Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Már látszik az út vége

2016. október 28. 15:43
A lakossági fórumok visszatérő kérdése Kádártán és Gyulafirátóton a régi 82-es út állapota. Az önkormányzat hiába hallotta a panaszokat – egyelőre tehetetlen.

A problémát az okozza, hogy a 82-es út országút, ami állami tulajdonban van, azt a Közlekedési Koordinációs Központ kezeli. Évtizedek teltek el azóta, hogy megépült a főút jelenlegi, Kádártát elkerülő nyomvonala, a régi útvonal – Kádártán a Győri utca és a Vasút utca, Rátóton a Posta utca – azonban nem került az önkormányzat tulajdonába, és emiatt Veszprém városának joga és lehetősége sem volt, hogy az útszakaszt kezelje.

– Gyulafirátóton és Kádártán az önkormányzati utak mellett több utca állami vagy magánkézben van – magyarázta el a helyzetet kérdésünkre Czaun János, a városrészi önkormányzat vezetője. – Ezért kezdeményezte az önkormányzat, hogy átvehesse a Győri, a Vasút és a Posta utcákat az államtól. Ezzel megnyílna a lehetőség, hogy az önkormányzat saját beruházásban rendezze az utak felületét, illetve a hozzá tartozó műtárgyakat: elsősorban az árkot és a járdát.

– Nagyon sok panasz érkezett amiatt, hogy ezek az utak nincsenek rendesen karban tartva, elhanyagoltak. Nehéz szívvel mondtam azt erre, hogy tudunk a problémáról, de nem tehetünk semmit, nem a mi hatáskörünk – jegyezte meg a képviselő. – Most ez megváltozhat, megindult egy folyamat, aminek az eredményeként megújíthatjuk ezeket az utcákat.

Persze erre még várni kell, az átadás-átvétel folyamata nem egyik napról a másikra történik. A kezdeményezést már tavaly elindította az önkormányzat, és jó eséllyel jövőre lezárulhat. – Mozgásban van a folyamat, küszöbön áll az, hogy átvehessük az utcákat – jelentette ki Czaun János.

– Vannak jó példák arra is, hogy az állam saját erejéből újít meg a települések belterületén található útszakaszokat. Ez történt idén nyáron a gyulafirátóti Zirci utcával is, ami ma már nagyon szép állapotban van – tette hozzá a képviselő.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert A márciusi közgyűlésen került pecsét arra a hivatalos döntésre, ami lehetővé teszi, hogy az EKF sikerprojektje, a Gyárkert idén is folytatódjon, sőt egészen 2026-ig a város kiemelt fesztiváljai közé tartozzon. A közgyűlés erről szóló szavazásán viszont meglepő módon nem voltak egységesek a kérdésben a fideszes és ellenzéki képviselők. 2024. április 5. 14:25 Karbantartás miatt a mostani és a következő hétvégén lezárják a Déli pályaudvart Karbantartás miatt a mostani és a következő hétvégén lezárják a Déli pályaudvart Két áprilisi hétvégén, 6-án és 7-én, valamint 13-án és 14-én a Déli pályaudvaron komplex karbantartást végeznek, ezért akkor az állomás nem indít és nem fogad vonatokat, ugyanakkor a pénztárcsarnok a lezárás ideje alatt is megközelíthető marad - közölte a Mávinform szerdán a vasúttársaság honlapján. 2024. április 3. 15:32 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. 2024. március 28. 15:09 Több mint duplájára emelkedett a tanuló bérletesek száma a V-Busznál Több mint duplájára emelkedett a tanuló bérletesek száma a V-Busznál Hatalmas sikert aratott a 350 forintos tanuló bérlet Veszprémben, már az első hónapban több ezer új fiatalt sikerült megnyerni a közösségi közlekedésnek. 2024. március 7. 13:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.