2018. április 26., csütörtök
Ervin névnap

Több településen veszélyes vagy egészségtelen a levegő

Veszprémben is kifogásolható a levegő minősége.

Kifogásolható a levegő minősége Veszprémben - állapította meg az Országos Környezetegészségügyi Intézet Levegőhigiénés Osztálya. Városunk levegőjében megnövekedett a kisméretű részecskék száma. A keringési, légzőszervi betegségben szenvedő, főleg időskorúak, a légszennyezettségre érzékeny személyek emiatt köhögést, enyhe légzési tüneteket tapasztalhatnak; az idősek, a légzőszervi betegségben szenvedők panaszai kis mértékben erősödhettek. Az érzékeny és beteg emberek lehetőleg kevesebbet tartózkodjanak a szabadban és kerüljék a megerőltető testmozgást.

Az ország több városában is rosszabb a helyzet: Kazincbarcikán és Sajószentpéteren veszélyes, Salgótarjánban, Tökölön, Miskolcon, Debrecenben és Szegeden egészségtelennek számít a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján azt írta: az ország jelentős részén a feltámadó, megélénkülő északnyugati szélnek köszönhetően fokozatosan kitisztul az idő, kisüt a nap, ugyanakkor elsősorban keleten, kisebb eséllyel a délnyugati-nyugati határvidéken lehetnek olyan részek, ahol tartósan megmarad a rétegfelhőzet.