2018. április 26., csütörtök
Ervin névnap

Egészséges gyerekmenü? Nem lehetetlen!

Az iskolakezdés nemcsak a kisdiákoknak jelent fejtörést, hanem a szüleiknek is, amikor a finom, de egészséges tízórairól vagy uzsonnáról kell gondoskodniuk. Ebben segít Kocsis Bálint mesterszakács és a Donum Terrae csapatának közös projektje.

Valószínűleg minden anyuka állt már a konyhapult fölött tanácstalanul, azon töprengve, milyen tízórait és uzsonnát csomagoljon csemetéjének, amit a gyerkőc garantáltan meg is eszik, és nem cseréli le valami cukros borzalomra valamelyik társával. Köztudott, hogy a gyerekek a gyümölcsök és a zöldségek helyett az édességeket preferálják, és általános tapasztalat az is, hogy a gyerek ízlését szinte képtelenség megváltoztatni, ezért inkább a szeretett kaják receptjeit turbózzuk fel úgy, hogy a mi elvárásainknak is megfeleljen, de legyen benne minden szükséges tápanyag.

Aki viszont úgy gondolja, hogy ez nem megoldás, annak nagy segítséget jelent Kocsis Bálint, a CSIKOS lekvárcsalád megálmodója és a Főzz szívből blog szerzőjének és Danyi Éva, a Donum Terrae termékek gazdájának közös projektje.

A két gasztromán közös e-mail sorozatot indít a következő hetekben, ami során a feliratkozóknak 14 könnyen elkészíthető receptet küldenek el. Bemutatnak néhány talán szokatlan alapanyagot, amelyek rendkívül egészségesek, és elmondják, hogyan lehet őket “szerethetően” elkészíteni.

Az oktató anyagokban szereplő trükkök és praktikák segítségével így könnyű lesz megtervezni és csábítóvá tenni a gyerekek tízórai és uzsonna menüjét.

Az e-mail sorozatra a http://donumterrae.hu/egeszseges-tizoraik-es-uzsonnak oldalon keresztül lehet feliratkozni, ugyanitt, valamint egy zárt Facebook-csoportban pedig további információk, jótanácsok várják az anyukákat.