Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

Jó helyek: Pajta Kisvendéglő

2016. július 8. 17:13
A veszprémi Szerelem-sziget volt malomépülete korábban volt már borozó és pizzéria is, most azonban visszatérne a gyökerekhez, és a bakonyi hangulatra építene.

A Jó helyek című rovatunkban ezúttal egy olyan veszprémi vendéglőt látogattunk meg, melynek új vezetője a manapság trendi, újhullámos gasztrokocsmák és hamburgerezők helyett a hagyományos bakonyi ízvilágra, és a megfizethető, baráti vendéglátásra helyezné a hangsúlyt.

A Séd patak egyik felén ott van a Fricska, a nyugodtabb oldalán - ahonnan indul a sédvölgyi sétány-, a Pajta utcában áll a Veszprém egykor 15 működő malma közül az egyik legromantikusabb környezeti adottságokkal rendelkező, a Tumler-malom.

Itt nyílt újra néhány hónapja a korábban több néven és arculattal is futó, jelenleg Pajta Kisvendéglő nevet viselő vendéglátóegység Egresi Szabolcs vezetésével (korábban a közelben lévő Várvölgy Panoráma borozót is ő vezette).

A hely koncepciója a családi és a baráti hangulat megteremtéséről szól, ami visszatükröződik a berendezésen is: kockás abroszok, csárda jellegű bútorok, díszek és kiegészítők a falakon.

Az üzletvezető azt mondja, jelenleg még nem teljesen kiforrott az üzlet, amolyan tesztidőszak van egészen szeptemberig, amikortól jobban előtérbe helyezik a konyhát és az étlapot is, amibe egyébként a vendégeknek jelenleg is van beleszólása. A Pajta kisvendéglőben menüzni is lehet, ám a hely korábban a tócsijáról volt híres, -ezt szeretné a vezetőség újra meglovagolni. Az itt megfordulók javaslatai alapján felkerült már az étlapra például a „Bandi tócsi”, de létezik töltött paprikával, tükörtojással, lecsóval és baconnel töltött változat is.

Az ételeket egyébként egy mesterszakács készíti, amelyre Egresi Szabolcs rendkívül büszke, ugyanis szerinte manapság rendkívül nehéz megfelelő és dolgozni akaró szakképzett munkaerőt találni.

Az 1795 óta álló épület terasszal is rendelkezik, ahol belső térrel együtt összesen 60-nál is több vendéget tudnak fogadni. A tervek szerint a jövőben jobban kihasználnák a környezet adottságait, grillezést, filmnézést és akár mini tócsifesztivált is rendeznének.

Ge. Á.
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.