Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Itt nem bűn a nassolás

2016. május 12. 13:16
Jó helyek rovatunkban ezúttal Veszprém első cukor-, glutén-, laktóz- és szójamentes termékekkel foglalkozó „cukrászdáját”, a május elején nyílt Kedvenc Nassoldát látogattuk meg.

Az Egyetem Presszó nevű vendéglátóegység áprilisban zárta be kapuit véglegesen, ám nem maradt sokáig üresen a tízemeletes alja. A gyógytornászként is dolgozó Anikó és férje Péter - az egyetemi röplapda utánpótláscsapat edzője -, olyan helyet álmodott meg a kocsma helyére, amely eddig nem volt a városban: egy olyan „cukrászdát”, ahol az arra érzékenyek és a táplálkozásukra odafigyelők nem csak kétféle édességből választhatnak. Itt tényleg minden édesség cukor-, glutén-, laktóz- és szójamentes. A Nassolda ráadásul kutyabarát, így azok is csatlakozhatnak, akiknek eddig probléma volt kedvencükkel beülni egy kávézóba.

„Gyógytornászként egyre többször kerültem kapcsolatba sportolókkal, akik nagy hatással voltak rám. Mivel a férjem mögött is van 10 év versenyszerű sport, a segítségével életmódot váltottam, többet kezdtem el mozogni, és elkezdtünk egészségesebben is táplálkozni” - meséli Anikó az életmódváltásról.

Péter és AnikóPéter és Anikó

„Otthon kezdtem el kísérletezni az édességekkel, amik olyan jól sikerültek, hogy folyton elfogyott minden, ráadásul a család és az ismerősök olyan tagjai is ették, akik nem ételallergiások, vagy az egészséges életmód megszállottjai.”

Környezetükben egyre több, főleg laktóz- és glutén érzékeny családtagot, barátot, ismerőst fedeztek fel, és Anikó sokak unszolására kezdett el minden süteményt - mivel maximalistának tartja magát - grammra pontosan kiszámolni és megsütni, hogy mindig ugyanolyat tudjon készíteni. Amikor még az ízekkel is újabb édességeket kísérletezett ki, jött az elhatározás, hogy párjával belevágnak az üzletbe.

Május másodikán meg is nyílt a Kedvenc Nassolda, amely a téglapulton kívül egyáltalán nem emlékeztet már arra, hogy mi volt itt ezelőtt. Raklapbútorok, és világos terek fogadják az ide látogatót, a hűtőpult mögött pedig olyan ételcsodákkal találkozni, melyeket szerintünk azok is szeretni fognak, akik nem feltétlenül a cukor-, glutén-, laktóz- és szójamentes étkezés hívei.

Ott jártunkkor Snickers ízű és triplacsokis tortát, epres kesukrém szeletet és energiagolyókat kóstoltunk, de árulják a Hideg Nyalat nevű paleo és vegán jégkrémet is. Ha pedig bármi kérdésünk lenne azzal kapcsolatban, hogy melyik finomság miből készül, szívesen segítenek, és adnak tanácsokat az összetevőkkel kapcsolatban. Sőt, a vendégek ízlését és igényét is figyelembe veszik a termékpaletta bővítésekor.

A snickers és az epres kesukrém szelet. 100% gluténmentes.A snickers és az epres kesukrém szelet. 100% gluténmentes.

Nekünk kifejezetten tetszett, hogy a hely nem drágább egy átlagos cukrászdánál, és ha akarjuk, saját magunk ízesíthetjük a növényi tejből készült kávénkat, de szigorúan eritrittel, vagy más egészséges édesítőszerrel.

Anikó és Péter azt mondja, szeretnek segíteni az embereknek, és tervezik, - hogy ha igény van rá -, akár egészségügyi előadásoknak is otthont adnának az egyelőre csak hétköznap nyitva tartó Kedvencben. Dietetikust, diabetológust, nőgyógyászt, belgyógyászt hívnának meg, emellett tervezik az aktív kapcsolatfelvételt az Egészségfejlesztési Irodával is.

***

Ge. Á.
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.