2021. augusztus 4.
//
Domonkos névnap

Összefogás programokkal a rendőrség és a romák között

2009. április 7. 20:34
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság
A cigány-rendőr együttműködés javítására, a témakörök szélesítésére törekszik a rendőrség.

A Veszprém MRFK és a Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat közötti együttműködési megállapodás alapján 2009. évben több közös szervezésű programot is szeretne megvalósítani a Veszprém MRFK Bűnmegelőzési Osztálya:

· Az együttműködés javítása, a kisebbség jobb megismerése érdekében, a cigányság történetéről, kulturális szokásairól a Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat képviselője cigány népismereti előadást tart azoknak a rendőröknek, akik a munkájuk során gyakran kerülnek kapcsolatba roma származású emberekkel.

· Azokon a településeken található általános iskolákban, ahol nagy létszámban vesznek részt az oktatásban roma fiatalok, a Bűnmegelőzési Osztály, az Állami Népegészségügyi- és Tisztiorvosi Szolgálat, a Magyar Honvédség, a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai bevonásával közösen felvilágosító előadásokat szerveznek az „Egy nap a biztonságért egy nap az iskolában” rendezvény keretei között.

· A kisebbségi önkormányzatok vezetői és képviselői részére, bűnmegelőzési drogprevenciós valamint áldozatvédelmi témakörökben felvilágosító előadásokat szerveznek, a résztvevőknek prevenciós kiadványokat osztanak.

· Roma fiataloknak szervezett táborokban bűnmegelőzési, áldozatvédelmi és közlekedési ismeretekből előadásokat tartanak.

· A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a cigány származású fiatalok rendőrré válásának elősegítése érdekében toborzó munkát végeznek a megye középiskoláiban érettségiző roma fiatalok körében.

· A megye azon településein található általános iskolákban, ahol nagyobb létszámban vesznek részt az oktatásban cigány tanulók (Veszprém, Berhida, Devecser, Pápa) – a lehetőségek figyelembe vételével – igyekeznek beindítani a Rendőrség Biztonságra Nevelő Iskolai Programját (DADA).

· Az előző évek hagyományának megfelelően, rendőr-roma sportnapot szerveznek.

· A cigányság célzott csoportjai (kiemelten a gyermek- és fiatalkorúak, valamint fiatal felnőttek) számára – elsősorban a kapitánysági összekötő tisztek részvételével, a helyi igényeknek megfelelően – előadásokat szerveznek, ismeretterjesztő és prevenciós anyagokat készítenek.

vehir.hu

További cikkek

Korlátozások nélkül ünnepelhetünk augusztus 20-án
Korlátozások nélkül ünnepelhetünk augusztus 20-án
Korlátozások nélkül lesznek látogathatók az augusztus 20-ai állami és önkormányzati rendezvények, de további két alkalommal is felfüggeszti a kormány a veszélyhelyzet alatti védelmi intézkedéseket.
2021-ben a NAPRAFORGÓ lett Magyarország Tortája
2021-ben a NAPRAFORGÓ lett Magyarország Tortája
Fodor Sándor budapesti cukrász kreációja, a „NAPRAFORGÓ” fantázianevű torta viselheti idén a Magyarország Tortája címet. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt és az „Egy a Természettel” versenyt is Füredi Krisztián cukrászmester nyerte a „Beszterce rózsája” és a „Nimród” fantázianevű alkotásokkal.
Valóban a körforgalmak városa Veszprém?
Valóban a körforgalmak városa Veszprém?
Mielőtt elolvasnák a cikket, tippeljenek, vajon hány körforgalom van Veszprémben? A végén eláruljuk a pontos számot, de előtte még mutatunk érdekes, sokszor meghökkentő megoldásokat a nagyvilágból.
Közügyektől való eltiltás. Mit jelent pontosan?
Közügyektől való eltiltás. Mit jelent pontosan?
A bűnügyi hírek közt gyakran szerepel a közügyektől való eltiltás fogalma. Mit tehet és mit nem, akit eltiltanak a közügyektől? A főügyészség megyei statisztikákkal válaszol.
Mégis elindulhat az előválasztáson Katanics Sándor
Mégis elindulhat az előválasztáson Katanics Sándor
A DK helyi politikusa közösségi oldalán jelentette be, hogy ugyan nem a DK színeiben, de várhatóan el tud indulni az ellenzéki előválasztáson ősszel.