Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
8°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
8°C

Hétfőn visszatér a nyár

2016. július 17. 9:12

IDŐJÁRÁS

Vasárnap még erősen felhős vagy borult idő lesz a jellemző, kisebb-nagyobb szünetekkel sokfelé várható további eső, zápor, néhol zivatar is. A Dunántúlon nagy területen erős, helyenként viharos lökések kísérik az északnyugati szelet, amely a nap második felében kissé mérséklődik. A legmagasabb nappali hőmérséklet az egész nap borult, csapadékos helyeken 15, 19, másutt - főleg a Dunától keletre - 20, 24 fok várható. Késő estére 13, 19 fokig csökken a hőmérséklet.

Éjszaka felszakadozik, csökken a felhőzet, hétfőn napközben gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Elszórtan várható zápor, esetleg egy-egy zivatar. Az északnyugati szél több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között alakul. Kedden többórás napsütés mellett erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható. Az északnyugati, északi szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

KÖZÉRZET

A délkelet felől érkező enyhébb, páradús, valamint az északnyugatról áramló hidegebb levegő keveredési zónájában kettős fronthatásra számíthatunk. Különösen a szív-, illetve érrendszeri betegségekben szenvedők számára várható nehéz időszak. Emelkedhet a szívroham, a trombózis kockázata, megnőhet a születésszám. Erősödhetnek a reumatikus és ízületi fájdalmak. A hosszabbá váló reakcióidő miatt az úton lévők is óvatosabbak legyenek!

POLLEN

Az országos esőzések következtében lecsökkent a pollenterhelés - a pázsitfűfélék és a csalánfélék pollenkoncentrációja leginkább a közepes tartományban alakul. Az útifű, a hárs és a szelídgesztenye pollenkoncentrációja leginkább alacsony. Jelen van még a levegőben a kenderfélék, a lórom, a libatopfélék, valamint a fenyőfélék, illetve a ciprus- és tiszafafélék pollenjéből is néhány szem. A kültéri allergén gombák koncentrációja több helyen elérheti a magas-nagyon magas szintet.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.