Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rengeteg eső ígérkezik

2016. február 9. 8:07
Mi vár ránk szerdán?

A VMeteo előrejelzése szerint szerdára virradóra markáns hidegfront érkezik, a hajnali óráktól esőre is számíthatunk, a délelőtt folyamán pedig jelentős mennyiségű eső hull, a magasabban fekvő helyeken átmenetileg havas eső is előfordulhat. A front érkezését erős északnyugati szél kíséri, ami estére mérséklődik . A hőmérséklet fokozatosan csökken, hajnalban még 8°C körül lesz a hőmérő higanyszála, délután már csak 3°C-ot mérhetünk.

Csütörtökön száraz, péntektől ismét gyakran esős időre van kilátás, a fagymentes éjszakákat követően 10°C alatt marad a hőmérséklet.


Az OMSZ elsőfokú figyelmeztetést adott ki megyénkre szerdára, mert várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t, és 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat.


Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint szerdán erős hidegfronti hatásra kell számítani. Fejfájást, migrént, vérnyomásingadozást okozhatnak a légköri változások, erősödhetnek az ízületi fájdalmak, a görcsökkel járó megbetegedéseknél gyakoribbak lehetnek a görcsök. Hosszabb lesz a reakcióidő.


A sielok.hu hójelentése szerint Eplényben 50 cm hó várja a síelni vágyókat.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.