Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az adócsökkentés és az otthonteremtés költségvetése

2016. május 3. 9:37
A 2017-es központi költségvetésről számolt be keddi sajtótájékoztatóján Ovádi Péter, a Fidesz választókerületi elnöke.

„Magyarország stabil lábakon áll, növekedik a gazdaság, csökkenő pályára került az államadósság” – fogalmazott Ovádi Péter. „A magyar reformok működnek, a 2017-es költségvetés biztosítja, hogy mindenki tehessen egy lépést előre.”

2017-ben továbbra is 15% lesz a személyi jövedelemadó kulcsa, amely az egyik legalacsonyabb Európában. Január l-jétől 5%-ra csökken a legfontosabb élelmiszerek (tej, baromfi hús, tojás) áfája. 18%-ra csökken az éttermi szolgáltatásokra és az internet-hozzáférésre vonatkozó áfakulcs.

A gyermeket nevelő magyarok a továbbiakban is számíthatnak a családi adókedvezményre. Ennek havi összege a kétgyermekes családok esetében 15000 forintra nő gyermekenként.

A kormány célja, hogy minden magyar elérhető áron juthasson saját lakáshoz vagy házhoz, ezért a költségvetés továbbra is biztosítja a csok, az államilag támogatott kedvezményes hitel valamint az építkezésre vonatkozó áfacsökkentés igénybe vételét.

2017-ben is folytatódnak az életpálya-programok. Ennek keretében tovább nő a rendvédelmi dolgozók, a felsőoktatásban dolgozók és a pedagógusok fizetése. Cél, hogy megőrizzék a nyugdíjak értékét. Többletforrások állnak majd rendelkezésre az egészségügyi és szociális területen. Azt szeretnék elérni, hogy javuljon az ellátás színvonala, és az egészségügyi dolgozók megbecsültsége.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Bér-, albérlet-, utazási és képzési támogatást kapnak a 30 év alattiak Bér-, albérlet-, utazási és képzési támogatást kapnak a 30 év alattiak A kormány Ifjúsági garancia plusz programja négy pillérre épül: bértámogatásra, lakhatási és utazási támogatásra, valamint átképzésre - ismertette Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára. 2024. április 16. 11:48 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. 2024. április 15. 19:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.