Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Oklevélátadó ifjú matematikusoknak

2009. április 19. 21:11 // Forrás: Bíró Viktória
Ünnepélyes keretek között vehette át oklevelét a Pannon Egyetemen száz ifjú matematikus.

Mintegy száz ifjú matematikus vehette át oklevelét a a hétvégén a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara által alapított Erdős Pál Tehetséggondozó Matematikai Iskola tanévzáróján Veszprémben.
Az iskolát 2001-ben alapította a Műszaki Informatikai Kar. Az országosan egyedülálló kezdeményezés célja, hogy minél több kiváló képességű diáknak biztosítsa a matematikában való elmélyülést, a kutatómunkába bekapcsolódást. Az ország minden tájáról részt vesznek a hétvégi foglalkozásokon a diákok, Veszprémben és Szolnokon tanulhatnak 5-5 alkalommal egy tanévben.
Akik legalább négy foglalkozáson részt vesznek, oklevelet vehetnek át a tanévzárón. A veszprémi ünnepségen többségében Somogy, Zala és Tolna megyéből vettek részt, de Budapestről, Debrecenből, sőt Párkányból is itt tanultak a legtehetségesebbek. Sikeres tanévet zártak, mondta dr. Pintér Ferenc, az iskola igazgatója. Az országos versenyek első helyezettjei részt vettek a programban, az OKTV első 10 legjobbja közül hét az Erdős Iskola tanulója. A mintegy 70 órás intenzív tudásmélyítés nagymértékben hozzájárul a sikerekhez, kiegészítve a középiskolai és megyei foglalkozásokat a régiós tehetséggondozással.
Az Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola versenyben tartja tanulóit, mondta dr. Friedler Ferenc, az alapító Műszaki Informatikai Kar dékánja. A kar is versenyben van az országos felsőoktatási intézmények között, de kiemelkedik, hiszen csak a MIK-nek van országos lefedettségű tehetséggondozó programja. Számukra a legfontosabb, hogy diákjaik sikeresek legyenek, hangsúlyozta a dékán, ezért mind a középiskolások, mind pedig az egyetemisták tanulmányait nagymértékben támogatják. A karra jelentkező Erdős Iskolások különleges programban vehetnek részt, ahol a tudományos karrierjükkel kiemelten foglalkoznak. Dr. Friedler Ferenc hangsúlyozta a csoportmunka hasznosságát, valamint a későbbiekben a tudományos konferenciák jelentőségét. Felhívta a diákok figyelmét, hogy az iskolában tapasztaltakat ne hagyják veszni a későbbiekben se, majd hasznos tanácsokkal látta el őket.
Az oklevélátadót követően az Arany Dániel Országos Matematikaverseny döntője előtt egy utolsó felkészítő hétvégén vehettek részt a diákok.

 

vehir.hu
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  2024. április 23. 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.