Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C

Veszélyben a veszprémi vendéglátósok?

2016. április 20. 11:14
Egy esetleg megépülő luxusszálloda ellehetetlenítené a helyi vállalkozásokat.

Néhány héttel ezelőtt a Veszprémi Turisztikai Egyesület közgyűlésén elhangzott el először az értesülés, miszerint a Veszprém Aréna melletti területen új szálloda épülhet. A lehetséges beruházás – érthető módon – nem váltott ki nagy tetszést a vendéglátásból élő helyi vállalkozók körében.

Szomszédokat kapna az Aréna?Szomszédokat kapna az Aréna?

"A Veszprémi Turisztikai Egyesület ülésén valóban felvetődött ez a kérdés, de csak kérdés formájában, akkor nem foglaltunk állást ebben az ügyben" – válaszolta kérdésünkre Neubauer Sándorné, az egyesület elnöke. – "Egy héttel később Polgármester úr az egyesület meghívásának eleget téve egy kerekasztal beszélgetésen vett részt tagjaink körében, ahol újra felvetettük ezt a témát. A jelen lévő szállodások aggodalmukat fejezték ki egy nagy szobaszámmal rendelkező szálloda létrehozásával kapcsolatban. Az volt a vélemény, ha valamelyik szállodalánc telepszik be a városba, komoly veszélyt jelenthet a jelenlegi házakra, lenyomhatja az árat, a korábbi szállodai partnerek a céges szerződéseik egy részét elveszhetik, lehet, hogy néhányan nem is fogják bírni a versenyt."

Neubauer SándornéNeubauer Sándorné

"A szállodák kapacitása csak nagyobb városi rendezvények idején bizonyul kevésnek, amikből csak néhány van egy évben, a kihasználtság ugyan javult a korábbi évekhez viszonyítva, de még bőven vannak tartalékok. Kollégáim felvetették, hogy nem tudja-e az önkormányzat bizonyos feltételekhez kötni új szálloda létesítését, hogy mintegy felügyeleti jogot gyakoroljon a régi vállalkozók érdekében, azonban azt a választ kaptuk, hogy a jelenlegi jogszabályok ezt nem teszik lehetővé."

Érdeklődtünk a városházán a pletykákban említett Aréna melletti területről – azt a választ kaptuk, hogy az önkormányzatnak nincs tudomása itt megvalósuló beruházásról.

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Többnapos üdülést tervez húsvétra és a tavaszi szünetre a szállásfoglalók többsége Többnapos üdülést tervez húsvétra és a tavaszi szünetre a szállásfoglalók többsége A belföldi szállásfoglalók csaknem 80 százaléka két- vagy hároméjszakás üdülést tervez húsvétra és a tavaszi szünetre, a legtöbben az ország északi részére fognak utazni - közölte a szallas.hu pénteken. 2024. március 22. 11:16 Város és vállalkozások, együtt, egymásért Város és vállalkozások, együtt, egymásért Három ínséges év után idén már konszolidálódni látszik a hazai gazdaság helyzete, amit a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) is szeretne felpörgetni azzal, hogy több területen és folyamatos jelleggel nyújt segítséget a hazai vállalkozóknak. Csütörtök este a VOSZ Veszprém vármegyei szervezete tartotta meg aktuális taggyűlését és fórumát, ahol az is elhangzott, milyen szimbiózis van az önkormányzat és a helyi vállalkozók között. 2024. március 22. 10:37 A tavalyit meghaladó forgalomra számít a húsfeldolgozók többsége húsvétkor A tavalyit meghaladó forgalomra számít a húsfeldolgozók többsége húsvétkor Az idei húsvéti szezon előtt nem volt jelentős alapanyag-áremelkedés, ezért a húsfeldolgozók legalább a tavalyihoz hasonló forgalomra számítanak, többségük 5-15 százalékos növekedést is vár az idei ünnepi időszakban, a kisebb üzemeknél a húsvéti forgalom elérheti az éves mennyiség 30 százalékát is - írta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Húsiparosok Szövetsége szerdai közös közleményében, amelyben azt ajánlották a fogyasztóknak, hogy keressék a hazai termékeket, hiszen a magyar eredet a minőség garanciája. 2024. március 20. 12:07 A magyar munkavállalók csaknem fele váltana munkahelyet A magyar munkavállalók csaknem fele váltana munkahelyet A magyarországi munkaerőpiacon szinte minden második alkalmazott váltana munkahelyet, amelynek kiválasztásánál a fizetés mértéke és a munkahely elhelyezkedése számít elsősorban - közölte a Profession.hu negyedéves reprezentatív kutatása alapján kedden. 2024. március 19. 13:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.