Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megszületett a bérmegállapodás a vasútnál

2016. február 23. 18:37 // Forrás: mti
Megszületett az idei évre vonatkozó bérmegállapodás a vasútnál kedden - közölte a MÁV Zrt. és a szakszervezeti oldal.

A MÁV Zrt. tájékoztatása szerint az alapbéremelés mértékéről folytatott kollektív munkaügyi tárgyaláson "a vasutas szakszervezetek többsége" elfogadta és aláírta a MÁV-csoport ajánlatát.

A vasútvállalat a rendelkezésére álló források terhére átlagosan 3 százalékos alapbérfejlesztést hajt végre január 1-jei visszamenőleges hatállyal azon munkavállalóknál, akiknek az alapbére nem haladja meg a 350 ezer forintot, továbbá az önkéntes nyugdíjpénztári tagsággal rendelkezők számára az alapbér további 0,5 százalékát kitevő önkéntes nyugdíjpénztári tagdíj kiegészítést is nyújt, ezzel 2,5 százalékra növekszik a munkáltatói önkéntes nyugdíjpénztári kiegészítés - közölte a MÁV Zrt.

A vasúttársaság közleményében hangsúlyozza: saját hatáskörben, a tulajdonossal egyeztetett módon, az üzleti tervek átvizsgálását követően alakította ki az érdekképviseletekkel ismertetett bérajánlatát. A MÁV Zrt. a konszolidált leányvállalataira - MÁV-START Zrt., MÁV Szolgáltató Központ Zrt., MÁV FKG Kft., Záhony-Port Zrt., MÁV KFV Kft., MÁV Vagon Kft. - is kiterjedő hatállyal biztosítja a bérfejlesztést.

Az alapbéremelés 2016. január 1. napjára történő visszamenőleges kifizetése a februári munkabérek átutalásával egyidejűleg történik. Amennyiben a cégcsoport 2016. évi gazdálkodási eredményei arra fedezetet biztosítanak, a vasúttársaság - tavalyhoz hasonlóan - az év végén javaslatot tesz egyszeri kifizetésre.

A MÁV Zrt. emellett folytatja a tárgyalásokat az érdekképviseletekkel egy középtávú együttműködési megállapodás megkötéséről a munkahelyek megőrzésére, a foglalkoztatás biztonságának garantálására. A megállapodást a hét vasutas szakszervezet közül öt elfogadta.

vehir.hu
további cikkek
A közösséget is bevonná a költségvetés tervezésébe Gerstmár Ferenc A közösséget is bevonná a költségvetés tervezésébe Gerstmár Ferenc Minél nagyobb összegről dönthetnének közvetlenül az emberek, annál nagyobb lenne az állampolgári érdeklődés is – véli a képviselő. 2024. március 25. 11:24 Veszprémben az ellenzék szerint is ilyen jól mennek a dolgok? választás 2024 Veszprémben az ellenzék szerint is ilyen jól mennek a dolgok? Hogyan lehet jellemezni azt a teljesítményt, amikor a végeredménynek csupán 0,11%-án szeretne módosítani valaki? Márpedig a legutóbbi közgyűlésen pontosan ez történt, amikor az amúgy általában szürke napirendi pontok között ott volt Veszprém 2024-es költségvetésének vitája is, amihez a helyi ellenzék  egy módosító indítványt nyújtott be, ami a teljes büdzsének csupán a 0,11%-át érintette. 2024. március 5. 14:29 Költséget vetettek, kenyeret törtek közgyűlés Költséget vetettek, kenyeret törtek A ciklus vége előtt néhány hónappal alakult át az ellenzéki térfél; elfogadták a költségvetést; újabb kedvezményekkel bővült a Veszprém kártya. Összefoglalónk a februári közgyűlésről. 2024. február 29. 22:26 Költségvetés 2024: a Fidesz-KDNP biztosan igennel szavaz Költségvetés 2024: a Fidesz-KDNP biztosan igennel szavaz 2024 a veszprémiek éve lesz a költségvetés alapján is, melyről csütörtökön dönt a közgyűlés. A Fidesz-KDNP frakciója már biztosan támogatni fogja a tervezetet. 2024. február 27. 15:04

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.