2019. szeptember 22., vasárnap
Móric névnap

Veszélyben a veszprémi vendéglátósok?

Egy esetleg megépülő luxusszálloda ellehetetlenítené a helyi vállalkozásokat.

Néhány héttel ezelőtt a Veszprémi Turisztikai Egyesület közgyűlésén elhangzott el először az értesülés, miszerint a Veszprém Aréna melletti területen új szálloda épülhet. A lehetséges beruházás – érthető módon – nem váltott ki nagy tetszést a vendéglátásból élő helyi vállalkozók körében.

Szomszédokat kapna az Aréna?Szomszédokat kapna az Aréna?

"A Veszprémi Turisztikai Egyesület ülésén valóban felvetődött ez a kérdés, de csak kérdés formájában, akkor nem foglaltunk állást ebben az ügyben" – válaszolta kérdésünkre Neubauer Sándorné, az egyesület elnöke. – "Egy héttel később Polgármester úr az egyesület meghívásának eleget téve egy kerekasztal beszélgetésen vett részt tagjaink körében, ahol újra felvetettük ezt a témát. A jelen lévő szállodások aggodalmukat fejezték ki egy nagy szobaszámmal rendelkező szálloda létrehozásával kapcsolatban. Az volt a vélemény, ha valamelyik szállodalánc telepszik be a városba, komoly veszélyt jelenthet a jelenlegi házakra, lenyomhatja az árat, a korábbi szállodai partnerek a céges szerződéseik egy részét elveszhetik, lehet, hogy néhányan nem is fogják bírni a versenyt."

Neubauer SándornéNeubauer Sándorné

"A szállodák kapacitása csak nagyobb városi rendezvények idején bizonyul kevésnek, amikből csak néhány van egy évben, a kihasználtság ugyan javult a korábbi évekhez viszonyítva, de még bőven vannak tartalékok. Kollégáim felvetették, hogy nem tudja-e az önkormányzat bizonyos feltételekhez kötni új szálloda létesítését, hogy mintegy felügyeleti jogot gyakoroljon a régi vállalkozók érdekében, azonban azt a választ kaptuk, hogy a jelenlegi jogszabályok ezt nem teszik lehetővé."

Érdeklődtünk a városházán a pletykákban említett Aréna melletti területről – azt a választ kaptuk, hogy az önkormányzatnak nincs tudomása itt megvalósuló beruházásról.