2021. március 8.
//
Zoltán névnap

Birtokbavétel előtt a felügyelőség székháza / Energiatakarékosság és célszerűség

2009. április 17. 12:48
Rövidesen visszaköltözhetnek megújult otthonukba a munkavédelmi és munkaügyi felügyelőség dolgozói.

Az épület műszaki átadására pénteken került sor.A kivitelező Baumeister Kft. cég képviseletében Németh Károly ügyvezető igazgató adta át a bruttó száznegyven milliós beruházású létesítményt, melyet az OMMF Közép-dunántúli Munkaügyi Felügyelőségének igazgatója, Nesztinger Péter vett át.

Az átalakítási és kivitelezési munkálatok tavaly novemberben kezdődtek. Ennek során a felügyelőség korábbi épületét összetoldották a szomszédos (korábban magántulajdonú) házzal, s az így kialakított egység lett a két felügyelőség valamennyi dolgozóját immáron befogadni tudó központ.

a megújult Batsányi utcai székház

A Batsányi utcában rövidesen az uniós követelményeknek megfelelő épületben fogadhatják az ügyfeleket. Megoldották az akadálymentesítést, sőt: a gyermekkel érkezők részére pelenkázót, váró helyiséget is létesítettek. A felső szintekre lifttel lehet feljutni, a parkolóban a mozgáskorlátozottak számára is kialakítottak helyet.

a mozgáskorlátozottak mellékhelyisége

A csökkentlátók és a vakok számára Braille-írással látták el az információs táblácskákat. A mellékhelyiségek is a mozgáskorlátozottakat segítik: billenthető mosdókagyló és tükör, kapaszkodóval ellátott toalett áll a rendelkezésükre.

az átadás szakemberei (jobbról Németh Károly és Nesztinger Péter)

A kivitelezés során az energiatakarékossági előírásoknak is eleget tettek: a fűtés csövei például a falakba kerültek.
Nesztinger Péter a vehir.hu érdeklődésére elmondta, hogy a Közép-dunántúli Munkaügyi Felügyelőség székházának akadálymentesítése és bővítése (összesen kb. 270 m2-en) sikeresen befejeződött. A beruházáshoz uniós forrásokat is igénybe vettek.
A következő napokban visszaköltöznek a két felügyelőség munkatársai (közel negyvenen) ideiglenes irodáikból, s június elején már az ügyfelek is a megújult, széppé és kényelmessé varázsolt épületben intézhetik ügyes-bajos dolgaikat.
 

Zatkalik András