2018. április 26., csütörtök
Ervin névnap

Fontos vagy!

Fontos vagy! néven jótékonysági kezdeményezés indult a Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztálya javára

A kezdeményezés célja, hogy szebbé tegyék az ünnepet és a mindennapokat azok számára, akik a kórházban gyógyulnak szeretteikkel.

"Elképzeltük, amikor egy kisgyerek és családja valamilyen betegség miatt a kórházban kénytelen tölteni az év legszebb ünnepét, távol az otthon biztonságától és boldogságától. Láttuk azt, milyen körülmények között küzdenek a koraszülött babák szülei napról napra, nemcsak karácsonykor. Az orvosok, nővérek, pedig értük dolgoznak karácsonykor is. A gyógyuláshoz, megerősödéshez a szeretet mellett az otthonos környezet is hozzájárul. Fontos számunkra, hogy együtt teremtsük meg nekik" - olvasható a kezdeményezésről beszámoló közleményben. - "Akik velünk együtt átérzik a karácsony örömét és a meleg környezet gyógyító erejét. Bízunk benne, hogy Te is egy ilyen ember vagy, aki akár magánúton, akár a képviselt szervezet nevében hozzájárul mások boldogságához."

A kezdeményezés résztvevői karácsonyfát állítanak és díszítenek, ajándékot helyeznek el alatta, egy kis ünnepségen karácsonyi hangulatot varázsolnak, és otthonosabbá teszik a koraszülött osztályhoz kapcsolódó anyaszállót. Ehhez várnak segítséget: karácsonyfadíszeket (nem törékeny, nem ehető, abszolút gyerekbarát), játékokat (új vagy használt, de jó állapotú, minden korosztálynak), az anyaotthonba háztartási gépeket és dekorációt, süteményt (tartós, száraz, kekszféle, mézeskalács).

A kezdeményezéssel kapcsolatban további információkat a http://facebook.com/fontosvagyveszprem címen találhatnak.