Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Összefogás programokkal a rendőrség és a romák között

2009. április 7. 20:34 // Forrás: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság
A cigány-rendőr együttműködés javítására, a témakörök szélesítésére törekszik a rendőrség.

A Veszprém MRFK és a Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat közötti együttműködési megállapodás alapján 2009. évben több közös szervezésű programot is szeretne megvalósítani a Veszprém MRFK Bűnmegelőzési Osztálya:

· Az együttműködés javítása, a kisebbség jobb megismerése érdekében, a cigányság történetéről, kulturális szokásairól a Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat képviselője cigány népismereti előadást tart azoknak a rendőröknek, akik a munkájuk során gyakran kerülnek kapcsolatba roma származású emberekkel.

· Azokon a településeken található általános iskolákban, ahol nagy létszámban vesznek részt az oktatásban roma fiatalok, a Bűnmegelőzési Osztály, az Állami Népegészségügyi- és Tisztiorvosi Szolgálat, a Magyar Honvédség, a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai bevonásával közösen felvilágosító előadásokat szerveznek az „Egy nap a biztonságért egy nap az iskolában” rendezvény keretei között.

· A kisebbségi önkormányzatok vezetői és képviselői részére, bűnmegelőzési drogprevenciós valamint áldozatvédelmi témakörökben felvilágosító előadásokat szerveznek, a résztvevőknek prevenciós kiadványokat osztanak.

· Roma fiataloknak szervezett táborokban bűnmegelőzési, áldozatvédelmi és közlekedési ismeretekből előadásokat tartanak.

· A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a cigány származású fiatalok rendőrré válásának elősegítése érdekében toborzó munkát végeznek a megye középiskoláiban érettségiző roma fiatalok körében.

· A megye azon településein található általános iskolákban, ahol nagyobb létszámban vesznek részt az oktatásban cigány tanulók (Veszprém, Berhida, Devecser, Pápa) – a lehetőségek figyelembe vételével – igyekeznek beindítani a Rendőrség Biztonságra Nevelő Iskolai Programját (DADA).

· Az előző évek hagyományának megfelelően, rendőr-roma sportnapot szerveznek.

· A cigányság célzott csoportjai (kiemelten a gyermek- és fiatalkorúak, valamint fiatal felnőttek) számára – elsősorban a kapitánysági összekötő tisztek részvételével, a helyi igényeknek megfelelően – előadásokat szerveznek, ismeretterjesztő és prevenciós anyagokat készítenek.

vehir.hu
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. ma 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. tegnap 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. ma 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  tegnap 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.