Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szezont zárnak a képviselők

2016. június 29. 8:04
A tavaszi ülésszak utolsó közgyűlését rendezik szerda reggel a városházán.

Napirend előtt

Hartmann Ferenc, a Demokraták Veszprémért frakcióvezetője indítványozta, hogy a közgyűlés vegye napirendjére a közoktatási intézmények önkormányzati fenntartásba vételére vonatkozó szándéknyilatkozatot. • Porga Gyula polgármester (Fidesz-KDNP) emlékeztetett: a városnak nincs döntési lehetősége arról, hogy ki legyen az intézmények fenntartója. Ezzel együtt Veszprémben nagy tradíciója van a színvonalas oktatásnak, a város mindig megtett minden tőle telhetőt azért, hogy ezt biztosítsa. Jelenleg is számos oktatási intézmény fejlesztése van előkészületben, például a zeneiskola belső megújítását a Modern Városok Program keretéből oldhatják meg. • Hartmann szerint az, hogy az önkormányzat támogatja az intézmények fejlesztését, az nem egyenértékű a sajét fenntartással. A helyi demokrácia alappillére az oktatás - jelentette ki. Úgy gondolja, hogy bár a törvény nem teszi lehetővé az önkormányzati fenntartásba vételt, azt semmi nem tiltja, hogy az igényünket kifejezzük a kormány felé. • Katanics Sándor (Demokraták Veszprémért) emlékeztette a kormánypárti képviselőket, hogy a választók delegálták őket a testületbe, az ő érdekeiket kell szolgálni. • A polgármester megismételte, hogy a kérdésben az önkormányzatnak nincs döntési lehetősége. Abban bízik, hogy a korábban jelentkezett problémákat a rendszer finomhangolásával megoldják. • Az indítványt 11 nem 4 igen arányban elutasították.


A kéménysepréssel kapcsolatban interpellált Gerstmár Ferenc (LMP). „Július 1-től a kormány által kijelölt kéményseprő-ipari szerv látja el a tevékenységet. Az első félévben még a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. végezte a feladatot. Az előző évek tapasztalatai alapján - elsősorban a rezsicsökkentésnek köszönhetően – valószínűleg veszteségesen. (…) Hogyan sikerült teljesíteni az első félévet? Szükség lesz-e költségvetés módosításra, hogy a VKSZ Zrt-nél jelentkező hiányt csökkentse az önkormányzat? (…) A hírek szerint a katasztrófavédelem úgy veszi át a szolgáltatást az ország jelentős részén, hogy nem alkalmaz megfelelő számú dolgozót. Van-e polgármester úrnak információja arról, hogy az eddigi ellátási területen hány és milyen felkészültségű kéményseprő végzi majd a szolgáltatást?” • A polgármester elmondta, hogy a VKSZ Zrt-nek augusztus 31-ig kell a hiányáról számot adnia, és ha szükséges, az ősz során módosítják a költségvetést. A legnagyobb problémát ezen a területen is a munkaerőhiány jelenti. A munkaerő-felvételt a katasztrófavédelem nem megyei szinten szervezi, azt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szervezi, információink szerint július elsejétől megfelelő létszámmal tudják ellátni a tevékenységet.


Forgóné Kelemen Judit (Jobbik) Némedi Lajos alpolgármestert kérdezte (volna) a hulladékkezeléssel kapcsolatban. A díjak meghatározását és a számlázást egy országos központi szervezet, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. vette át, ő szedi be a díjat a lakosságtól és osztja azt vissza a szolgáltatóknak. Csakhogy az NHKV rendszere még nem állt fel, hónapok óta nem szedik be a díjakat és nem fizetnek a szolgáltatóknak. A Jobbikos politikus arra kíváncsi, hogy „a jelenlegi finanszírozási anomáliák miatt Veszprémnek kellett-e hitelt felvenni a közszolgáltatás zavartalan működése érdekében, és ha igen, akkor mennyit? Van-e információja arról, mikor indul a számlázás, mikor kap számlát a lakosság, hogy fizetni tudjon?” Némedi Lajos nincs jelen az ülésen, így a kérdésre 15 napon belül írásban válaszol.


Katanics Sándor (Demokraták Veszprémért) az Intézményi Szolgáltató Szervezettel kapcsolatban kérdezte a polgármestert arról, „érzi-e a saját és/ vagy mások személyes felelősségét abban, hogy a 2015 őszén távozó ISZSZ igazgatója által elvesztett munkaügyi per miatt jelentős nagyságrendű összeg került közpénzből kifizetésre”, illetve arról, hogy a rendőrség számlákat foglalt le a szervezetnél, amik miatt „úgy hallani”, hogy „polgármester úr egy vezetőtársával” szemben felmerült a hűtlen kezelés gyanúja. • A polgármester a munkaügyi perrel kapcsolatban elmondta, hogy egy ezres nagyságrendű munkáltatónál időnként előfordul, hogy perrel végződik egy nézeteltérés a foglalkzotató és a munkavállaló között, vannak olyan helyzetek, amikor "még egy ilyen kártérítés is bőven belefér", hogy a munkahelyi jó hangulatot megőrizzék. A bíró gyakorlat többnyire a munkavállalónak kedvez az ilyen ügyekben. Ami a számlák lefoglalását illeti, hivatalosan semmilyen információ nem áll rendelkezésre, "nehéz olyasmit cáfolni, amiről nincs adatunk". • Katanics felelevenítette, hogy a Lovassy igazgatójaként több munkaügyi perben is érintett volt, "és nem dicsekvésből mondom, de munkáltatóként mindegyiket megnyertem". A számlalefoglalásokkal kapcsolatban fontosnak tartja, hogy az önkormányzatot ne gyengítsék suttogások, tisztázni kell a helyzetet, nem a szőnyeg alá söpörni. • Porga Gyula ismét elmondta, hogy a folyamatban lévő nyomozásról nem tud érdemben nyilatkozni.

Czaun János (Fidesz-KDNP) a szovjetek utolsó magyar áldozatára emlékezett napirend előtti felszólalásában. Radics József 30 évvel ezelőtti halálának körülményeiről és a múlt heti megemlékezésről – benne Czaun Jánosnak a közgyűlésen is elmondott beszédével – részletesen itt írtunk.


A közgyűlésen a közönség soraiból egy Quaestor-károsult arra kérte a fideszes képviselőket, hogy karolják fel az ügyüket, és jelezzék a Parlamentnek, hogy ők továbbra is igényt tartanak a pénzükre.


Napirend

Változtak az iskolai védőnői körzetek.

Az iskola-egészségügyi ellátás iskolaorvos és a védőnő együttes szolgáltatásából áll, amelyet fogorvos és fogászati asszisztens közreműködésével látnak el. Ezt a tevékenységet valamennyi nevelési-oktatási intézményre kiterjesztve kell intézményenként, vagy több intézmény ellátásának közös biztosításával megszervezni. Egy-egy körzetet úgy kell kialakítani, hogy a tanulói létszám legalább 800 fő legyen, és ne haladja meg az 1000 főt. Az iskola-egészségügyi ellátást az iskolaorvos és iskolavédőnő a nevelési-oktatási intézményekben, az erre a célra létrehozott iskolaorvosi rendelőkben végzik. Az eddigi 12 körzet helyett 11 körzetben is hatékonyan ellátható a feladat, a beíratott tanulói létszám ugyanis évről-évre változik, sajnos az eltelt időszak alatt folyamatos csökkenés tapasztalható. Az újonnan kialakított körzetek működtetése közalkalmazotti létszámleépítést nem jelent.


Módosították a Bóbita, Csillag Úti és Egry Úti óvodák alapító okiratait, mindegyikbe felvették a beszédfogyatékos gyermekek ellátását.


A város a Csarnok Kft-n keresztül közvetetten tulajdonrészt vásárol a kézilabdacsapatban.

A Csarnok Kft. és a Veszprém Handball Team Zártkörűen Működő Részvénytársaság (korábbi nevén: MKB Veszprémi Kézilabda Zrt.) évek óta tartós üzleti kapcsolatban állnak egymással, és a jövőre vonatkozóan is hosszútávú marketing együttműködés kialakítását tervezik.

A Veszprém Handball Team Zártkörűen Működő Részvénytársaságot 2012-ben hozták létre. A cég jegyzett tőkéje 50 db 100.000 Ft névértékű törzsrészvényből áll, amelyeknek egyedüli tulajdonosa a Veszprémi Kézilabda Sportegyesület (korábbi nevén: MKB Veszprém KC.) A Zrt. új törzsrészvényeket bocsájt ki, a Csarnok Kft. 600 000 Ft névértékű törzsrészvény tulajdonjogát szerzi meg a társaságban.

Hartmann Ferenc kijelentette: mindig támogatta a sportegyesületeket, gazdasági társaságba viszont akkor szokás befektetni, ha atól további nyereséget remélünk, ebben az esetben azonban erről szó sincs. Közpénzről van szó, a zrt. tőkeemelése pedig virtuális pénz. De ha már tulajdonszerzésről van szó, miért nem az önkormányzat a tulajdonszerző? Honnan van a Csarnok kft-nek erre pénze? • Gerstmár Ferenc felelevenítette: a klub hosszú ideje stratégiai szövetségesként tekint a városra, miért éppen most jött el a tulajdonszerzés ideje? Mennyire tartja azt jónak a polgármester, hogy országos politikai szereplők szponzorként jelennek meg a csapatnál? • Katanics Sándor azt kérdezte meg, kap-e tiszteletdíjat a polgármester a felügyelő bizottságban, illetve Ovádi Péter az igazgatóságban végzett munkájáért? Kritizálta, hogy a pénzügyi bizottság úgy döntött az előterjesztésről, hogy nem látták a szakértői véleményt. Nem gond, ha az önkormányzat támogatja a kézilabdacsapat sikereit, de tegyük ezt átlátható módon! - hangsúlyozta. • Ovádi Péter (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy az igazgatóságban társadalmi munkában vesz részt, azért tiszteletdíjat nem kap.

Porga Gyula "naivan azt gondolta", hogy a kézilabda közös ügye a veszprémieknek, nem okoz törésvonalakat. A mindenkori önkormányzat segítette a csapatot abban, hogy fejlődjön és egyre nagyobb sikereket érjen el. Ilyen transzparens soha nem volt az egyesület, mint most. A városnak fontos az, hogy részese legyen a döntési folyamatoknak is, ha már támogatást nyújt. Egy sportegyesület esetében "nehéz az egyenlőségjel után odaírni bármilyen összeget", nem lehet számokban kifejezni az értékét, az identitást. A polgármester is elmondta, hogy az igazgatóságban és a felügyelő bizottságban "senki egy fillért sem vesz fel". • Hartmann Ferenc hangsúlyozta: nem a csapat támogatását kritizálja, hanem annak a módját, azt, hogy tulajdonrészt szerez egy virtuális tőkével rendelkező társaságban.


Az FCV Sportszervező Kft TAO-támogatásból 22 új parkolóhelyet hoz létre az Erdész utcában, a Jutasi úti sporttelep mellett.


Az Otthon Melege Programban az önkormányzat összesen 10 millió forintot biztosít a pályázaton nyertes társasházaknak az önerő csökkentésére.

A pályázat nyertesei között öt veszprémi társasház van, nekik összesen 123 millió forint támogatást ítélt oda a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Az állami támogatás 50 százalékos intenzitású, vagyis a társasházaknak legalább ennyit önerőként hozzá kell tenniük a felújításhoz: az önkormányzat ebben segít az összesen tízmilliós keret elkülönítésével. Ezt a pénzt az öt társasház között az állami támogatás arányában osztják szét, egy-egy pályázó így 1,3-3,2 millió forint közötti összeget kap.


Megint kiírják a helyi tömegközlekedés ellátására vonatkozó pályázatot.

Az önkormányzat már négy éve nem talál alkalmas jelentkezőt a feladat ellátására, a pályázatok rendre eredménytelenül zárultak. A jogszabályok értelmében az önkormányzatnak sikertelen pályázat esetén lehetősége van kétéves ideiglenes közszolgáltatási szerződést kötnie egy szolgáltatóval – ezt megtették 2012-ben és 2014-ben is, utóbbi épp ez év végén jár le. A most kiírt pályázat már eleve csak két évre: 2017-re és 2018-ra szól. Erre Gerstmár Ferenc rá is kérdezett, neki Porga Gyula azt válaszolta, hogy vizsgálják a lehetőségét annak, hogy a volán és a VKSZ Zrt hogyan tudná közösen működtetni a helyijáratos közlekedést, ezért nem akarja magát az önkormányzat hosszan elkötelezni. Brányi Mária alpolgármester elmondta, hogy jelenleg is kiegyensúlyozott közösségi közlekedés működik a városban, a rendszert addig nem érdemes módosítani, amíg nem tudunk érdemben változtatni a feltételeken.


Megszűnik a Veszprémi Egyetemi Stadion Nonprofit Kft.

Az önkormányzat jelentős fejlesztéseket tervez a Stadionnál, ehhez javarészt a Modern Városok Programból kaphat állami támogatást. Az ingatlan jelenleg állami tulajdonban, a Pannon Egyetem vagyonkezelésében áll, az önkormányzat azonban saját tulajdonába venné, a munkatársakat pedig önkormányzati tulajdonú cégben foglalkoztatná tovább: az ingatlan kezelését a VKSZ Zrt fogja átvenni.

Baumgartner Lajos (Fidesz-KDNP) kifejtette, hogy Stupián Anikó nehéz időszakban vette át a társaság irányítását, és sikerült stabil működést biztosítania. Tisztességgel, becsülettel vitte ezt a munkát. Ezt a polgármester is megerősítette, és kifejezte, hogy a jövőbeli kihívásoknál is számítanak a munkájára.


Benyújtják a belvárosi dupla körforgalom és több kerékpárút építésére vonatkozó pályázatot.

A dupla körforgalom egyik eleme az OTP előtti 45 méteres átmérőjű turbókörforgalom a Budapest-Brusznyai-Mártírok utak jelenleg lámpás kereszteződésében, a másik pedig a Kórház-Mártírok-Bajcsy-Zsilinszky utcák csomópontjában létesítendő 36 méteres átmérőjű egyszerű körforgalom lesz.

Kerékpárutakat a Jutasi úton a vasútállomás és a belváros között terveznek, valamint délen a várost Szabadságpusztával összekötő szakaszon. Ezek mellett a Cholnokyvárosban összesen csaknem 3 kilométerrel bővülhet a kerékpárút-hálózat.

A most felsorolt fejlesztések összesen egymilliárd forintba kerülnek, a kerékpárutak 2018. október 31-ig, míg a körforgalmi csomópont 2019 szeptemberéig készülhet el.

Ovádi Péter felhívta a figyelmet arra, hogy a szabadságpusztaiak régi kívánsága válik valóra a kerékpárút kiépítésével. • Gerstmár Ferenc azt kérdezte, hogy az önkormányzat vizsgálta-e a Jutasi úti fejlesztés alternatív megoldásait, esetleg úgy, hogy a rossz minőségű útfelületet is megújítsák ugyanebből a forrásból. Mennyire lesz alkalmas a kettős körforgalom a gyalogosok áteresztésére (ez a felszínen, kijelölt gyalogátkelőhelyen történik majd)?

Katanics Sándor emlékeztetett, hogy a Budapest-Jutasi nagykörforgalom építése esetén felmerült, hogy az aluljáró helyett a felszíni gyalogos közlekedést kellene preferálni, akkor ez nem valósult meg. Kíváncsi arra, hogy fog az új csomópont az előzővel működni, mert az praktikusan látható, hogy a nagykörforgalom önmagában praktikusan nem megfelelő. Szükség lenne arra, hogy ne csak egy-egy projektet lássunk, hanem a teljes közlekedés koncepicóját megismerjük. • Brányi Mária elmondta, hogy folyamatosan vizsgálják a közlekedési rendszert. A szakértői véleményekre hivatkozva állítja, hogy a belvárosi csomópontokra ennél jobb műszaki megoldást senki nem tud felmutatni. Az útfejlesztéssel kapcsolatban elmondta: kimerítettük a forrásainkat, nincs pénz a Jutasi út felületének felújítására. Az alpolgármester vitatkozott azzal az állítással, hogy a Budapest úti angykörforgalom rosszul működik, reggel és délután fordulnak el ő rövid ideig torlódások, de ezek elsősorban a város más pontjain tapasztalható közlekedési hiányosságokból erednek, ezt a Pápai-Jutasi összekötő út megépítése helyre fogja tenni. Kijelentette azt is, hogy az Iskola utca forgalmi irányának megfordítását minden vizsgálat elvetette. • Czaun János szerint nincs arra műszaki megoldás, hogy a belvárost kevesebb gépjármű használja, a jelenlegi forgalmat kell kezelni, erre pedig a körforgalmak jelentik a legjobb megoldást. "Aki igazán rossz körforgalmat akar látni, az menjen el kora délután Székesfehérvárra Veszprémből". • Porga Gyula hozzátette: a városvezetés kalkulál a meglévő gépjármű-forgalommal, ennek az áteresztősebességét kell minél jobban megoldani. Ugyanakkor a forgalom csökkentésére is intézkedéseket kell tenni - a közösségi közlekedés korszerűsítsével, a kerékpáros és gyalogos közlekedés infrastruktúrájának javításával.

A Fenntartható városi közlekedésfejlesztés projekt keretében egy jól használható, Veszprém városára és annak vonzáskörzetére alkalmazható mobilitási tervet készítenek majd, erre 23,2 millió forintos támogatást igényel az önkormányzat.

A város közlekedésfejlesztési terveiről a közelmúltban lakossági fórumot tartottak, az ott elhangzottakat itt foglaltuk össze.


A polgármesteri hivatal és a Laczkó Dezső Múzeum épületeinek energetikai korszerűsítésére is pályázik az önkormányzat.

A polgármesteri hivatal fejlesztésére 368 millió forintot terveznek elkölteni. Az épületek hőtechnikai paramétereinek javításával a földgáz-energia felhasználását csökkentenék, továbbá az épület villamosenergia-igényének egy részét megújuló energiaforrás hasznosítással elégítenék ki. A három Óváros téri épületen homlokzati nyílászárócserére, részleges homlokzati hőszigetelésre, tetőfelületek és tetőfödém (lapostető) utólagos szigetelésére kerül sor. A főépület tetején napelemeket helyeznének el – a műemlék jelentűségű épületre vonatkozó előírásokat figyelembe véve – a városképet nem befolyásoló módon.

A múzeumban 192 millió forintból fejlesztenének. A Medgyaszay István tervei alapján megépített, 1925-ben megnyitott épület homlokzati nyílászárói elavultak, az akkori beépített anyagok a jelenlegi elvárásokhoz képest gyengébb energetikai jellemzőkkel bírnak, üzemeltetése jelentős anyagi ráfordítást kíván. A felújítás során nyílászáró-cserét terveznek.


A polgármester tájékoztatta a közgyűlést a társadalmi konzultáció eredményeiről.

A konzultációs kérdőíveket 1088 fő töltötte ki. A kitöltők az iskolai osztályzatoknak megfelelően 1-től 5-ig értékelhették az egyes programelemeket. A legmagasabb támogatottságot a napenergiapark és szolár erőmű építése kapta (4,23), de hasonlóan jól szerepelt a Pápai út és a Jutasi út összekötése (4,16) és a Vérellátó mellett építendő parkolóház is (4,07). A három legnépszerűtlenebb elem az elektromos töltőállomások telepítése (3,38), az állatkert fejlesztése (3,42) és – holtversenyben – a kulturális negyed valamint a biofűtőmű (3,58).

A lakosoknak jelezhettek egyéni igényeket is, a legtöbb ilyen javaslat út- és járdafelújításokra, parkolóhelyek létesítésére vonatkozott. Sokan kérték a helyi járatos menetrend újragondolását, a járműpark cseréjét, több kerékpárutat, a vasútállomás környékének rehabilitációját, a nyolcas út fejlesztését, illetve több zöldterületet a belvárosban.

(Sajnos egy technikai hiba miatt a legutolsó frissítésünk elveszett, a kellemetlenségért elnézést kérünk, a napirend vitáját az alábbiakban röviden rekonstruáljuk:)

A Demokraták Veszprémért felszólalói sikertelennek értékelték a konzultációt, amit megkésettnek is tartanak. Úgy gondolták, hogy épp azért övezte a kérdőívet és a személyes fórumokat ekkora érdektelenség, mert a döntések a konzultáció előtt megszülettek. Katanics Sándor szerint a polgármester azért döntött úgy, hogy egyeztetést kezdeményez a lakossággal, mert látta, hogy az ellenzék egyeztetése révén a színházkerti mélygarázs kérdésében mekkora ellenállás bontakozott ki. Hartmann Ferenc felhívta arra is a figyelmet, hogy ma már sokkal olcsóbb és ugyanakkor hatékonyabb módszerek is rendelkezésre állnak, amivel a lakosságot be lehet vonni a döntéshozatalba: a Demokraták konzultációjára tizenötezer válasz érkezett. Brányi Mária alpolgármester feltette a kérdést: milyen részvételt várhatunk a lakosságtól, ha még azok a képviselők sem vettek részt a fórumokon, akik egyébként rendszeresen panaszkodnak a társadalmasítás hiánya miatt? Forgóné Kelemen Judit erre azt felelte, hogy ő egyetlen fórumra sem kapott meghívót, a saját lakókörzetében megrendezett találkozóra is mint helyi lakos ment el, és ott azt tapasztalta, hogy nem volt jelen olyan szakember, aki a kérdésekre érdemben válaszolni tudott volna. Hartmann Ferenc szerint nem az ellenzéket kell hibáztatni azért, mert keveseket érdekelt a konzultáció. Brányi Mária elmondta, hogy senki ne várja, hogy személyre szabott meghívót küldjenek neki a fórumokról, a szokásos felületeken közzétett lakossági felhívást a képviselők nyugodtan magukra is értelmezhetik. Kifejtette azt is, hogy szerinte nem sikerült elmagyarázni az embereknek, milyen munka áll a megvalósuló fejlesztések mögött, sokan természetesnek veszik, hogy Veszprém fejlődik, és ezért nem is foglalkoznak a kérdéssel. Porga Gyula a vitát azzal zárta, hogy bár ő maga sem elégedett a részvételi aránnyal, nem szabad lekicsinyelni azoknak a véleményét, akik akár a kérdőíveket, akik a fórumokon keresztül tudatták a gondolataikat. Ezer ember fontosnak érezte azt, hogy részt vegyen a város közéletében. Ami pedig az alacsony részvételt illeti, nem a politikusoknak kell felróni az érdektelenséget.


Ez történt még

  • A VKSZ Zrt. haszonkölcsön szerződés révén közfeladat ellátására használhatja az önkormányzati tulajdonú 0105/1. hrsz és 0103/1. hrsz ingatlanokat Csererdőben (vízi létesítményeket, monitoring kutakat üzemeltetnek).
  • Elfogadták a Közgyűlés második féléves munkatervét
  • Beszámolt tevékenységéről a Veszprémi Települési Értéktár Bizottság és a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft.
  • Zárt ülésen döntöttek a Volkra Ottó-díj adományozásáról.
Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert A márciusi közgyűlésen került pecsét arra a hivatalos döntésre, ami lehetővé teszi, hogy az EKF sikerprojektje, a Gyárkert idén is folytatódjon, sőt egészen 2026-ig a város kiemelt fesztiváljai közé tartozzon. A közgyűlés erről szóló szavazásán viszont meglepő módon nem voltak egységesek a kérdésben a fideszes és ellenzéki képviselők. 2024. április 5. 14:25 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. 2024. március 28. 15:09 További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője közgyűlés További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője Több Veszprémet érintő téma kapcsán is részletesen kifejtette a véleményét Kovács Rajmund, a Reformerek politikai párt önkormányzati képviselője, aki néhány közgyűlési döntést maga is támogatott, pár esetben viszont fenntartásokat fogalmazott meg. 2024. március 7. 8:44 Költséget vetettek, kenyeret törtek közgyűlés Költséget vetettek, kenyeret törtek A ciklus vége előtt néhány hónappal alakult át az ellenzéki térfél; elfogadták a költségvetést; újabb kedvezményekkel bővült a Veszprém kártya. Összefoglalónk a februári közgyűlésről. 2024. február 29. 22:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.