2021. október 22.
//
Előd névnap

Minden veszprémi véleménye fontos

2016. április 26. 19:43
A tervezett városi fejlesztések kerültek előtérbe a kedd délután, a Cholnoky iskolában tartott lakossági konzultáción.

Városunkban az elmúlt öt év során több olyan, nagy jelentőségű beruházás (belváros rekonstrukciója, Hangvilla vadonatúj épülete) valósult meg, amelyek markánsan meghatározzák Veszprém jelenlegi arculatát. 2014-től más irányt vett, más fejlesztéspolitikai irányba indult el a városvezetés.

Az önkormányzat egy városfejlesztési stratégia készítésén dolgozik, ennek során pedig elengedhetetlen, hogy konzultációt folytasson a helyi lakosokkal.

„Szeretnénk megismerni a veszprémiek véleményét, hogy továbbra is együtt alakíthassuk városunk életét” – mondta el Porga Gyula polgármester.

Jelenleg 11,4 milliárd forint áll az önkormányzat rendelkezésére. A városfejlesztési stratégia elkészítésekor fog eldőlni, milyen fejlesztések valósulnak meg ebből az összegből.

A konzultáción megjelent városlakók éltek is a véleménynyilvánítás jogával. Többek között kifogásolták a tömegközlekedés állapotát, és érdeklődtek a tervezett sportuszoda megépítésének körülményeiről.

A polgármester elmondta: maga is tudja, hogy a tömegközlekedés jelenleg hagy kívánnivalót maga után. A közlekedés korszerűsítésére válaszul felmerült egy intermodális csomópont megépítése, amely összehangolná a vasútállomás és az autóbusz pályaudvar funkcióját, ezen felül pedig több átszállópont is létrejönne a város területén. Kiemelten fontos szempont az autóforgalom csökkentése, az alternatív lehetőségek fejlesztése, ám ehhez elengedhetetlen a tömegközlekedés komfortossá és vonzóvá tétele.

A parkolási kapacitás bővítése érdekében az önkormányzat a Mártírok útján a kórházzal szemben, a Vérellátó mellett tervez kialakítani egy több irányból megközelíthető, többszintes parkolóházat.

A városvezetés indokoltnak tartja a Pápai út és az északi iparterület úthálózatának fejlesztését, emellett terveik közt szerepel a Pápai út Jutasi úttal való összekötése a belső körgyűrű meghosszabbításával, valamint körforgalmak kialakítása a Budapest út – Bajcsy Zsilinszky út – Mártírok útja – Brusznyai Árpád utca kereszteződésénél lévő lámpás csomópont helyén.

A sportuszoda legalkalmasabb helyszíne a Veszprém Aréna mellett lenne, ezt a kérdést csütörtökön fogják végleg eldönteni. A polgármester szerint várhatóan egy év múlva kezdődhetnének el a munkálatok. A sportuszoda mellett egyébként egy jégcsarnok felépítése is szóba került.

Sport témakörnél maradva kérdésként hangzott el, hogy mi lesz az NB3 bajnokságba feljutott futballcsapat sorsa. Porga Gyula elmondta, hogy a veszprémi stadion jelenleg is megfelel minden előírásnak, de ettől függetlenül a bajnoki szezon kezdetéig szeretnék megújítani a futófolyosót és a gyepet, emellett pedig a városvezetés nem titkolt szándéka az is, hogy városi tulajdonba kerüljön át a létesítmény.

A beváros rehabilitációja is folytatódik, a Színházkert és az Erzsébet-liget renovációja is napirenden van, továbbá zajlik a „Húszemeletes” toronyház felújítása is.

A www.konzultacio.veszprem.hu weboldalon minden információt megtudhatnak az érdeklődők a jövőbeli fejlesztésekről.

Szabó Virág
Domján Attila

További cikkek

Fókuszban a foglalkoztatás
Fókuszban a foglalkoztatás
Nyolcadik alkalommal tartottak Veszprém Megyei Foglalkoztatási Fórumot a „Veszprém megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés” című projekt keretében, ezúttal online formában.
Megkezdődtek az ’56-os megemlékezések Veszprémben
Megkezdődtek az ’56-os megemlékezések Veszprémben
A Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet a rendőrkapitányság épületében tartott megemlékezést csütörtök délután.
Több fejlesztés várható még a 8-as főúton
Több fejlesztés várható még a 8-as főúton
A főút négysávosítása és a 82-es úttal való összekötése mellett tervben van többek között egy gyulafirátóti elkerülő építése, valamint a Füredi és Pápai út csomópontjai közötti szakasz négynyomúsítása.
Új konditerem nyílt az egyetemen
Új konditerem nyílt az egyetemen
Új helyszínen nyitotta meg kapuit a veszprémi Pannon Egyetem konditerme az egyetemi tornacsarnok pinceszintjén.
Ne hirdessen tortakészítést a Facebookon, ha nem tud róla számlát adni!
Ne hirdessen tortakészítést a Facebookon, ha nem tud róla számlát adni!
Egyre többször fordul elő, hogy magánszemélyek a közösségi médiában létrehozott profilok alatt cukrászati termékeket árulnak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Veszprém megyei munkatársai olyan tortakészítőknél végeztek ellenőrzéseket, akik a közösségimédia felületeit használták termékeik bemutatására és eladására.