2021. március 8.
//
Zoltán névnap

Zöldtér

2009. április 20. 8:54
Miért érdemes kilátogatni a Zöldtérre? Cikkünkből megtudhatja.

A Tiszta Európa Program keretén belül kerül megrendezésre a vehir.hu környezet- és egészségnapja, amely mindenki számára szórakoztató mégis figyelemfelkeltő programokkal várja a kilátogatókat.

Az iskolásokat várjuk elsősorban a "Fuss a környezetért" elnevezésű eseménnyel, ahol a 3 legtöbb gyereket nevező iskola értékes ajándékokat nyer. Az indulókat ajándék pólóval várjuk a 9 órai nevezésnél, a szülők a rajtfotókat 10-kor készíthetik el. A futás után, a színpadon különböző sport és táncbemutatók hívják fel a figyelmet, a mozgás fontosságára.

13 órától a Városházán kineziológiai előadás várja az érdeklődőket, majd egy órával később Mocsai Lajos, az MKB Veszprém vezetőedzője dedikálja Mocsai Titkai című könyvét.

Az egész nap folyamán lehet majd a Vöröskereszt számára vért adni, illetve ingyenes egészségi állapot felmérét végeztetni. Egy világszabadalmat is kipróbálhatnak az érdeklődők, a Nuskeen segítségével megmérhetik szervezetük anti-oxidáns szintjét.

A gyermekek kézművesfoglalkozással és arcfestéssel tölthetik az idejüket, míg apukáik figyelme a kiállított környezetbarát autókra irányul. Az édesszájúakat biomézzel és pereccel várjuk, a sósabb ízeket kedvelőknek pedig a Hárskúti Ökopark szolgáltat kóstolót termékeiből.

Természetesen lesznek még játékos vetélkedők nyereményekért.

Mindenkit szeretettel várunk a Zöldtérre április 25-én, szombaton, 10 órától az Óvárostérre!

Tiger Szabolcs

További cikkek

Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
A 2020-as CES-en bemutatták azt is, hogy a jövőben lehet egy házi BB-8-ünk, vagy akár szövetvárosba is költözhetünk. Aki akar, tiszta levegőt is szívhat.
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) várakozása szerint decemberben a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom túllépheti az 1200 milliárd forintot, a szervezet 5 százalék körüli növekedésre számít az előző év azonos hónapjához képest.
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
20 éve jelent meg Magyarországon a varázsos univerzumba bevezető első Harry Potter kötet. Ünnepi kvízünkben tíz kérdésre válaszolva tesztelhetjük, hogy mennyire mozgunk otthonosan a kvi(z)ddics pályán.
Proaktív megoldás a passzívlakás
Proaktív megoldás a passzívlakás
A XVII. századi Izlandon építettek először ilyen házakat, majd az 1800-as évek végén egy tengerjáró hajóban alkalmazták elsőként azokat a megoldásokat, amelyek egy évszázaddal később a ma ismert passzívházak technológiáját megalapozták. Környezettudatosság, energiahatékonyság és befektetés. Egy szakember vezetett körbe a passzívházak kérdéskörén.
Az esküvő, ami nem csak a résztvevőknek okozott örömöt
Az esküvő, ami nem csak a résztvevőknek okozott örömöt
A hagyományos népi lakodalom mellett ma már legalább ennyire, ha nem jobban népszerűek a modern felfogású esküvők. Az újszerű megközelítések mellett pedig kezdenek megjelenni olyan szokások is, amelyek az ifjú páron és a násznépen kívül is felmelegítik a lelkeket. Ennek pedig csak örülni tudunk.