2018. április 26., csütörtök
Ervin névnap

Rendbontó vándorcirkusz az Óváros téren

Az Urban Voodoo Machine álmaid bandája, amennyiben elég piszkosak az álmaid.

A történet Paul-Ronney Angellel kezdődik, akit a legtöbb barátja arról ismer, hogy gitározik. Állandóan. Amikor csak alkalma van rá és mindenkinek, aki hagyja.

2002-ben pattant ki az agyából egy formáció, ami cigány és blues zene egyvelegét kínálja a hallgatóságnak bourbonnal átitatva. Vagy legalábbis így lehet leginkább körülírni azt általuk képviselt stílust.

A zenéjük tökéletes aláfestés lenne olyan estékhez, amikor az ember igazán kirúg a hámból egy veszélyes városnegyedben.
Angel úgy akart rock’n’roll zenét játszani, hogy az ne váljon unalmassá és kiszámíthatóvá. Elmondása szerint hagyta, hogy a legkülönbözőbb zenei stílusok inspirálják és befolyásolják a zenéjét.

Az általuk használt hangszerek repertoárjában szerepel harmonika, gitár, bendzsó, hegedű, trombita, nagybőgő, szaxofon és a két dobos néha mosólapot is ragad. Zenéjük ötvözi a rockot, rock’n’rollt, rockabilly-t, a punkot némi blues-zal és kelet-európai népzenével keveri.

Az Urban Voodoo Machine szenzációs produkiót nyújt a színpadon. A banda alakítása olykor rémesen bizarr, máskor hisztérikusan poénos, de mindig szenzációs a fülnek.

Koncertjeiken képtelenség csendben ülni. Az angol banda szombat este fél kilenckor borzolja a kedélyeket és fűti a hangulatot az Óváros téren.