2019. szeptember 21., szombat
Máté névnap

Az energiaszektor környezetbarátainak találkozója

28 év után ismét Veszprémben rendezik meg a Villamosenergia-ipari Országos Természetbarát Találkozót.

A találkozón többek között tájékozódási túraversenyen és városismereti versenyen ismerkedhetnek a környékkel a résztvevők. A versenyek célja a villamosenergia-ipar hagyományainak és a dolgozók egészségének megőrzése, az emberi kapcsolatok erősítése, sportbarátságok ápolása. Az egész hétvégén át tartó rendezvényt pénteken nyitották meg az egyetem aulájában. Az ország minden részéről érkezett több mint ötszáz vendéget Porga Gyula polgármester köszöntötte.

"Veszprém városa érdeklődéssel és nem kevés izgalommal várja, hogy természeti- és kulturális értékeit a természetbarátokkal megoszthassa!" - fogalmazott a polgármester. - "Szent István király és Gizella királyné városa - a Bakony és a Balaton ölelésében - valódi kincsestára a természeti-, művészeti- és kulturális javaknak."

Csulak Ferenc, az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója felelevenítette a találkozó múltját. Megsüvegelendő az az állandóság, amit ez az esemény maga mögött tudhat. Ha körülnézünk kevés esemény, egyesület, kezdeményezés tud ilyen múltat felmutatni. Mi más mutatná azt, hogy annak idején, most már idestova 65 éve rendszeresen megrendezésre kerül ekkora érdeklődéssel, hogy valós igényre egy jó választ adtak létrehozói, akikre ezért gondoljunk ma is jó szívvel. A stafétabotot átvevők pedig, mert mindig volt ki átvegye, minden esetben megtalálták a szükséges energiát és lelkesedést, hogy újra és újra megszervezzék. Generációk jöttek és mentek, de a VOTT mondhatni, örök!"

Az igazgató felelevenítette, hogy a VOTT nem először jár Veszprémben: 28 évvel ezelőtt ugyanígy az egyetem aulájában gyűltek össze az energetikában dolgozó természetbarátok, akik ezúttal vasárnap délelőttig élvezik városunk vendégszeretetét.