2021. augusztus 3.
//
Hermina névnap

Teljen az ősz a kultúra, a zene és a szórakozás jegyében!

2016. szeptember 23. 20:56
Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. | Fejér megyei Hírlap | Képek: www.veszpreminfo.hu, www.veszprem.varosom.hu
Bár sokan siratják a nyarat, nem kell, hogy az ősz a rossz időről és az influenzáról szóljon. Veszprém ősszel is páratlanul színes programokat kínál, több nagy rendezvény ismét, immár hagyományosan is megrendezésre kerül. Nézzük, miből választhatunk!

Szeptember 23-tól 25-ig tart a Szent Mihály-napi búcsú az érseki palota előtti téren. Szombaton és vasárnap a helyi táncosok és kézművesek szabadtéri kirakodóvásárral várják az érdeklődőket. Minőségi, kézzel készült portékát, ékszerek, régi korok ízei, vidám programok és egy igazi zajos, vásári forgatag: ezt ígéri a Szent Mihály-napi búcsú.

Szent Mihály arkangyal legendájához és a középkori népszokásokhoz kapcsolódva több kiállítás is nyílik szerte a városban. Nem mehetünk el szó nélkül a Szentháromság téren nyíló szabadtéri kiállítás mellett sem, amely a 120 éve született erdélyi püspök, Márton Áron emléke előtt tiszteleg.

A kultúra szerelmeseinek ajánljuk a "Boldog IV. Károly Apostoli király és Zita királyné emlékezete" című kiállítást az Érseki Palotában, Fajó János „Szabad Formáit” a Művészetek Házában, Szabó Virág bronzba álmodott angyalai pedig a Szaléziánumban tekinthetők meg.

Az aktív kikapcsolódást preferálók sem fognak unatkozni: különböző foglalkozásokon tesztelhetik kézügyességüket, kipróbálhatják magukat birkaterelőként, sőt még a lovagi tornák világába is betekintést nyerhetnek.

Rocktóberben a hazai rockzene több jeles képviselője csap a húrok közé a Veszprém Arénában: 8-án a Lord, az Ossian, a Kárpátia és a Rudán Joe Band is színpadra lépnek. Az aréna a továbbiakban is hangos lesz, – és nem csak a kézilabda csapat szurkolóitól – október 29-én az I. Retronic fesztiválon megelevenedik a kilencvenes évek diszkó-világa. A hangulatért felel Zoltán Erika, a Groovehouse, a TNT, a Kozmix és a Coco Jambo című daláról ismert Mr. President.

A multifunkcionális térként működő Hangvilla is gazdag kínálattal jelentkezik az őszi hónapokban. Veszprémbe látogat többek között a legendás L’art Pour L’art társulat, amely immár húsz éve csalja elő a nevetés könnyeit a nézőből. Csernus Imre már sokadszorra tér vissza a Hangvillába, hogy terjessze hitvallását, miszerint mindig van kiút.

Az ősz folyamán különleges zenei csemegével készül Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint duója, Horgas Eszter fuvolájával, Illényi Katica pedig hegedűjével, varázsolja el a zene szerelmeseit a Hangvillában.

A zenénél maradva: Demjén Ferenc hetvenedik születésnapja alkalmából jubileumi nagykoncerttel örvendezteti meg a közönséget november 19-én a Veszprém Arénában.

Joggal bízhatunk abban, hogy a vénasszonyok nyara még tartogat pár kellemes, napos hétvégét. Erre az esetre remek választás a városnézés profi idegenvezetők közreműködésével. A Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. által szervezett túrák a város nevezetességeit és történelmi értékeit tárják fel az érdeklődők előtt. Máris könnyebb szívvel engedjük el a nyarat!

További információ és rengeteg hasznos és érdekes információ ITT.

Szabó Virág

További cikkek

Legjobb pillanatok az idei Kabóciádéról
Legjobb pillanatok az idei Kabóciádéról
Hétvégén a Kolostorok és Kertek területén rendezték meg a veszprémi bábszínház hagyományos fesztiválját. Cikkünkben mutatjuk a legvidámabb pillanatokat a Kabóciádéról.
Elsőbálozók lettek a balatonfüredi Anna-bál szépei
Elsőbálozók lettek a balatonfüredi Anna-bál szépei
A balatonfüredi Horváth Esztert választották a 196. Anna-bál szépének szombat éjjel Balatonfüreden. Az első udvarhölgy a diósdi Nánási Dorottya, a második udvarhölgy pedig a szegedi Hadfi Zita lett.
Nem csak táncolnak, mondanivalójuk is van
Nem csak táncolnak, mondanivalójuk is van
23. alkalommal rendezik meg A Tánc Fesztiválját Veszprémben augusztus 31. és szeptember 5. között.
Egy autóbusz utastere tárja fel a Pálos rend történetét
Egy autóbusz utastere tárja fel a Pálos rend történetét
Rendhagyó formátumú kiállítás gördült be Veszprémbe péntek délután. A Pálos rend történetét bemutató vándortárlat egy autóbusz utasterében kapott helyet, amit az érdeklődők a következő egy hétben ingyenesen tekinthetnek meg. A kiállításmegnyitón kiderült, a Pálos rend egykor aktívan jelen volt a környéken, ma egy középkori kolostor és templom nyomai őrzi emléküket egy közeli erdőben.
Még közelebb a kortárs művészethez!
Még közelebb a kortárs művészethez!
A Garten Balaton 2021. évi eseménysorozatának nyitó - tájékoztató jellegű - rendezvényén jártunk Lovason, ahol a közelgő programokról, együttműködésről, az Európa Kulturális Fővárosa, Kultháló VEB2023 bemutatkozásáról tartottak tárlatvezetéssel összekötött sajtótájékoztatót.