Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C

Budapestre figyel majd a gasztronómiai világ

2016. május 5. 14:39
A világ legfontosabb szakácsversenyét, a Bocuse d’Or európai döntőjét rendezik jövő héten a fővárosban, ahol a Chianti Étterem és a Baricska Csárda is főz a nagyérdeműnek.

Május 10-11-én a Hungexpo – Budapest területe ad otthont a világ legrangosabb séfversenyének, a Bocuse d’Or európai döntőjének.

A Bocuse d’Or Europe több, mint egy fontos állomás a 2017-es lyoni Bocuse d’Or világdöntő felé vezető úton. Olyan esemény, amelyre elszánt és lelkes európai séfek gyűlnek össze, hogy a világon egyedülálló megmérettetésen vegyenek részt. A legutóbbi európai döntőt Stockholmban rendezték, most pedig Bécset és Londont nyomta le Budapest, hogy itt tartsák a kontinens-válogatót.

A stockholmi döntő-fotó: bocuse d'or facebookA stockholmi döntő-fotó: bocuse d'or facebook

Idén Budapesten több ezer szurkoló buzdítása mellett 20 séf fogja tudása és tehetsége legjavát nyújtani. Az izlandi, norvég, osztrák, spanyol, német, belga, olasz szakácsok közt egy magyar, Széll Tamás, a budapesti Michelin-csillagos Onyx étterem chefje vívta ki az indulás jogát. A szakácsoknak 5 óra 35 perc áll majd rendelkezésére, hogy a vad és a kecsege témája köré épített versenyen elkápráztassák a zsűrit.

Taste of Hungary a SVÉT-tel

Az esemény rangját jelzi, hogy a Bocuse d’Or versenyeken jellemzően minden szakács országából érkeznek szurkolók, akik a helyszínen buzdítják kedvenceiket - síppal, dobbal -, akár egy focimeccsen. A rendezők 4-5000 vendéget várnak Budapestre.

A hírüket hallva a Bocuse d’Or Europe francia szervezői a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) nevű étterem-csoportosulást hívta meg, hogy főzzen a Taste of Hungary szektorban szurkolóknak. A SVÉT két tagja, a Chianti Étterem, és a Baricska Csárda a csopaki Jásdi Pincével készül az éhes szájaknak.

A menük:
Chianti Étterem:
Tokhalfilé harcsakolbászos rakott burgonyával, lestyánnal
Jásdi Lőczedombi olaszrizling 2015
Baricska Csárda:
Szarvasgombás vaddisznógombóc, zöldfűszeres házi széles metélttel
Jásdi Ranolder Vörös 2012

Gourmet Fesztivál

A Bocuse d’Or Europe-pal nem ér véget a két étterem jövő heti vendégszereplése, ugyanis rögtön másnap, május 12-én kezdődik a hazai gasztronómiai fesztiválok egyik csúcsrendezvénye, a budapesti Gourmet Fesztivál, ahol idén már ötödik alkalommal vesznek részt- ám nem egyedüliként a városból, hiszen a Villa Medici étterme is készül fogásokkal. Ott a hal-és vadételek lesznek főszerepben.

Címlapfotó: Bocuse d’Or

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.