2021. május 16.
//
Botond, Mózes névnap

Clinton sok sikert kívánt Trumpnak

2016. november 9. 19:17
mti
Nyilvánosan elismerte az amerikai elnökválasztáson elszenvedett vereségét szerdán Hillary Clinton, az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltje.

Mielőtt Clinton a pódiumra lépett volna, alelnökjelöltje, Tim Kaine dicsérte Clintont és egész életében kifejtett munkásságát, az elnökválasztási kampányt és felhívta a figyelmet arra, hogy abban senki nem kételkedett, hogy Hillary Clinton elismeri majd a vereségét.

Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje - aki a választás éjszakáján nem jelent meg a nyilvánosság előtt - New York-i beszédében együttműködést ígért a megválasztott új republikánus párti elnöknek, és reményét fejezte ki, hogy Donald Trump "minden amerikai sikeres elnöke" lesz. Clinton hangsúlyosan szólt arról, hogy "megéri a küzdelem azért, amiben hiszünk". A nemzete iránti szeretetéről beszélve kiemelte, hogy változatlanul meggyőződése az, amit kampánya jelszavául választott: "együtt erősebbek vagyunk".

Érzelemdús beszédében a volt elnökjelölt hangsúlyozta, hogy a hatalom békés átadása mindig is az amerikai demokrácia erőssége volt. A vereség fájdalmas, de el kell fogadni - mondta, s hangsúlyozta: nyílt szívvel meg kell adni az esélyt Donald Trumpnak is, hogy jó elnök lehessen. Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államoknak erős, befogadó és jószívű országnak kell lennie, s "a mi állampolgári felelősségünk, hogy tisztességesebb országot építsünk".

vehir.hu