Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az Auer Hegedűfesztivál pénteki programja

2016. augusztus 4. 22:10 // Forrás: auerfesztival.hu
Két koncert várja a zene szerelmeseit pénteken.

17:30-tól az érseki palota dísztermében a 2016. évi Zeneakadémián megrendezett „Weiner Leó” kamarazenei verseny győzteseinek gálahangversenyén vehetnek részt.

A Liszt Ferenc Zeneakadémia évről-évre megrendezi minden idők egyik legnagyobb kamarazene tanárának, Weiner Leónak emléket állítva, őelőtte tisztelegve az Országos Kamarazenei Versenyt. Az idei verseny zsűrijének volt tagja Kováts Péter hegedűművész, az Auer Fesztivál művészeti vezetője, aki különdíjként felajánlotta, hogy a vonósnégyes kategória díjnyertesei felléphetnek Veszprémben, az idei Auer Fesztiválon. Két kiváló, zeneakadémistákból álló kvartett utazik Veszprémbe, hogy bemutassa felkészültségét, tehetségét, ebben a legnehezebb műfajban. Zenészek úgy tartják, hogy aki vonósnégyesben helyt áll, az az igazi zenész. Négy művész tökéletes együtt lélegzése, kitartó, hosszú munka, elhivatottság, és speciális érzék is kell ahhoz, hogy kifejlődjön az együtt játék technikája,„érezzék egymást” a muzsikusok, és egyéni hangja alkuljon ki egy vonósnégyesnek. Ezekről a díjnyertes fiatalokról elmondhatjuk, hogy mindent megtettek azért, hogy megnyerjék ezt a rangos versenyt, nagy izgalommal várjuk őket ide, és örömmel mutatjuk be őket a fesztivál közönségének!

Este nyolctól a Hangvillában Kelemen Barnabás és Kocsis Zoltán lép fel.

Kelemen Barnabás korosztályának egyik legkiemelkedőbb, legsokoldalúbb művésze, hegedűsként, és brácsistaként is elhivatott kamarazenész, karmester. Világszerte tart mesterkurzusokat, 2005-től a Zeneakadémia docense.
Gyakori szólistája London, Berlin, Amszterdam, München, Tokió, Budapest, Prága, Hong-Kong, Rió, Fokváros, Kuala Lumpur városok szimfonikus zenekarainak olyan termekben, mint a New York-i Carnegie Hall, a Berlini Filharmónia, a tokiói Suntory Hall vagy az amszterdami Concertgebouw... A 2001-es brüsszeli Erzsébet királyné Hegedűversenyen harmadik-, az 1999-es Nemzetközi Salzburgi Mozart Hegedűversenyen és a 2002-es Indianapolisi Hegedűversenyen első díjat kapott. Művészetét Liszt-díjjal, a Magyar Köztársaság Lovagkeresztjével és Kossuth-díjjal ismerték el. A magyar államtól kapott 1742-es “Ex-Kovács Dénes” Guarneri ’del Gesú’ mesterhegedűn játszik.

Kocsis Zoltán nemzetközi karrierje 18 éves korában a Magyar Rádió Beethoven-versenyének győzelmével indult. Néhány év alatt berobbant a nemzetközi zenei világba, meghívás meghívást követett Európa, Észak- és Dél-Amerika, valamint a Távol-Kelet meghatározó zenei központjaiba és fesztiváljaira. 1983-ban Fischer Ivánnal megalapította a Budapesti Fesztiválzenekart, majd 1997 őszétől átvette a Nemzeti Filharmonikus Zenekar irányítását. A kétszeres Kossuth-díjas, Bartók–Pásztory díjas művész hatvanadik születésnapján megkapta a magyar nemzet tiszteletét kifejező Corvin-lánc kitüntetést is.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.