2021. október 16.
//
Gál névnap

A Fidesz és KDNP elutasítja a bizalmatlanságit

2009. április 14. 7:20
MTI / vehir.hu
Ma délelőtt döntenek arról, hoyg milyen formában teszik ezt.

A Fidesz és a KDNP ma délelőtt dönt arról, milyen formában utasítják el a bizalmatlansági indítványt, amely alapján Gyurcsány Ferenc helyére Bajnai Gordon kerül a miniszterelnöki posztra. A Fidesznél és a KDNP-nél délelőtt elnökségi ülésen, illetve az azt követő frakcióülésen döntenek arról, milyen formában utasítják el a bizalmatlansági indítványt. Az MTI információi szerint valószínűnek tűnik, hogy a Fidesz nem vesz részt a szavazásban, nem nyomnak gombot, így jelzik, hogy távol tartják magukat a miniszterelnök-cserétől. Az MDF esetében elképzelhető, hogy a párt képviselői nem egyformán szavaznak majd. A bizalmatlansági indítványt várhatóan elfogadja a parlament.

Előzetesen csak azt tudni biztosan, hogy az MSZP és az SZDSZ többsége támogatja a kormányfőváltást, a Fidesz és a KDNP elutasítja az egész eljárást, a függetlenné vált MDF-esekről pedig még nem ismert, hogyan viszonyulnak a szavazáshoz.

Elképzelhető, hogy a volt MDF-frakció tagjai nem egyformán szavaznak majd. Az MTI értesülése szerint néhányan azt a megoldást választanák, mint amit várhatóan a Fidesz. Azért nem vennének részt a szavazásban, mert szerintük ez nem jelent igazi döntést, hiszen ugyanannak a pártnak egy másik emberére lehet csak szavazni.

Az MDF-es, most független képviselők szintén délelőtt egyeztetnek az ügyben, de kérdés, hogy oda hányan mennek el, és mindannyian tartják-e magukat a többségi döntéshez. A távirati iroda úgy tudja, hogy Dávid Ibolya pártelnök elutazott, így nem lesz ott a szavazáson.

vehir.hu

További cikkek

Veszprém egyik legsűrűbben lakott részén nyitott Jelenlét Pontot a Karitász
Veszprém egyik legsűrűbben lakott részén nyitott Jelenlét Pontot a Karitász
A segítségre szorulók október 18-tól a Haszkovó úti lakótelepen kereshetik a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász munkatársait.
Veszprémből indult útjára a Középiskolai MTA Alumni Program
Veszprémből indult útjára a Középiskolai MTA Alumni Program
Freund Tamás, neurobiológus, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke hívta életre azt az alumni programot, amelynek több célja közül az egyik, hogy népszerűsítse a tudományos gondolkodást és pályát a fiatalok körében. A Lovassy László Gimnázium egykori tanulójaként a nemzetközileg is elismert tudós a saját alumni intézményében, Veszprémben indította útjára ezt a kezdeményezését pénteken.
Biztonságosabban kerékpározhatnak a királyszentistvániak
Biztonságosabban kerékpározhatnak a királyszentistvániak
Felavatták a Királyszentistvánt Litérrel összekötő kerékpárutat péntek délelőtt.
Új lendületet kapott a Cholnoky városrész közössége
Új lendületet kapott a Cholnoky városrész közössége
Ismét ülésezett a 2019-ben életre hívott Cholnoky-kerekasztal, amelynek vendége is volt Navracsics Tibor személyében. A találkozón a kormánybiztos beszámolt az Európa Kulturális Fővárosa Program legfrissebb eredményeiről és várható eseményeiről, mellette pedig a városrész közeljövőben tervezett programjairól és fejlesztéseiről is tárgyaltak a résztvevők.
Bölcsőde épül Balatonalmádiban
Bölcsőde épül Balatonalmádiban
A 66 fő ellátására alkalmas intézményt várhatólag jövő tavasszal adhatják át.