2021. március 8.
//
Zoltán névnap

Alapszakasz ötödik a Füred

2009. április 18. 6:49
dr. Király G. István - balatonikc.hu
Egy fordulóval az alapszakasz zárása előtt eldőlt, hogy a Balatonfüredi KC-tól már nem lehet elvenni az alapszakasz ötödik helyét.

Igaz már előrébb se léphetnek, mert a Tromos mindkétszer legyőzte őket. Így is kimagasló eredményt ért el a nagy történelmi múltu, de mindössze tizenháromezres lélekszámú balatoni fürdőváros csapata a második Budapest Bank ligás évében.

A pénteki meccs elején gyors gólokkal állva hagyták a Battát. A hatodik percben már öt góllal vezettek, amikor Adorján mester időt kért és felvilágosította a csapatát arról, hogy már tart a mérkőzés. A fiai mintha csak erre vártak volna, mert három perc alatt két gólra zárkóztak fel. Aztán a fürediek csapatkapitánya újra begyújtotta a rakétákat és visszaállt a közte öt. Pásztor mellett Bakos Dávid volt elemében, de Kovács György is sok zavart okozott az ellenfél védelmében. Nem volt már időkérési lehetősége a vendégeknek, így nem is sikerült az újboli felzárkózás. A füredi védelem sok labdát csípett el, amiből sorra szerezték a könnyű góljaikat. A szünetre már egy meccsnyi gólkülönbség alakult ki. (Az őszi battai találkozón végig kellett szorítaniuk a sikerért a füredi szurkolóknak. Itt már a szünetben nem volt egy cseppnyi kétsége a legpesszimistább füredinek sem.)

A szünetben megint hathatott az Adorján terápia, mert a vendégek a második játékrész elején "nekiugrottak" a hazaiaknak. Ez kb. öt percig hatott is, persze csak annyiban, hogy némileg csökkent a füredi előny. Aztán a 38. percben már tíz volt a különbség a két csapat dobott góljai között. Ezt követően már kicsit kieresztettek a hazaiak. No ez csak azt jelentette, hogy egytucatnyi különbségnél többel nem mentek el és a vendégek a véghajráig rendre feljöttek tízre. Velky Mihály lehetőséget adott minden játékosának, így az újra közel egy félidőt játszó Mohácsi magabiztos heteseivel és egy szép átlövésével négy gólig jutott. A meccset - jobbszélen - közel végígjátszó Lelkes is négy góllal hálálta meg a bizalmat. Csapatkapitányuk, Pásztor meg úgy jutott el a tucatnyi találatáig, hogy a büntetőket átengedte a társaknak.

Méltán ünnepelték a szurkolók az alapszakasz utolsó hazai meccsén az ötödik helyezést elérő csapatukat.

Budapest Bank férfi kézilabdaliga, 25. forduló:
Balatonfüredi KC - Százhalombattai KE 38:26 (22:13)
Balatonfüred, 500 néző. Vezette: Hargitai, Markó
Balatonfüred: Szatmári - LELKES 4, BAKOS 5, Salamon 2, KOVÁCS GY. 4, Kis Á. 1, PÁSZTROR 12. Csere: SZABÓ I. (kapus), Frey 5 (3), Horváth R., Mohácsi 4 (3), Horváth Sz. 1, Struhár. Edző: Velky Mihály
Százhalombatta: Pásztor - Drabant 2, Muhl 3, Tarnavölgyi 1, KISS Á. 6 (2), Gábori 2, Zalai 3. Csere: Vitáris (kapus), Kertész 3 (1), Balázs 3, Barnyák 2, Nikolicza 1, Horváth Cs., Marczinkovics. Edző: Adorján Gábor
Az eredmény alakulása. 6. p.: 6:1. 9. p.: 6:4. 14. p.: 11:6. 19. p.: 15:9. 26. p.: 19:11. 32. p.: 22:15. 38. p.: 27:17. 50. p.: 33:23. 58. p.: 37:26
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 6/6, ill. 3/3

Velky Mihály: Jól játszottunk, és kihasználtuk az ellenfél hibáit és ebből sok gólt lőttünk. Eredményes rájátszást kívánunk a Battának.

Adorján Gábor: Sajnos nem vagyunk egy súlycsoportban, ráadásul ismételten rosszul játszottunk. Kívánok minden jót a Fürednek.

serdülők: BKC - Százhalombatta 34:15
ifik: BKC - Százhalombatta 23:30

Zatkalik Dávid

További cikkek

Már nem a Kristály vezeti a megyei élvonal tabelláját
Már nem a Kristály vezeti a megyei élvonal tabelláját
Az Ajka Kristály 1-1-es döntetlent játszott a Balatonalmádi csapatával a VEHIR.HU megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 18. fordulójának rangadóján. A Tihany 10-3-ra kiütötte a Badacsonytomajt, amivel a tabella élére állt.
Cvijic szerint egy gól dönthet a magyar-szerb meccsen
Cvijic szerint egy gól dönthet a magyar-szerb meccsen
Dragana Cvijic, a szerb női kézilabda-válogatott beállója szerint egy gól dönthet a március 20-i magyar-szerb mérkőzésen, amelyet a győri olimpiai selejtezőtorna rangadójának tart.
Titkos vágyunk, hogy feljussunk az élvonalba – Lukács Péter
Titkos vágyunk, hogy feljussunk az élvonalba – Lukács Péter
Megszerezte az első góljait a Telekom Veszprém felnőttcsapatában Lukács Péter. A 18 éves, elsősorban a BFKA Veszprém U22-es gárdáját erősítő irányítót az első bakonyi évadjáról beszélt az utanpotlassport.hu-nak.
Gól nélküli hazai döntetlen
Gól nélküli hazai döntetlen
A Practical VLS 0-0-s egált játszott a vendég Ménfőcsanak alakulatával vasárnap a labdarúgó NB III Nyugati csoportjának 23. fordulójában.
Emlékgyűjtögető, avagy az emlékkönyvek divatvilága
Emlékgyűjtögető, avagy az emlékkönyvek divatvilága
Szamárfülekbe fogalmazott titkok, színes rajzolmányok, személyes üzenetek. Ismerős? De hol állnak most az emlékkönyvek a digitális világ virágzásának idején?