Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ajándékkal készülnek karácsonyra

2016. december 14. 16:31
A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém esetében valahol mindig különleges jelentőséggel bírnak a Motax-Pápai KC elleni csaták. Nem lesz ez másként december 16-án (péntek, 18 óra) sem, vendégkörünk akkor nyerheti meg a megyei rangadót, ha okosan és fegyelmezetten játszik.

Az NB I/B Nyugati-csoport harmadik helyére lépett kosárlabdázóink jó formában és hangulatban várják az idegenbeli összecsapást, lévén, az előző hét mérkőzésüket behúzták. Kámán Tamásék a minap a Soproni MAFC-NyME-t múlták felül a Vetési gimnáziumban (95-70). A helyi kedvencek védekezése sokáig élményszámba ment, az agresszivitásukkal megfojtották az ellenfél próbálkozásait. A mieink három negyeden át igazolták, hogy komoly potenciállal rendelkeznek: más ritmusban tüsténkedtek, egység és összhang jellemezte az előadásukat. Nem volt miért idegeskedni, remek megoldásokkal szolgáltak, s mivel teljesen elbizonytalanították a Hűség-városiakat, a lényeges kérdések az első félidőben eldőltek. Óriási fölényben voltak – több mint negyven ponttal vezettek –, aztán az utolsó tíz percben alaposan visszavettek a tempóból. A folytatásban már nem tudtak felpörögni, mondjuk ki: leblokkoltak. A győzelmük persze nem forgott veszélyben, ám utólag bevallották: sajnálják, hogy a végén így kiengedtek.

Leendő riválisuk a tízedik forduló előtt a tabella hetedik helyezettje, négy diadallal és öt vereséggel. A pápaiak a legutóbbi három fellépésükön kikaptak, múlt héten az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC pályáján véreztek el (79-74). Előtte az MTK Törökbálint (74-91) és az Oroszlányi SE Lions (106-41) bánt el velük. Ám ne legyen kétségünk afelől, hogy a szerb Nikola Majic, a hórihorgas Keresztes Rafael és a vajkezű Kálmán László nevével fémjelzett gárda a bakonyiak ellen felszívja magát és megpróbál visszatérni a siker ösvényére. Az elmúlt évek alátámasztották: ezeket a vérbeli derbiket gyakran a lélektani tényezők döntik el, megesik, hogy az ilyen ki-ki meccsek előtt megy a fogadkozás.

– A megyei rangadó valahol presztízscsata, szakmailag mégis úgy tekintünk rá, mint a többi bajnokinkra. Vagyis nem sütném rá, hogy a szezon legfontosabb találkozója vár ránk – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Kemény ütközetre számítok, csakhogy a zajló pontvadászatban nincsenek könnyű „darabok”. Öröm, hogy hosszú idő után teljes kerettel dolgozhatok, mindenkire számíthatok. Folyamatosan próbálunk fejlődni és előrelépni, a mostani győzelmek jót tettek a srácok önbizalmának. A pápaiak kisebb gödörbe kerültek, amiből biztosan ki akarnak mászni, ráadásul az otthonukban senki sem mehet ellenük biztosra. A párharcnak most sincs egyértelmű esélyese. Ugyanakkor bízom abban, hogy meg tudjuk oldani a feladatot, hiszen a győzelem a célunk. Harcolni és küzdeni fogunk. Kulcsjelentőségű lesz a legjobb embereik játékának kivédekezése, miközben tisztában vagyunk azzal, hogy nem csak rájuk épül a csapatuk. Több jó sportolójuk is van. Arra koncentrálunk, hogy a saját kosárlabdánkat játsszuk. Azt várom, hogy negyven percen keresztül összpontosítsunk. Remélem, hogy Hegedűs Attiláék maximálisan megvalósítják a megbeszélt taktikát, ugyanis képletesen győzelmet szeretnénk tenni a szurkolóink karácsonyfája alá.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.