2018. április 26., csütörtök
Ervin névnap

Partnerség az élhetőbb városért

Együttműködési megállapodást írt alá kedden a VKSZ Zrt. az MVM Partner Zrt.-vel és az IBM Magyarország Kft.-vel. A stratégiai partnerségek célja a közművek optimálisabb működtetése és Veszprém környezeti fejlődésének elősegítése.

Az együttműködések aláírásának a közüzemi szolgáltató Hangvillában tartott évzáró partnertalálkozója adott helyet.

Dr. Temesvári Balázs vezérigazgató évértékelő előadásában kitért a 2016-os év legnagyobb kihívásaira, feladataira és az elmúlt esztendőben megvalósult fejlesztésekre, valamint a jövő legfontosabb kérdéseire is.

Szóba került a cég társadalmi felelősségvállalás programja, melynek eredményeiről egy rövid filmes összeállítást is megtekinthettek a résztvevők. Az elmúlt évben két fő terület kapott prioritást a cég életében: egyrészt a civil szervezetekkel való együttműködés erősítése, másrészt az óvodásokat és kisiskolásokat megcélzó környezetei nevelés program.

Az MVM és a VKSZ Zrt. együttműködésének első eredményeAz MVM és a VKSZ Zrt. együttműködésének első eredménye

Az élhetőbb környezet és az ehhez szükséges feltételek megteremtése, az energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások növelése, az éghajlat védelmét szolgáló programok megvalósítása, hosszú távon az okos város irányába való elmozdulás továbbra is kiemelt szerepet tölt be a cég életében. Ezek elérése érdekében a VKSZ Zrt. az ősszel stratégiai keretmegállapodást kötött az önkormányzattal és az MVM Partner Zrt.-vel.

A célok gyakorlatba ültetéséhez szükséges operatív feladatok első elemeként készült el Veszprém első elektromos autó töltője, amelyet hamarosan újabbak követnek. A felek célkitűzései között szerepel egy e-bike rendszer létrehozása és fenntartása, valamint egy ún. Energiapont kialakítása, ahol a lakosság bővebb információkat kaphat az energiahatékonyság növelésének innovatív módszereiről. Az MVM Partner Zrt. ezen felül vállalta, hogy felülvizsgálja több helyi intézmény energiahatékonyságát, az okos mérési tapasztalatok pedig a remények szerint az intézmények költséghatékonyságának növeléséhez is hozzájárulnak.

Fotó: VKSZ ZrtFotó: VKSZ Zrt

A tervek szerint a hosszú távú együttműködésnek köszönhetően az innovatív megoldások segítségével a város környezeti teljesítménye javulhat, és egészségesebb lakókörnyezetben élhetnek a veszprémiek. Ennek elérése érdekében dr. Temesvári Balázs, illetve Bujáki Zsolt, az MVM Értéknövelt Szolgáltatások igazgatója és Szabari Dóra, az MVM Termék- és szolgáltatásfejlesztési osztályának vezetője együttműködési megállapodást írt alá.

Az MVM Partnert Zrt. mellett a jövőben az IBM Magyarország Kft. vezette, hazai informatika jeles képviselőit (Capture Zrt., Delta Systems Kft., Libra Szoftver Zrt., Pannon Egyetem, IBM Hungary) tömörítő konzorcium is fontos szerepet fog betölteni a VKSZ Zrt. fejlesztéseiben. A partnerség célja, hogy a VKSZ Zrt. valós tesztelési eredményekkel támogassa a konzorcium fejlesztéseiben szereplő alkalmazásokat, melyek a műszerezettség, az összekapcsoltság és az intelligencia hármasán keresztül valódi értékeket képesek szállítani a termelő és szolgáltató vállalatoknak, rajtuk keresztül pedig a lakosságnak.

A konzorcium céljaként kitűzött informatikai megoldások megvalósításában elsőként a VKSZ Zrt.-nél modellezik a vállalat hatékonyabb működését szolgáló elemeket. Az egy évesre tervezett fejlesztési időszakban a cég olyan megoldásokat tesztel, melyek segítenek optimalizálni a közműszolgáltatásokat, hogy hatékonyabbá tegyék az üzleti folyamatomat. Az együttműködésről Izbéki Csaba, az IBM Magyarország Kft. üzletág igazgatója és dr. Temesvári Balázs írt alá együttműködést.