2020. július 5. // Sarolta, Emese névnap

Még egy helyen épül lakópark Veszprémben

2016. február 25. 9:30
A Rómer Flóris utcában húz fel 44 lakásos lakóépületet a VKSZ Zrt. és a Vemévszer Kft. konzorciuma. A Flóris Lakópark építése tavasszal kezdődhet.

Két héttel ezelőtt írtunk cikket arról, hogy hol épülhetnek idén lakóparkok Veszprémben. Az akkori válogatásunkból kimaradt egy olyan épület, amelyet a JYSK-kel szembeni jelenleg üres telken terveznek megépíteni. A még meg sem épült lakások iránti érdeklődés nagyságát jelzi, hogy december óta már több mint 70-en jelezték: érdekli őket a beköltözés lehetősége.

„A jelenlegi lakásépítési és vásárlási hullám miatt döntött a vezetőség úgy, hogy a tulajdonában lévő telek értékesítése helyett kooperációban épít társasházat a Vemévszer Kft.-vel” - mondta el érdeklődésünkre Borbás Tamás, a VKSZ Zrt. értékesítési és hasznosítási csoportvezetője.

Elmondta: az 5 (4 lakó+1 pince és parkoló) szintes 44 lakásos társasház kialakítása a környező házakhoz képest is exkluzívabbnak számít majd. A+ energetikai besorolás, aktív és passzív rendszerű hőszigetelés, egyedi mérős központi fűtés, napelem elhelyezési lehetőség és igényes kialakítású kert várja azokat, akik ide költöznek. A tetőtéren nagy üvegfelületű és teraszú penthouse jellegű lakásokat alakítanak ki.

„Alapesetben a lakások 2+1 szobásak lesznek majd, de a kialakításában a leendő lakóknak is lehet beleszólásuk, ha a megfelelő időben szerződnek”- mondta Borbás Tamás.

A 60 m2 és 94 m2 közötti lakásokra már most nagy igény jelentkezik. A tavaly december óta tartó értékesítés óta több mint 70-en regisztrálták magukat érdeklődőként a 44 lakásra, amelyek közül 5-6 olyan jelentkező van, akinél már csak a szerződés aláírása hiányzik. A csokot igénybe vevők örülhetnek, hiszen az előfinanszírozás érdekében a VKSZ Zrt. jelenleg 4 bankkal áll tárgyalásban.

A Rómer Flóris utcában idén kezdődhetnek az első kapavágások, az épület kulcsrakész átadására 2017 nyarán kerülhet sor.

A projekt további részletei a www.florislakopark.hu honlapon is megtekinthetők.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Idén is sikeres volt a levendulaszedési akció Tihanyban
Idén is sikeres volt a levendulaszedési akció Tihanyban
Nagy érdeklődés mellett rendezték meg idén is a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság "Szedd magad" levendulaakcióját Tihanyban, a három héten át tartó programban több mint húszezren éltek a levendulaszedés lehetőségével - közölte az Agrárminisztérium (AM) szombaton.
A vasút melletti játék veszélyeire figyelmeztet a MÁV
A vasút melletti játék veszélyeire figyelmeztet a MÁV
A vasúttársaság szombati közleménye szerint nyáron előfordul, hogy a fiatalok a vasút mellett, a töltésen vagy a tárolóvágányokon pihenő szerelvényeken játszanak, köveket raknak a sínre vagy azokkal dobálják a szerelvényeket.
Új nyitvatartás a veszprémi kormányablakban is
Új nyitvatartás a veszprémi kormányablakban is
Veszprémben nincsenek távolságok 1. rész – Jeruzsálemhegy
Veszprémben nincsenek távolságok 1. rész – Jeruzsálemhegy
Sorozatot indítunk a Vehíren, amiben azt vizsgáljuk, hogy milyen gyorsan lehet eljutni egy-egy városrészbe. Indul a verseny, megmérkőzik egymással az autó, a tömegközlekedés és a gyalogos.
A Pannon Egyetemhez csatlakozik a BGE gazdálkodási kara
A Pannon Egyetemhez csatlakozik a BGE gazdálkodási kara
A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) Zalaegerszegen működő gazdálkodási kara július 31-től a veszprémi Pannon Egyetemhez kerül át felsőoktatási törvény módosításával - közölte a fővárosi felsőoktatási intézmény az MTI-vel pénteken.
2020. július 5. // Sarolta, Emese névnap