Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Még egy helyen épül lakópark Veszprémben

2016. február 25. 9:30
A Rómer Flóris utcában húz fel 44 lakásos lakóépületet a VKSZ Zrt. és a Vemévszer Kft. konzorciuma. A Flóris Lakópark építése tavasszal kezdődhet.

Két héttel ezelőtt írtunk cikket arról, hogy hol épülhetnek idén lakóparkok Veszprémben. Az akkori válogatásunkból kimaradt egy olyan épület, amelyet a JYSK-kel szembeni jelenleg üres telken terveznek megépíteni. A még meg sem épült lakások iránti érdeklődés nagyságát jelzi, hogy december óta már több mint 70-en jelezték: érdekli őket a beköltözés lehetősége.

„A jelenlegi lakásépítési és vásárlási hullám miatt döntött a vezetőség úgy, hogy a tulajdonában lévő telek értékesítése helyett kooperációban épít társasházat a Vemévszer Kft.-vel” - mondta el érdeklődésünkre Borbás Tamás, a VKSZ Zrt. értékesítési és hasznosítási csoportvezetője.

Elmondta: az 5 (4 lakó+1 pince és parkoló) szintes 44 lakásos társasház kialakítása a környező házakhoz képest is exkluzívabbnak számít majd. A+ energetikai besorolás, aktív és passzív rendszerű hőszigetelés, egyedi mérős központi fűtés, napelem elhelyezési lehetőség és igényes kialakítású kert várja azokat, akik ide költöznek. A tetőtéren nagy üvegfelületű és teraszú penthouse jellegű lakásokat alakítanak ki.

„Alapesetben a lakások 2+1 szobásak lesznek majd, de a kialakításában a leendő lakóknak is lehet beleszólásuk, ha a megfelelő időben szerződnek”- mondta Borbás Tamás.

A 60 m2 és 94 m2 közötti lakásokra már most nagy igény jelentkezik. A tavaly december óta tartó értékesítés óta több mint 70-en regisztrálták magukat érdeklődőként a 44 lakásra, amelyek közül 5-6 olyan jelentkező van, akinél már csak a szerződés aláírása hiányzik. A csokot igénybe vevők örülhetnek, hiszen az előfinanszírozás érdekében a VKSZ Zrt. jelenleg 4 bankkal áll tárgyalásban.

A Rómer Flóris utcában idén kezdődhetnek az első kapavágások, az épület kulcsrakész átadására 2017 nyarán kerülhet sor.

A projekt további részletei a www.florislakopark.hu honlapon is megtekinthetők.

vehir.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.