2021. augusztus 4.
//
Domonkos névnap

Vasárnap megkezdi szereplését a Wildfires

2009. április 10. 21:38
Megreformált lebonyolítási rendszer, megfiatalított veszprémi csapat és kemény felkészülés jellemzi az amerikai foci bajnokság idei rajtját.

A bajnokság mezőnyét négy csoportba sorsolták, a veszprémi csapat a Nyugat 2 csoportba került, ahol a kaposváriak és a nagykanizsaiak várnak a jelentősen megfiatalított csapatra. Idén először játszanak oda-vissza körmérkőzést, az első két csapat jut be a rájátszásba.


- Lényegesen több csapat vesz részt idén a bajnokságban, ezért kellett megreformálni a lebonyolítási rendszert. Az OB II-ben 12 csapat szerepel, és kialakult az OB III mezőnye is – mondta Kurucz Csaba, a VESC Wildfires elnökségi tagja.
Idegenben kezd a csapat a Kaposvár ellen, akitől még nem kaptak ki. Vigyázni kell azonban az ellenféllel, mert folyamatosan fejlődik. Eleinte csak vereségeket gyűjtöttek, de tavaly már több győzelmet is szereztek, a veszprémiek ellen is sikerült elérniük egy döntetlent.
- A Kaposvárt két éve egy amerikai edző készíti fel, ezért fejlődnek ilyen dinamikusan. Bizakodóak vagyunk, hiszen ősszel és a tavaszi alapozás során is komoly munkát végeztünk, ugyanakkor jelentősen átalakult a csapat szerkezete. Két rutinos játékosunk visszavonult, van három sérültünk, ezért a fiatal játékosokra nagy felelősség hárul – mondta Kurucz Csaba.

 


A másik csoportbeli ellenfél a Nagykanizsa, aki az első osztályból lépett vissza anyagi okok miatt. Több játékosuk már nincs a csapatnál, de így is a legjobb játékos kerettel rendelkeznek a csoportban.
- Ők az egyértelmű esélyesei a csoportnak, stabil első osztályú múlttal rendelkeznek, de felkészülési mérkőzésen meglepően nagyarányú vereséget szenvedtek az Újbudától. Ennek ellenére őket megelőzni erőn felüli teljesítmény lenne – értékelt Kurucz Csaba, aki azt is elmondta, hogy a csapattal szemben a minimális elvárás a rájátszásba jutás. A két csoportbeli ellenfél egymás elleni felkészülési mérkőzését videón kielemezték, de az ellenfelek vigyáztak arra, hogy mindent nem mutattak meg magukból.

Az első hazai mérkőzésre májusig kell várniuk a szurkolóknak. Addig is folyamatosan várják az érdeklődőket kortól és testalkattól függetlenül az edzésekre. Minél szélesebb körben szeretnék megismertetni a sportágat a Wildfires vezetői, ezért az edzések is szabadon megtekinthetők a Tüzér utcában (volt Építők Sporttelepen) csütörtökön 18:00-tól és vasárnap 14:30-tól.

Golden Fox vs Wildfires
Április 12. (vasárnap) 14:30
 

Németh Attila

További cikkek

Ez történt az olimpia 12. napján
Ez történt az olimpia 12. napján
Ezüstérmes lett a kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos súlycsoportjában Lőrincz Viktor, megszerezve így a magyar küldöttség 12. érmét a tokiói olimpián.
Rasovszky Kristóf az éremszerzés reményében ugrik vízbe
Rasovszky Kristóf az éremszerzés reményében ugrik vízbe
Ismét éremeséllyel szállnak vízbe a magyar kajakosok és kenusok a tokiói olimpián csütörtökön, a női vízilabda-válogatott pedig a döntőért ugrik medencébe. A nyíltvízi úszók férfi 10 kilométeres számában a vb-negyedik, 5 kilométeren világbajnok Rasovszky Kristóf bízhat a dobogós helyezésben.
Szolnoki Olivér bizonyította: a világ egyik legjobbja
Szolnoki Olivér bizonyította: a világ egyik legjobbja
Júliusban három nemzetközi megmérettetésen is asztalhoz állt Szolnoki Olivér. A fiatal veszprémi biliárdos Szlovákiában, Erdélyben és Szerbiában is bajnok lett.
Elődöntős a férfi vízilabda-válogatott
Elődöntős a férfi vízilabda-válogatott
A magyar férfi vízilabda-válogatott 15-11-re legyőzte a horvát csapatot a tokiói olimpia szerdai negyeddöntős mérkőzésén.
Korlátozások nélkül ünnepelhetünk augusztus 20-án
Korlátozások nélkül ünnepelhetünk augusztus 20-án
Korlátozások nélkül lesznek látogathatók az augusztus 20-ai állami és önkormányzati rendezvények, de további két alkalommal is felfüggeszti a kormány a veszélyhelyzet alatti védelmi intézkedéseket.