2021. április 17.
//
Rudolf névnap

Hegedűs: Kész Zoltán elvesztette a veszprémiek bizalmát

2016. október 3. 15:13
Hegedűs Barbara, a Fidelitas országos alelnöke szerint október 2-án a veszprémiek tanúbizonyságot tettek arról, hogy fontosabb a haza védelme, mint az ellenzéki bojkott.

Az alelnök népszavazással kapcsolatban tartott sajtótájékoztatóján megköszönte a Veszprémben és környéken élő honfitársainak, hogy elmentek szavazni. „Büszkék vagyunk arra, hogy az országban itt volt az egyik legmagasabb a részvételi arány.” – folytatta.

A választók elsöprő többsége emelt hangot az ésszerűtlen és veszélyt hozó brüsszeli döntésekkel szemben.

Hangsúlyozta: alacsony volt az érvénytelenül szavazók tábora, holott az ellenzék erre az antidemokratikus tettre buzdította a választókat.

Hegedűs Barbara sajnálja, hogy Kész Zoltán parlamenti képviselő nem tartotta fontosnak a demokratikus alapelvek melletti kiállást és az érvénytelen szavazásra buzdított. Az eredmények azonban egyértelművé teszik, hogy a képviselő politikája megbukott, a lakosok hátat fordította neki.

A veszprémiek elsöprő arányban kinyilvánították, hogy nem kérnek Brüsszel valóságtól elrugaszkodott tervéből és el tudják dönteni, hogy kivel szeretnének együtt élni.

„A Veszprémi Fidelitas továbbra is támogatja a kormány migránspolitikáját, mivel a jelenlegi válságos helyzetben a jövőnk a tét.” – mondta az alelnök, majd hozzátette: azt javasolja Kész Zoltánnak, hogy gondolja át a politikai prioritásait, mivel láthatóan elvesztette a veszprémiek bizalmát.

„Arra kérjük, a választókerületért dolgozzon, az ő érdeküket tartsa szem előtt az ilyen sorsdöntő kérdésekben.”

Szabó Virág
Domján Attila

További cikkek

Veszprémi ellenzék: tisztázatlan ügyek a Csererdőben
Veszprémi ellenzék: tisztázatlan ügyek a Csererdőben
Hartmann Ferenc (MSZP) szerint a polgármester félretájékoztatta a képviselőket a településrendezési eszközök módosításáról. Porga Gyula azt mondja, csak előzetes döntés született a közgyűlésen.
Ellenzéki előválasztás jelöltek nélkül?
Ellenzéki előválasztás jelöltek nélkül?
Mint amikor egy csapatnak rövid a cserepadja, a mérkőzésen pedig a fáradt kulcsjátékosokat nem tudják minőségi cserékkel pótolni, úgy áll jelenleg a veszprémi ellenzék helyzete a nyárra tervezett előválasztás előtt. Egyedül a DK háza táján volt mozgolódás, de ott is biztos eddig, hogy Katanics Sándornak felmutatták a cserét jelző táblát és egy ismeretlen helyi ügyvéd lép a politika pályájára.
A Fidesz európai parlamenti képviselői kilépnek az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjából
A Fidesz európai parlamenti képviselői kilépnek az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjából
A Fidesz európai parlamenti képviselői kilépnek az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti képviselőcsoportjából, miután a néppárti frakció a mai ülésén elfogadta az alapszabályának módosítását - jelentette be szerdán Gál Kinga, a Fidesz-KDNP EP-delegáció elnöke és Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-delegáció vezetője az MTI-hez eljuttatott közleményükben.
Ovádi: több mint kétszázezren töltötték ki a kormány állatvédelemről szóló kérdőívét
Ovádi: több mint kétszázezren töltötték ki a kormány állatvédelemről szóló kérdőívét
Már több mint 230 ezren töltötték ki a kormány állatvédelemről szóló online kérdőívét - jelentette be a nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos szerdán közösségi oldalán.
Kovács: az önkormányzat ne vegyen fel hitelt válság idején!
Kovács: az önkormányzat ne vegyen fel hitelt válság idején!
Bár vannak a költségvetésnek pozitív elemei, összességében mégsem támogatta az elfogadását Kovács Rajmund független önkormányzati képviselő. Hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, miért.