2021. augusztus 4.
//
Domonkos névnap

Fontos idegenbeli mérkőzésre hangolnak / Eggyel többen és eggyel kevesebben

2009. április 17. 17:31
Marcaliba utaznak a női kézisek szombaton, és mind a két pontot haza akarják hozni.

A Győri ETO KC II csapata ellen aratott bravúros győzelmet követően a bajnokság szempontjából egy hét pihenő várt a Veszprém Beton KC női kézilabdázóira, azonban a csapat nem tétlenkedett, edzőmérkőzésekkel tartotta formában magát.

A legutóbbi hazai meccsen nagy lépést tettek a lányok az első osztály felé, de egyetlen mérkőzés erejéig sem engednek ki, sőt tovább szeretnék növelni az előnyüket. Ha legyőzik a Marcalit, akkor már plusz nyolc lesz a különbség az őket üldöző szekszárdiakkal szemben, ami azért is lenne fontos, mert velük még találkoznak idén a lányok.

Otthon veszélyes ellenfél a Marcali, az idei szezonban még csak kétszer kaptak ki hazai pályán. Soraikban tudhatják a sokszoros válogatott, Balogh Bea húgát, Piroskát, és jelentősen erősödtek a siófoki balkezes átlövő, Tamás Kornélia leigazolásával is.

- Két videót is kielemeztünk a lányokkal, igyekeztünk felkészülni az ellenfél hibáira. Szeretnénk a saját játékunkat játszani, ami nem könnyű feladat a Marcali ellen, szükség lesz a csapat korábban mutatott küzdeni tudására, amiből – úgy gondolom - egy újabb vizsga következik – mondta Gyurka János, a veszprémiek vezetőedzője.

Jó hír a csapat háza tájáról, hogy Karsai Dóra hosszú kihagyás után visszatérhet a csapatba, a formába hozás egy kis időt még bizonyára igénybe fog venni, de a jó csapatszellemből kiindulva ez már nem jelenthet problémát.

Úgy tűnik, Fortuna nem akar kibékülni a csapattal, alig hogy felépült a sérüléséből egy meghatározó játékos, máris egy másik dőlt ki hosszú hónapokra a sorból. A Beton friss szerzeménye, Vida Ingrid - aki oroszlánrészt vállalt a Nagyatád és a Győr elleni fontos győzelemből -, az egyik edzésen térdszalag szakadást szenvedett, így csak a lelátóról szurkolhat társainak. Ezúton is jobbulást kívánunk neki!

Egy kisebb sérüléssel – combizom húzódással - bajlódik a legutóbbi bajnokin emlékezetes, győztes gólt szerző Weigel Zita is, az ő játéka még kérdéses.

Mindezek ellenére bizakodóan készülnek a lányok a Marcali elleni mérkőzésre, egy percig sem tévesztik szem elől a hőn áhított célt, az első osztályba jutást. A mérkőzés 17:00 órakor kezdődik.
 

Németh Attila

További cikkek

Ez történt az olimpia 12. napján
Ez történt az olimpia 12. napján
Ezüstérmes lett a kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos súlycsoportjában Lőrincz Viktor, megszerezve így a magyar küldöttség 12. érmét a tokiói olimpián.
Rasovszky Kristóf az éremszerzés reményében ugrik vízbe
Rasovszky Kristóf az éremszerzés reményében ugrik vízbe
Ismét éremeséllyel szállnak vízbe a magyar kajakosok és kenusok a tokiói olimpián csütörtökön, a női vízilabda-válogatott pedig a döntőért ugrik medencébe. A nyíltvízi úszók férfi 10 kilométeres számában a vb-negyedik, 5 kilométeren világbajnok Rasovszky Kristóf bízhat a dobogós helyezésben.
Szolnoki Olivér bizonyította: a világ egyik legjobbja
Szolnoki Olivér bizonyította: a világ egyik legjobbja
Júliusban három nemzetközi megmérettetésen is asztalhoz állt Szolnoki Olivér. A fiatal veszprémi biliárdos Szlovákiában, Erdélyben és Szerbiában is bajnok lett.
Elődöntős a férfi vízilabda-válogatott
Elődöntős a férfi vízilabda-válogatott
A magyar férfi vízilabda-válogatott 15-11-re legyőzte a horvát csapatot a tokiói olimpia szerdai negyeddöntős mérkőzésén.
Korlátozások nélkül ünnepelhetünk augusztus 20-án
Korlátozások nélkül ünnepelhetünk augusztus 20-án
Korlátozások nélkül lesznek látogathatók az augusztus 20-ai állami és önkormányzati rendezvények, de további két alkalommal is felfüggeszti a kormány a veszélyhelyzet alatti védelmi intézkedéseket.