2019. szeptember 20., péntek
Friderika névnap

Továbbra is kedvelt turistacélpont a Bakony és Balaton térsége

  • turizmus
  • 2016.03.08
    11:30
  • Fotók: Bakony és Balaton TDM
Idén március 3. és 6. között zajlott a budapesti Utazás Kiállítás. Sigmond Esztert, a Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetőjét kérdeztük tapasztalatairól.

Az Utazás Kiállítás során a közép-dunántúli régió standjánál megjelenő Bakony és Balaton térségi TDM sokrétű kínálatán belül hangsúlyt fektetett a kulturális, az aktív szabadidő-eltöltés, valamint a vidéki életmód kínálta értékekre. Emellett minden érdeklődő figyelmébe ajánlották az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Bakony & Balaton kedvezménykártyát, amely komoly megtakarítást jelent - nem csak családok számára.

"Remélhetőleg kerékpárkölcsönző hálózatunk is bővül április elsejétől Sümeg és Balatonkenese vonatkozásában, amelyre szintén felhívtuk a lassú turizmus meghatározó közlekedési eszközét szerető és kereső látogatók figyelmét"

- tudtuk meg az ügyvezetőtől.

További újdonságként bemutatkozott térségünk kabalafigurája, Sün Berci, aki egy 6-10 éves korosztálynak szánt foglalkoztató füzet oldalain keresztül járja végig a Bakony és a Balaton szebbnél szebb tájait és látnivalóit könnyebb-nehezebb szórakoztató és tanulságos fejtörők segítségével.

A Bakony és Balaton környezete iránt alapvetően töretlen lelkesedés mutatkozik, bár erre nem feltétlenül az Utazás Kiállítás a legjobb mérce, a potenciális vendégek többsége ugyanis egyre inkább az internetet preferálja úti célja meghatározására és tájékozódásra egyaránt.

A hivatalos adatok szerint 2016-ban 35 ezren látogattak el a kiállításra. Sigmond Eszter szerint ez a szám stagnáló a korábbi évekhez képest.

"Szerintem alapvetően kellene újragondolni a rendszert, mivel megváltozott az utazási szándékra vonatkozó döntések módja és helye, a kiállításon egyre kevesebb a komoly szándékú potenciális vendég. Sokkal inkább a szakmát lenne érdemes fókuszba helyezni, és egyfajta agoraként kezelni a rendezvényt, de szakmai vonalon."

Idén erre már mutatkozott kezdeményezés, hiszen most először 1 helyett 2 szakmai nap állt rendelkezésre, ami szükséges is ahhoz, hogy minden potenciális szakmai partnerrel érdemben tudjanak egyeztetni a kiállítók. A térségi TDM szervezet vezetője reméli, hogy az átalakulás folytatódni fog, időt kell hagyni, hogy a fejlődés beérjen.