzett a miniszterelnök, és legfőbb szövetségesei az európai polgárok. Némedi Lajos szerint Európa a hidegháború óta legnagyobb válságában van, amiből Magyarország a miniszterelnök gyors reakciójának köszönhetően maradt ki. Magyarország nehéz időszakaiban "a Teremtő mindig adott egy olyan vezetőt, aki kiutat mutatott a válságból, és ezeket a vezetőket a legnagyobb magyarok között tartjuk számon". Katanics Sándor a 77 magyar népmese közé sorolta az előterjesztést. A benne foglalt adatok nem tényszerűek. A félelemkeltés következményei beláthatatlanok. Az előterjesztést politikai megrendelésnek, szégyenletes kutyakomédiának tartja. Hartmann Ferenc szerint kétségtelen, hogy a bevándorlásnak vannak biztonsági kockázatai, és szerencse, hogy Veszprém környékét nem fenyegették a menekültek. Tény az is, hogy az EU és egyes tagállamai túlságosan lassan és nagy megengedéssel viszonyultak a problémához, de nem csak ez a probléma, hanem az is, hogy a magyar kormány társadalmi feszültséget szított, és a legalapvetőbb humanitárius elveknek sem felelt meg. Az előterjesztéssel az a baja, hogy Veszprém nem önálló városállam, így döntési lehetősége sincs a kérdésben.

Hegedűs Barbara szerint nagyfokú felelőtlenség volt több százezer gazdasági bevándorlót beengedni Európába. A kvótarendszer meghívást jelent a további migránsok számára, a bevándorlókat pedig nem lehet erőszakkal egy-egy országban tartani. A bevándorlás fenyegeti a fiatalok jövőjét és biztonságát. Aggasztóak a nyugati nagyvárosokban történt terrorcselekmények. "Veszprém nem akar a magyar Köln lenni". Stigelmaier Józsefné tapasztalata szerint az emberek nagy számban írták alá a Fidesz aláírásgyűjtő ívét a kérdésben. "Amikor embereket meggyaláznak, kifosztanak, kirabolnak (...) az nem mese, hanem sajnos a valóság, amitől nemcsak Magyarországot, hanem Európát is meg kell védeni." Ovádi Péter szerint a kvóta veszélyes. Idézte az MSZP és DK vezetőségi tagjainak korábbi idézeteit, melyekben a menekülteket támogatták. Úgy látja, hogy egyedül a kormány és a Fidesz intézkedett az ügyben. Elmondta, hogy Veszprémben a Fidesz több mint 10 ezer aláírást gyűjtött alá a kvóta ellen. Forgóné Kelemen Judit szerint mindenki számára világos, hogy a bevándorlás egy támadás az európai kultúra ellen. Úgy látja, hogy a Fidesz a Jobbik módszereit alkalmazva kezelte a menekültáradatot. Úgy tartja, hogy a menekültválság kapóra jött a kormánynak, hogy elterelje a figyelmet a földárverésekről, a korrupcióról.

Gerstmár Ferenc korábban jelezte, hogy a napirend vitájában és a szavazásban nem kíván részt venni. A napirend tárgyalása során hátra is húzódott a tárgyalóasztaltól. A Demokraták Veszprémért frakció képviselői a vitában igen, a szavazásban azonban nem vettek részt. A határozatot 11 igen szavazattal fogadták el.


11:43

A városvezetés által tervezett konzultációról itt írtunk részletesen. Hartmann Ferenc szerint a konzultáció hatékonysága alacsony. Korábban is szükség lett volna hasonló mértékű egyeztetésre, ha így lett volna, ma talán gyalogosbarátabb lenne a belváros, nem lenne két körforgalom és aluljáró. A konzultáció nem megkerülhető. Örömét fejezte ki, hogy az ellenzéki népszavazási javaslat is elősegítette a tájékoztatási hajlandóságot. Arra kérte a polgármestert, hogy kérje a tervtanács állásfoglalását a jelenlegi információk alapján a Színházkertbe tervezett mélygarázsról. Gerstmár Ferenc szerint minden olyan lépés hasznos és fontos, ami részvételt biztosít a polgárok számára a döntések meghozatalában. A képviselő szeretné látni a kiküldendő kérdőívet. Kíváncsi, hogyan lehet a beruházások várható hatásairól úgy tájékoztatni a veszprémieket, hogy a polgárok megalapozott döntést hozzanak.

Forgóné Kelemen Judit szerint a konzultáció fontos, az itt vázolt megoldás azonban nem kielégítő. Kevés lesz az idő a kérdőív kitöltésére. Problémás a "szavazólapok" hitelesítése, a statisztikákat lehet manipulálni úgy, hogy a konzultáció a kiíró elvárásainak megfelelő eredményt hozzon. Fontos, hogy minél alaposabban tájékoztassák a polgárokat olyan beruházásokról, mint a biofűtőmű. Az emberek nem fogják tudni, hogy mire mondanak igent, ez csak "buktacukrozásra jó". Brányi Mária szerint Hartmann Ferenc sajátosan értelmező a 2013 óta zajló folyamatokat. Akkor döntöttek ugyanis az Integrált Településfejlesztési Stratégiával kapcsolatos konzultáció formáiról, e döntés meghozatalában pedig minden képviselőnek lehetősége volt véleményt mondani. Az alpolgármester szerint érdekes, hogy 2016 januárjában hirtelen mindenki megvilágosodott, és úgy tesz, mintha az elmúlt években nem ült volna itt a képviselő-testületben, nem vett volna részt a döntések meghozatalában.

Hegedűs Barbara szerint nem hangzott el, hogy a konzultációt kommunikációs és marketing célra szeretné használni a városvezetés. Arról van szó, hogy a konzultáció révén szeretnék elérni, hogy minél több emberhez eljusson a kezdeményezés ténye, a korábbi konzultációs lapok ugyanis több helyen a reklámkiadványok közé kerültek, és elkallódtak. Hartmann Ferenc szerint Brányi Mária rossz céltáblára lövöldözik, ő ugyanis támogatott minden fejlesztést, nem azok egészével van problémája, hanem azok egyes elemeivel. Gerstmár Ferenc az intermodális csomópont társadalmasításával kapcsolatban érdeklődött. Porga Gyula elmondta, hogy azért hozta közgyűlést elé a kérdést, hogy az esetleges módosítási javaslatokat is beépíthessék, ennek megfelelően elfogadta Gerstmár Ferenc javaslatát az intermodális csomópont bevonásáról a konzultációba. Hozzátette: ő soha nem fordult el az egyeztetésektől, minden lehetőséget megragad arra, hogy a veszprémiek véleményét meghallgassa.


11:57

A VKSZ Zrt. hasznosítani kívánja a tulajdonában lévő, használaton kívüli ingatlanait. A hasznosítatlan ingatlanok fenntartása felesleges költségekkel jár, emellett bizonyos hasznosítási konstrukciókban a piaci áron történő értékesítéshez (eladáshoz) képest lényegesen nagyobb bevétel érhető el, különösen külső partnerekkel (piaci szereplőkkel) történő együttműködéssel. Ilyen partner a VEMÉVSZER, akikkel 50-50% tulajdoni arányú közös társaságot alapítanak e feladatok ellátására. A közös társaság egyik első projektje lehet a VKSZ Rómer Flóris utcai ingatlanának fejlesztése, ami során társasházi lakásokat alakítanának ki.

Hartmann Ferenc megkérdezte, hogy miért van szüksége egy magántársaság bevonására? Dr. Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt vezérigazgatója elmondta, hogy a VKSZ jelentős ingatlanállományal rendelkezik, ezeket szeretnék fejleszteni. Több társaságot is megkerestek azzal az ötlettel, hogy városfejlesztési projektekbe vonják be őket, így került képbe a Vemévszer, aki egyedüli érdeklődőként látott lehetőséget abban, hogy a várost gazdagítva valósítsanak meg fejlesztéseket. A magántőke bevonásával a kockázatokat igyekeztek csökkenteni, és ezen túlmenően az együttműködést igyekeztek erősíteni. Hartmann Ferenc azt is megkérdezte, hogy a felvázolt célokat hitel felvételével tervezik-e megvalósítani. Hozzátette: a magántársaság bevonásával akarva-akaratlanul is csökkent a verseny. Forgóné Kelemen Judit további konkrét fejlesztésekről érdeklődött. Temesvári Balázs elmondta, hogy vizsgálták a hitelfelvétel lehetőségét is, ők inkább a magántőke bevonása mellett döntöttek. További beruházások a Bajcsy-Zsilinszky és a Deák utcában jöhetnek szóba amennyiben a Rómer Flóris beruházás tapasztalatai pozitívak lesznek. Porga Gyula szerint az önkormányzati tulajdonú társaságok élete alapvetően megváltozott, a kormány döntései nyomán ezek a közszolgáltatók alapvetően nonprofit jelleggel működnek, ami rosszabb helyzetbe hozta az érintett társaságokat. Ahhoz, hogy a kockázat csökkentésével mégse kelljen kimaradniuk a városfejlesztési feladatokból, ahhoz tőkét kell bevonniuk.

*

A Települési Értéktár Bizottság az alábbi helyi értékek Magyar Értéktárba történő felterjesztéséről döntött:

1. ”Jutasi Altiszt” és a Veszprém-Jutasi Altisztképző Intézet épülete mint kulturális örökség
2. A veszprémi Szent Mihály Bazilika Szentháromság nevű harangja mint kulturális örökség
3. A Veszprémi Piarista Gimnázium mint szellemi és kulturális örökség
4. Kollár Kálmán karnagy művészeti munkássága mint kulturális örökség
5. Cholnoky Jenő munkássága és szellemi hagyatéka mint kulturális örökség


EZ TÖRTÉNT MÉG

  • Ahogy minden évben, idén is felülvizsgálták az önkormányzat együttműködését a nemzetiségi önkormányzatokkal.
  • Tízmillió forintot különítettek el az Otthon Melege Programra.
Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője közgyűlés További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője Több Veszprémet érintő téma kapcsán is részletesen kifejtette a véleményét Kovács Rajmund, a Reformerek politikai párt önkormányzati képviselője, aki néhány közgyűlési döntést maga is támogatott, pár esetben viszont fenntartásokat fogalmazott meg. 2024. március 7. 8:44 Költséget vetettek, kenyeret törtek közgyűlés Költséget vetettek, kenyeret törtek A ciklus vége előtt néhány hónappal alakult át az ellenzéki térfél; elfogadták a költségvetést; újabb kedvezményekkel bővült a Veszprém kártya. Összefoglalónk a februári közgyűlésről. 2024. február 29. 22:26 Újraélesztik a Veszprém-kártyát, bemutatkozott az új rendőrfőnök Újraélesztik a Veszprém-kártyát, bemutatkozott az új rendőrfőnök Komoly kedvezmények várnak a veszprémiekre: új tartalommal töltik meg a Veszprém-kártyát. Erről is döntött a képviselő-testület a januári közgyűlésen.  2024. január 23. 17:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.