Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ma zárul az Auer Hegedűfesztivál

2016. augusztus 6. 8:24 // Forrás: auerfesztival.hu
Liana Isakadze, Lajkó Félix, Balázs János és a Mendelssohn Kamarazenekar a vasárnapi programban.

Fél hattól a Hangvillában Liana Isakadze lesz a Mendelssohn Kamarazenekar partnere.

Liana Isakadze művészetét Magyarországon évtizedek óta nem csodálhattuk. Különleges alkalom lesz hát, amikor megszólal hegedűje, és vonója alól Csajkovszkij, Saint-Saëns, Joplin és mások zenéje kel életre. Isakadze egy fogalom... Ahol megjelenik, nem lehet másra figyelni, csak őrá. Magávalragadó, energikus egyéniség, csupaszív ember, és ez játékának is alapvető jellemzője. Óriási karriert futott be, nem véletlen, hogy a világ legrangosabb zenei fesztiválján, a Verbier Fesztiválon is külön koncertet rendeznek idén nyáron az ő tiszteletére, melyen hetvenedik születésnapján köszöntik, s ő lesz ennek a koncertnek az ünnepelt szólistája. Ezután a különleges koncert után egyenesen Veszprémbe érkezik, hogy a Mendelssohn Kamarazenekar élén hallhassuk őt, aki Gidon Kremer mellett David Ojsztrah másik legkiválóbb növendéke, később asszisztense, majd egy sor, Ojsztrah által vezényelt koncert szólistája is volt. Még más érdekesség is várható, hiszen a grúz művésznő hazája zenéjéből is bemutat számunkra egy keveset!

Nyolctól ugyanitt Lajkó Félix és Balázs János csatlakozik a zenekarhoz.

Lajkó Félixről igazán nem állítható: ha egy koncertjét hallottuk, akkor már mindet hallottuk. Hegedűn és citerán is elképesztő színvonalon játszik minden létező műfajban, ami e hangszerekkel megközelíthető, és abban is, ami nem. Gáspár Károly írja a két művészről: „...Lajkó extravagáns forradalmár, akit nem érdekelnek a „játékszabályok”, saját törvényei szerint él, és muzsikál. Balázs János az elegáns zongoraművész, aki külsejében, és játékmódjában is ezt az értékrendet képviseli. Egyik és másik koncepció, vagy beállítottság ugyanolyan tiszteletet érdemel. De mi történik ha „összeeresztünk” két ilyen különböző entitást? ...” Az improvizáció művészetében szintén otthonosan mozgó Balázs János zongoravirtuózzal már jelent meg közös albumuk, és a zenekari kíséret sem újdonság számukra, de Lajkó Félix, Balázs János és a Mendelssohn Kamarazenekar együtt, még sohasem lépett színpadra. Az első ilyen alkalomra az idei, veszprémi Auer Fesztivál keretében kerül sor.

vehir.hu
további cikkek
Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. ma 14:20 Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal. ma 11:40 Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. tegnap 22:32 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. tegnap 1:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.