2018. május 21., hétfő
Konstantin névnap

Akiket idén elvesztettünk

David Bowie, Somló Tamás, Esterházy Péter, Prince, George Michael, Gábor Zsazsa, legutóbb pedig Carrie Fisher és Debbie Reynolds- néhányan azok közül, akiket szinte mindenki ismert. De mi van a többiekkel?

Idén feltűnően sok celeb fejezte be földi pályafutását. Valljuk be, a korábbi évekhez képest idén tényleg sok híresség hunyt el.

A wikipedia külön oldalon vezeti a 2016-ban meghalt hírességek neveit, én csupán néhányat emelnék ki, köztük olyanokat is, amelyeknek hazai vonatkozása van:

Ők voltak azok, akik kétség kívül hozzátettek valamit a világhoz (oké, Castro és Biszku nem bizos). Volt bennük valami (kurázsi? tehetség?), ami kiemelte őket nagyátlagból. Ám mielőtt elkezdenénk siratni őket, jó emlékeztetni magunkat arra, hogy rajtuk kívül idén még több millióan jártak hasonlóan, akik nem mások, mint e sorok írója, vagy olvasója: emberek.

Emberi lények, akik elkerülhetetlenül találkoznak majd a halállal. Még akkor is, ha az elmúlással sokszor nem tudunk, vagy nem vagyunk hajlandóak szembe nézni, - pedig ez minden másodpercben megtörténik.

Az tuti, hogy 110 év múlva már senki sem fog a bolygón élni, aki ma megszületik. Így ahelyett, hogy megijednénk, inspirációt is gyűjthetünk a múlandóságból. Most tudjuk csak megtenni azokat a lépéseket, amikkel változtatni akarunk az életünkön. Persze csak akkor, ha akarjuk. Az újévi fogadalmak betartásával nem is kell január elsejéig várni.

Hajrá most, és 2017!