Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Áruház a káosz szélén

2016. október 9. 18:39
Jó dolgok várnak – hirdeti a Tesco a hivatalos szlogenjében. Hát, engem mostanában csak fejetlenség, üres polcsorok és a péksüteményből kiszálló muslicák vártak.

Szeretem a Külső-Kádártai úti Tescot, mert közel van hozzám, és akkor sincs gond, ha este nyolckor érek haza a munkából, és még el kell mennem bevásárolni: kényelmes sétával 10 perc alatt kiérek az üzletbe, és ha előzetes elképzeléseimhez képest olyasmit is vásárolnék, ami nem szerepelt a listámon, akkor sem kell attól tartanom, hogy leszakad a karom, mire hazaérek. Nem mellesleg van néhány termék, amit csak itt kapok meg, de minimum üdítő tud lenni a nagyobb választék, ha időnként ráunnék a szintén útba eső áruházak kínálatára.

Újabban viszont azzal a ténnyel kellett szembesülnöm, hogy egyre kevésbé igaz bármi is a fentebb leírtakból. A korábbi polcsorok teljesen átalakultak, vagy egész egyszerűen megszűntek, az árukészlet fele felszívódott, a maradék meg néha kritikán aluli, kisebb labirintusokban kanyaroghatok, hogy megtaláljak valamit, és ha végre eljutok a pénztárig, az önkiszolgálónál kell szerencsétlenkednem egy fél órát, míg érzékeli a chip a terméket, mert a többi kassza már bezárt, vagy eleve nem is nyitott ki.

A kép illusztrációA kép illusztráció

Aki járt ott mostanában, annak persze ezzel nem mondtam újat, lassan ugyanis már két hónapja, hogy eluralkodott a Tescon a káosz. A bosszantó nem is annyira ez, hanem az, hogy sehol nem látni azt a híres fényt az alagút végén.

Az üzletben járva annyit lehet tudni, hogy éppen átépítés zajlik, ezért a felborult rend, de hogy egyébként mire fel a nagy átépítés (elvileg a kényelmesebb kiszolgálás a cél a polcokon feltüntetett tájékoztatók szerint, bár ez az, amiből eddig semmit nem érzékelni), vagy hogy mikor ér véget, netán mire kell számítani addig, amíg az zajlik, arról sehol egy szó nem esik. Se a szórólapokban, se más hivatalos fórumon.

Szóbeszéd alapján ugyan sejteni, hogy a Tesco Hipermarket egy részében Media Markt nyílik, de kíváncsi voltam, mit mond a vezetőség, így írtam egy levelet a Tesco sajtóosztályának. Hogy nagyon költői legyek a reakciójukat illetően: „A többi néma csend.” Magyarán válaszra sem méltattak. Azóta aztán a Media Markt Facebook oldalán bejelentette, hogy valóban nyílik egy szaküzletük a veszprémi Tescoban, de további információt tőlük sem érdemes kérni. „Amint módunkban áll majd, további információkat is megosztunk a nyitással kapcsolatban, addig egy kis türelmet kérünk.” – jött a válasz mindazoknak, akik a részletekre lettek volna kíváncsiak.

Ha kinyit a Media Markt, a rend is helyreáll? (illusztráció)Ha kinyit a Media Markt, a rend is helyreáll? (illusztráció)

Köszönjük, de azért nem vennénk zokon, ha mégsem lenne ekkora titkolózás az átépítés kapcsán. Néhányunknak megspórolnának egy felesleges kört, hogy olyasmit keressen az üzletben, amit úgysem talál. Csak egy példa: egyik este, az önkiszolgáló pénztárnál várakozva elcsíptem az előttem álló férfi beszélgetését. Kiégett az egyik lámpa az autóján. Sötét volt már, beugrott, hogy vegyen egyet és gyorsan kicserélje. Lámpát nem talált, de legalább egy csokit vett. Végül is, vigaszdíjnak jó, meg hogy kínunkban röhögjünk egyet. Már ha tudunk.

Legutóbb péksüteményért jártam ott, meg még egy-két apróságért, amit vacsorára meg tudnék enni. Nem az lett a vacsorám, de csak azért, mert nem kívántam a húsos pitét. Mármint az extra húsosat, ami amúgy nem az, de most grátiszba megkapod: az egész pékáru részleget muslicák lepték el, itt-ott kisebb-nagyobb csoportokban. A túrós-áfonyás táska lehetett a kedvencük, mert abból repült ki a legtöbb, amikor felemeltem az üvegpultot.

Finom, friss pékáru... ez most csak képzeletben jött össze (illusztráció)Finom, friss pékáru... ez most csak képzeletben jött össze (illusztráció)

Egyébként előtte napokban a tejjel sem jártam sokkal jobban. Kedden megvettem, szerdán felbontottam a főzéshez, csütörtök délután már romlott volt… és mindeközben végig a hűtőben tároltam. De lehet, csak nekem nincs szerencsém.

Mindenesetre egy időre inkább elkerülöm a Tescot, mondjuk amíg tart az átépítés. Vagy inkább leépülés?

UI.: Kis eszmefuttatásommal nem a Tesco munkatársait szerettem volna megsérteni, csupán a jelen helyzetet konstatáltam.

Bertalan Melinda

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.