Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Veszprémi Állatkert az új Jurassic Park

2016. február 17. 8:31 // Forrás: Veszprémi Állatkert
Életnagyságú dinoszauruszokat láthatunk nyártól a veszprémi állatkertben - a hazai állatkertek történetében először.

Az elmúlt évek fejlesztései széles körű bepillantást engednek az állatvilág sokszínűségébe, a legkisebbektől a legnagyobbakig, a rovaroktól a legfejlettebb emlősökig. Viszont még soha nem mutatták be az állatkertben az élővilág kialakulásának korábbi időszakát, így hiánypótló lesz a tervezett földtörténeti kiállítás és őslénypark.

Az állatkert területén közel 20 000 m2-en megvalósuló őslénypark bepillantást enged a több százmillió évvel ezelőtti élővilág sokszínűségébe. A látogatók már a nyár elején találkozhatnak olyan népszerű, életnagyságú dinoszauruszokkal, mint a t. rex, spinosaurus, triceratops és velociraptor a Gulya-dombon. Magyarország legnagyobb dinoszaurusz kiállításán a gyerekek próbára tehetik szerencséjüket és ügyességüket az élmény-foglalkoztatóban, és bepillanthatnak ebbe a titokzatos világba.

Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően 5-6 órát töltöttek a zoo-ban a látogatók, a dinoszaurusz park megvalósításával előreláthatólag immár egy egész napos komplex családi program lesz a Veszprémi Állatkert.

zoo
vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.