2023. január 30.
//
Martina névnap

Civil Információs Centrum címet nyert a veszprémi egyesület

2016. április 5. 20:53
A Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú Egyesület a Civil Információs Centrum cím idei elnyerésével tovább folytathatja a civil szervezetek térítésmentes támogatását.

A kormányzati támogatást Fülöp Attila, a civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár jelentette be kedd délelőtt Veszprémben.

A magyarországi megyeszékhelyeken működő Civil Információs Centrumok feladata, hogy segítse az adott megyében élő civil szervezeteket. Ezen centrumoktól az állam cserébe azonban elvárja, hogy a területen ingyen nyújtsanak bizonyos szolgáltatásokat. A Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú Egyesület 2000 óta végzi a civil szervezetek támogatását.

Fülöp Attila elmondta: a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatán idén 143 Veszprém megyei civil szervezet és alapítvány szerepelt még sikeresen, akik összesen több, mint 140 millió forint támogatásban részesülnek. A megyében a sikeres pályázatok 70%-a Veszprém városból érkezett.

Fülöp Attila és Némedi LajosFülöp Attila és Némedi Lajos

A kormány ezen támogatása azt mutatja, hogy állami szinten is elismerik és tisztelik a Veszprémben működő civil tevékenységet - fogalmazott a sajtótájékoztatón Némedi Lajos, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a városvezetés évtizedek óta kölcsönösen jó viszonyt ápol a helyi szervezetekkel.

A veszprémi városvezetés az idei évet a Fiatalok évének nyilvánította, mellyel kapcsolatban Takáts Emese, az önkormányzattal szoros együttműködésben lévő Lélektér Alapítvány elnöke elmondta: szervezetük az önkéntesség népszerűsítését is céljául tűzte ki idén, melybe minél több fiatalt kívánnak bevonni. Nemrég indították el a Randi szerdát, hamarosan pedig a Fiatalok napját rendezik meg.

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

A személyes kapcsolatot nem lehet online megvásárolni
A személyes kapcsolatot nem lehet online megvásárolni
A folyamatosan változó világ napról napra új kihívások elé állítja az idén húszéves Molnár Fotó csapatát. Molnár Adrien, az üzlet tulajdonosa szerint sikerük titka a személyes kapcsolat, amit még mindig igényelnek az ügyfeleik. A cég történetéről, a technológiai trendekről és az emberi kapcsolódásról beszélgettünk.
Németh Éva, börtönigazgató: Az embereket szeretem legjobban a munkámban
Németh Éva, börtönigazgató: Az embereket szeretem legjobban a munkámban
Nem csak az elítéltek életútja lehet fordulatos, ami a börtönrácsok mögé vezet. Hogy hogyan válik valaki börtönőrré, az is több döntés és elhatározás kérdése. Németh Éva, bv. ezredes, a Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka egyedüli nőként tölt be ilyen pozíciót az országban. Erről a nem hétköznapi életútról beszélgetett vele Sótonyi Mónika a Királynék Földjén programsorozaton belül az Arcok, képek, utak beszélgetős est keretében a Papírkutya kultúrbisztróban.
Orbán Viktor: nekünk Magyarország biztonsága az első
Orbán Viktor: nekünk Magyarország biztonsága az első
Nekünk Magyarország biztonsága az első, ezért Magyarország nem áll háborúban senkivel - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a közrádióban.
Turizmus kategóriában a veszpreminfo.hu nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat
Turizmus kategóriában a veszpreminfo.hu nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat
A veszpreminfo.hu - Veszprém városának turisztikai honlapja - nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat, Turizmus kategóriában a Magyar Marketing Szövetség által meghirdetett 2022 évi „Az Év Honlapja” versenyében.
Visszatérő téma volt az EKF-megnyitó a közgyűlésen napirend előtt
Visszatérő téma volt az EKF-megnyitó a közgyűlésen napirend előtt
Csütörtökön rendezték meg a képviselő-testület idei első ülését. Összefoglaljuk, mi történt napirend előtt.