2018. április 27., péntek
Zita névnap

Bakonyi bitfaragók

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara idén is megrendezi az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő országos programozási csapatversenyét, a Bakonyi Bitfaragó Bajnokságot. A helyszíni döntő december 17-én, szombaton lesz a Műszaki Informatikai Karon.

A kar folyamatos és szoros kapcsolatot ápol az ország középiskoláival (rendszeresen tehetséggondozó nyári táborokat szervez, szakköröket tart középiskolás diákoknak matematika, robotika és programozás témákban), ezzel is elősegítve a műszaki és a természettudományos területek népszerűsítését. Az elmúlt években több száz fiatal diák vett részt a versenyen az ország minden tájáról, hogy összemérjék tudásukat.

A Bakonyi Bitfaragó Bajnokság három fordulóból áll, az online pontgyűjtő csapatverseny után egy szintén online elődöntő következik, majd a legjobb csapatok diákjai élőben mérik össze tudásukat, Veszprémben, a Pannon Egyetemen. A verseny célja, hogy ne csak használjuk, értsük és irányítsuk egyre okosabb eszközeinket. Izgalmas problémák közös megoldásán keresztül tanuljunk, gondolkodjunk, tervezzünk, programozzunk, és esetleg értékes díjakat nyerjünk.

Nézzük, mi is volt tavaly… A verseny keretében a Bakonyi Bitfaragók Birodalmát érintő érdekes feladatot kellett megoldaniuk. A csapatok feladata egy űrből érkező információnyaláb a birodalom területén szétszóródott bitjeinek összegyűjtése volt, amelyet meghatározott szabályok szerint a birodalmi táblán haladva, feladatok megoldásával végezhettek el. A részfeladatok eltérő nehézségűek voltak, amelyek megoldásáért biteket kaphattak a résztvevők.

Az elődöntőt követően jelen állás szerint 8 csapat mérkőzik meg egymással, minden csapatban 3 versenyzővel.

A versennyel kapcsolatban további információk találhatók a verseny.mik.uni-pannon.hu oldalon.