2021. november 28.
//
Stefánia névnap

Minden veszprémi véleménye fontos

2016. április 26. 18:43
A tervezett városi fejlesztések kerültek előtérbe a kedd délután, a Cholnoky iskolában tartott lakossági konzultáción.

Városunkban az elmúlt öt év során több olyan, nagy jelentőségű beruházás (belváros rekonstrukciója, Hangvilla vadonatúj épülete) valósult meg, amelyek markánsan meghatározzák Veszprém jelenlegi arculatát. 2014-től más irányt vett, más fejlesztéspolitikai irányba indult el a városvezetés.

Az önkormányzat egy városfejlesztési stratégia készítésén dolgozik, ennek során pedig elengedhetetlen, hogy konzultációt folytasson a helyi lakosokkal.

„Szeretnénk megismerni a veszprémiek véleményét, hogy továbbra is együtt alakíthassuk városunk életét” – mondta el Porga Gyula polgármester.

Jelenleg 11,4 milliárd forint áll az önkormányzat rendelkezésére. A városfejlesztési stratégia elkészítésekor fog eldőlni, milyen fejlesztések valósulnak meg ebből az összegből.

A konzultáción megjelent városlakók éltek is a véleménynyilvánítás jogával. Többek között kifogásolták a tömegközlekedés állapotát, és érdeklődtek a tervezett sportuszoda megépítésének körülményeiről.

A polgármester elmondta: maga is tudja, hogy a tömegközlekedés jelenleg hagy kívánnivalót maga után. A közlekedés korszerűsítésére válaszul felmerült egy intermodális csomópont megépítése, amely összehangolná a vasútállomás és az autóbusz pályaudvar funkcióját, ezen felül pedig több átszállópont is létrejönne a város területén. Kiemelten fontos szempont az autóforgalom csökkentése, az alternatív lehetőségek fejlesztése, ám ehhez elengedhetetlen a tömegközlekedés komfortossá és vonzóvá tétele.

A parkolási kapacitás bővítése érdekében az önkormányzat a Mártírok útján a kórházzal szemben, a Vérellátó mellett tervez kialakítani egy több irányból megközelíthető, többszintes parkolóházat.

A városvezetés indokoltnak tartja a Pápai út és az északi iparterület úthálózatának fejlesztését, emellett terveik közt szerepel a Pápai út Jutasi úttal való összekötése a belső körgyűrű meghosszabbításával, valamint körforgalmak kialakítása a Budapest út – Bajcsy Zsilinszky út – Mártírok útja – Brusznyai Árpád utca kereszteződésénél lévő lámpás csomópont helyén.

A sportuszoda legalkalmasabb helyszíne a Veszprém Aréna mellett lenne, ezt a kérdést csütörtökön fogják végleg eldönteni. A polgármester szerint várhatóan egy év múlva kezdődhetnének el a munkálatok. A sportuszoda mellett egyébként egy jégcsarnok felépítése is szóba került.

Sport témakörnél maradva kérdésként hangzott el, hogy mi lesz az NB3 bajnokságba feljutott futballcsapat sorsa. Porga Gyula elmondta, hogy a veszprémi stadion jelenleg is megfelel minden előírásnak, de ettől függetlenül a bajnoki szezon kezdetéig szeretnék megújítani a futófolyosót és a gyepet, emellett pedig a városvezetés nem titkolt szándéka az is, hogy városi tulajdonba kerüljön át a létesítmény.

A beváros rehabilitációja is folytatódik, a Színházkert és az Erzsébet-liget renovációja is napirenden van, továbbá zajlik a „Húszemeletes” toronyház felújítása is.

A www.konzultacio.veszprem.hu weboldalon minden információt megtudhatnak az érdeklődők a jövőbeli fejlesztésekről.

Szabó Virág
Domján Attila

További cikkek

Bár arcunkat ismét maszk mögé kell rejteni, a hitünk ilyenkor lesz még erősebb
Bár arcunkat ismét maszk mögé kell rejteni, a hitünk ilyenkor lesz még erősebb
Meggyújtották a város adventi koszorúján az első gyertyát, ami idén a hagyományoktól eltérően nem a Várban, hanem az Óváros téren található.
Nőtt az ásványvíz-, üdítő- és gyümölcsléforgalom az idén az első három negyedévben
Nőtt az ásványvíz-, üdítő- és gyümölcsléforgalom az idén az első három negyedévben
Az ásványvizek, ízesített vizek, szénsavas üdítőitalok, gyümölcslevek és jegesteák forgalma 1,912 millió liter volt az idén az első három negyedévben, 3 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, de így is 4 százalékkal elmaradt a 2019-es azonos időszakitól - közölte a Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség az MTI-vel.
Új étterem várja a turistákat Eplényben
Új étterem várja a turistákat Eplényben
Új bisztró és szálláshely nyitott november közepén Eplényben.
1,2 milliárd forintból újult meg a fűzfői Irinyi János iskola
1,2 milliárd forintból újult meg a fűzfői Irinyi János iskola
A beruházásban toldaléképülettel bővült az intézmény tantermi szárnya, valamint zenetermeket, fejlesztőszobákat, és új tornatermet is építettek.
Kamerákkal felszerelt gép válogatja a hulladékot az egyetemen
Kamerákkal felszerelt gép válogatja a hulladékot az egyetemen
Hulladékválogató berendezést szerzett be a Pannon Egyetem kutatási célokra. A készüléket csütörtökön mutatták be.