Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C

700 milliós fejlesztést adtak át a veszprémi Bakony Csoportnál

2016. december 9. 15:11 // Forrás: MTI, VEHIR
Új gyártócsarnokot, raktárépületet és gyártóberendezéseket adtak át a kerámiatermékeket gyártó veszprémi Bakony Csoportnál péntek délelőtt.

Janni Ferenc, a cégcsoport (Bakony Ipari Kerámia Kft., a CeramDisc Kft. és a Bakony Kopásálló Technológia Kft.) vezetője az átadón elmondta: a magyar tulajdonú Bakony Csoport 1200 négyzetméteres üzemcsarnokában a kerámiaégetéshez használt új alagútkemence működik, amely új termékek gyártását, így új partnerek megjelenését teszi lehetővé. A beruházás várhatóan 300 millió forintos plusz árbevételt eredményez majd - fűzte hozzá.

A 760 millió forintos beruházásból 267 millió forint uniós támogatás, a többi saját forrás. A beruházás fontos eleme az alagútkemence, az új berendezés egy 34 éves kemencét vált ki, így az eddigieknél modernebb és olcsóbb lesz a gyártás - közölte.

Janni Ferenc, a cégcsoport vezetőjeJanni Ferenc, a cégcsoport vezetője

A csoport legnagyobb cége a Bakony Ipari Kerámia Kft., amely többek között orvosi műszert, kerámiaszálakat, gyomorszondát gyárt. A CeramDisc Kft. kerámiatárcsák, szigetelőcsövek előállításával foglalkozik. A cégcsoport harmadik vállalata, a Bakony Kopásálló Technológia Kft. pedig standard téglákat, csöveket, hengereket gyárt. Évente több mint 55 millió darab kerámia alkatrészt állítanak elő.

Termékeik 96%-át exportpiacokon értékesítik, Európa majdnem minden országában szállítanak, de vannak vevőik az Egyesült Államokban, Távol-Keleten, Dél-Afrikában, Mexikóban és Kanadában is. Egyik legnagyobb partnerük az amerikai multinacionális vállalatcsoport, a Jonhson & Johnson.

A cégcsoport vezetője elmondta, hogy 2005-ben az árbevétel 760 millió forint volt, az idén pedig meghaladja a 3 milliárd forintot.

Porga Gyula veszprémi polgármester köszöntőjében úgy fogalmazott, szükség van az olyan helyi vállalkozásokra, mint Bakony Csoport, hisz egy város akkor lehet igazán erős, ha a benne működő gazdasági társaságok is jól működnek. A tulajdonosokhoz és a menedzsmenthez szólva gratulált az eddig elért eredményekhez, majd kiemelte: a város továbbra is minden segítséget megad a további sikeres működéshez, hiszen ez mindkét fél érdeke.

Porga gyulaPorga gyula

Ge. Á.
további cikkek
Város és vállalkozások, együtt, egymásért Város és vállalkozások, együtt, egymásért Három ínséges év után idén már konszolidálódni látszik a hazai gazdaság helyzete, amit a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) is szeretne felpörgetni azzal, hogy több területen és folyamatos jelleggel nyújt segítséget a hazai vállalkozóknak. Csütörtök este a VOSZ Veszprém vármegyei szervezete tartotta meg aktuális taggyűlését és fórumát, ahol az is elhangzott, milyen szimbiózis van az önkormányzat és a helyi vállalkozók között. 2024. március 22. 10:37 A tavalyit meghaladó forgalomra számít a húsfeldolgozók többsége húsvétkor A tavalyit meghaladó forgalomra számít a húsfeldolgozók többsége húsvétkor Az idei húsvéti szezon előtt nem volt jelentős alapanyag-áremelkedés, ezért a húsfeldolgozók legalább a tavalyihoz hasonló forgalomra számítanak, többségük 5-15 százalékos növekedést is vár az idei ünnepi időszakban, a kisebb üzemeknél a húsvéti forgalom elérheti az éves mennyiség 30 százalékát is - írta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Húsiparosok Szövetsége szerdai közös közleményében, amelyben azt ajánlották a fogyasztóknak, hogy keressék a hazai termékeket, hiszen a magyar eredet a minőség garanciája. 2024. március 20. 12:07 A magyar munkavállalók csaknem fele váltana munkahelyet A magyar munkavállalók csaknem fele váltana munkahelyet A magyarországi munkaerőpiacon szinte minden második alkalmazott váltana munkahelyet, amelynek kiválasztásánál a fizetés mértéke és a munkahely elhelyezkedése számít elsősorban - közölte a Profession.hu negyedéves reprezentatív kutatása alapján kedden. 2024. március 19. 13:22 Harmadával olcsóbb lehet a húsvéti tojás tavalyhoz képest Harmadával olcsóbb lehet a húsvéti tojás tavalyhoz képest Húsvétra 60 forint körül alakulhat a tojás fogyasztói átlagára, vagyis a vásárlók az előző évhez képest harmadával olcsóbban juthatnak az ünnephez tartozó egyik kiemelt alapélelmiszerhez - derül ki az Agroinform.hu kedden kiadott elemzéséből. 2024. március 12. 8:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.