2021. december 6.
//
Miklós névnap

Az adócsökkentés és az otthonteremtés költségvetése

2016. május 3. 8:37
A 2017-es központi költségvetésről számolt be keddi sajtótájékoztatóján Ovádi Péter, a Fidesz választókerületi elnöke.

„Magyarország stabil lábakon áll, növekedik a gazdaság, csökkenő pályára került az államadósság” – fogalmazott Ovádi Péter. „A magyar reformok működnek, a 2017-es költségvetés biztosítja, hogy mindenki tehessen egy lépést előre.”

2017-ben továbbra is 15% lesz a személyi jövedelemadó kulcsa, amely az egyik legalacsonyabb Európában. Január l-jétől 5%-ra csökken a legfontosabb élelmiszerek (tej, baromfi hús, tojás) áfája. 18%-ra csökken az éttermi szolgáltatásokra és az internet-hozzáférésre vonatkozó áfakulcs.

A gyermeket nevelő magyarok a továbbiakban is számíthatnak a családi adókedvezményre. Ennek havi összege a kétgyermekes családok esetében 15000 forintra nő gyermekenként.

A kormány célja, hogy minden magyar elérhető áron juthasson saját lakáshoz vagy házhoz, ezért a költségvetés továbbra is biztosítja a csok, az államilag támogatott kedvezményes hitel valamint az építkezésre vonatkozó áfacsökkentés igénybe vételét.

2017-ben is folytatódnak az életpálya-programok. Ennek keretében tovább nő a rendvédelmi dolgozók, a felsőoktatásban dolgozók és a pedagógusok fizetése. Cél, hogy megőrizzék a nyugdíjak értékét. Többletforrások állnak majd rendelkezésre az egészségügyi és szociális területen. Azt szeretnék elérni, hogy javuljon az ellátás színvonala, és az egészségügyi dolgozók megbecsültsége.

Söge
Domján Attila

További cikkek

Veszprém Magyarországgal együtt előre megy, nem hátra
Veszprém Magyarországgal együtt előre megy, nem hátra
A legfontosabb kormányzati támogatásokról tartott sajtótájékoztatót Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője.
Fejezzék be a cicaharcot!
Fejezzék be a cicaharcot!
Az épülő katonai bázis és a településrészi önkormányzat ügyében tartottak sajtótájékoztatót az MSZP-LMP-P frakció önkormányzati képviselői hétfő délelőtt Gyulafirátóton.
Orbán Viktor: kifizetjük a teljes 13. havi nyugdíjat
Orbán Viktor: kifizetjük a teljes 13. havi nyugdíjat
Orbán Viktor közölte: a magyar politikának van egy sajátossága, időről időre természetes módon létrejön egy olyan nagy párt, amely nem csak valamely elv és ideológia képviseletét, hanem az egész nemzet szolgálatát tűzi zászlajára. "Szép dolog az ideológia, a politikai rendezőelvek, a nemzetközi pályát befutó politikai eszmék, de a nap végén egyetlen megkerülhetetlen, kiválthatatlan és leválthatatlan erő, hatalmi tényező van": a magyar nép - mutatott rá a Fidesz vasárnapi tisztújító kongresszusán.
A Fidesz-KDNP önkormányzati frakciójának szóvivője segíti a városi ügyek átláthatóságát
A Fidesz-KDNP önkormányzati frakciójának szóvivője segíti a városi ügyek átláthatóságát
Halmay Gábor, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője a jövőben a frakció szóvivői feladatait is ellátja majd Veszprémben. A helyi politikus azt ígérte, új feladatkörében törekedni fog arra, hogy a helyi lakosok az önkormányzati döntésekről és az azokhoz vezető folyamatokról még közérthetően tájékozódhassanak.
Öt környező kistelepülés nemzetiségi önkormányzata is részesül a kormány támogatásában
Öt környező kistelepülés nemzetiségi önkormányzata is részesül a kormány támogatásában
A kormány partnerként és barátként is tekint a nemzetiségekre - jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön az Országházban, amikor kihirdették a köznevelési intézményeket fenntartó helyi nemzetiségi önkormányzatok jövő évi kiegészítő támogatását. Térségünkből öt kistelepülés is érintett.