Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Átadták az első ösztöndíjakat

2016. október 27. 7:56
Tavasszal, a Veszprémi Fiatalok Évéhez kapcsolódva alapított felsőoktatási ösztöndíjat a Közgyűlés. Csütörtökön adták át először a támogatást.

Tavasszal felsőoktatási ösztöndíjat alapított a város azzal a céllal, hogy elismerje és anyagilag támogassa azokat a veszprémi, középiskolai tanulmányait befejezett tanulókat, akik felsőoktatási intézménybe nyertek felvételt, és középfokú tanulmányi kötelezettségeik teljesítése során, továbbá tanulmányi verseny, sport, művészeti és önkéntes tevékenység terén kiemelkedő eredményeket értek el. A tanulmányi ösztöndíjban évente legfeljebb 5 fő részesülhet, kivéve, ha a pályázatok rangsorolása során az 5. helyen pontegyenlőség alakulna ki. Az ösztöndíj összege egyszeri 200.000 Ft. A pályázatot minden évben július 31-ig írják ki.

Az ösztöndíjat először a 2015/16 tanévben végzett, és felsőoktatási tanulmányaikat 2016 őszén kezdő hallgatók vehették át az október 27-i Közgyűlésen.

vehir.hu
további cikkek
Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert A márciusi közgyűlésen került pecsét arra a hivatalos döntésre, ami lehetővé teszi, hogy az EKF sikerprojektje, a Gyárkert idén is folytatódjon, sőt egészen 2026-ig a város kiemelt fesztiváljai közé tartozzon. A közgyűlés erről szóló szavazásán viszont meglepő módon nem voltak egységesek a kérdésben a fideszes és ellenzéki képviselők. 2024. április 5. 14:25 Élsportolók két lábon VEDAC Élsportolók két lábon A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratóriumban valósul meg egy veszprémi kísérleti fejlesztés, az élsportolók sikeres továbbtanulásának elősegítése érdekében. 2024. április 1. 19:55 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. 2024. március 28. 15:09 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' Hatalmas az érdeklődés a Pannon Egyetem Humántudományi Kar szakjai iránt, olyannyira, hogy az ősztől induló pszichológia alapképzést több mint százan jelölték meg első helyen. Ennél is népszerűbb az óvodapedagógia alapképzés, s mindemellett nemrég a terület- és városfejlesztés mesterszakot is sikerült engedélyeztetni az Oktatási Hivatallal. Navracsics Judit, a HTK dékánja úgy fogalmazott: örül a váratlan sikernek, ami azért annyira mégsem váratlan, hiszen évekig dolgoztak azon, hogy a fiatalok ilyen széles spektrumú képzéskínálatból választhassanak. 2024. március 23. 21:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.