2021. március 8.
//
Zoltán névnap

Álom.net - a magyar High School Musical?

2009. április 20. 13:29
Nem vártam sokat a filmtől, és mint kiderült nem is lehet.

Már a film elején feltűnt a színészek amatőrsége, az, hogy egy betanult szöveget szavalnak el. Olyan volt, mint egy szavalóverseny. Ehhez még a film alatt hozzá is lehet szokni, szépen lassan a történetre is oda lehet figyelni. Persze a célközönség a 11-16 éves korosztály, bár a moziban a premier estélyén kb. 20an voltak, mind 20 év felettiek. A történet annyi, hogy a szőke leányzót, eredeti nevén Labancz Lillát, filmbéli nevén Reginát eltanácsolják a Sport Gimnáziumból, ahol nagy szerepe volt a közösségi életben. Szülei beiratják a Virág Gimnáziumba, aminek a Kodolányi Főiskola ad helyet. A szőke rózsaszín kombináció a sok barna szürke közé nem nagyon tud beilleszkedni.

Aztán hihetetlen bonyolult módon a végén persze mindenki szeret mindenkit, és rájön a barbilány, hogy akivel idáig együtt volt nem az igazi, hanem inkább a cuki szomszédfiú tetszik neki. Közben pedig titokzatos üzeneteket kap a rózsaszín laptopjára Álom.nettől. A film végére sem derül ki, hogy ki a titokzatos idegen.
Nem tudom az olvasók, hogy vannak vele, de a gimnáziumokban a kilónyi vakolat az arcon nem volt megengedett. Persze rajtuk volt bőven, nem is beszélve a 20 centis tűsarkakról, a 10 centis miniszoknyáról. Azt már alig merem megemlíteni, hogy barbibaba, egy új Audival járja az utcákat, a barátja pedig egy Mercedessel, a cuki szomszédfiú pedig egy Seattal. Persze ez nem is lenne gond, ha nem gimnazistákról lenne szó. Sok a műköröm, és a műhaj. Reviczky Gábor, és Rékasi Károly színészi alakítása mellett feltűnően eltörpül Labancz Lilláé. De a kezdő színészek között is vannak jók. A szomszédfiú, Márk, és az ellenséges gimnazista lány, Lívia tehetségesek.

Persze sokakat a moziba csalogat majd a film, és a cél valójában ez. A sok rózsaszín, a buta szőke figura pedig meg fogja hozni a hatását. Biztosan sok munka van benne, mint ahogy minden mozifilmben. Vannak A, B, C stb. kategóriás filmek. Ez talán a B és a C között van. Ha azt vesszük, hogy ilyen stílusú magyar film még nem sűrűn volt, akkor kezdésnek egész jó. A történet alapvetően jó, csak a megvalósítás nem lett tökéletes. A zene például kifejezetten jó. A célközönségnek biztosan tetszeni fog, ha másért nem nézik meg, akkor a kedvenc zenekaruk miatt.

Április 22-én a Balaton Plázában közönségtalálkozót is tartanak. Itt lesznek: N. Forgács Gábor, rendező, Labancz Lilla, Csernóczki Ádám, Jankóczky Attila, Czifra Kinga főszereplők, Iszak Eszter, Steiner Kristóf, forgatókönyv író és szereplő és Lerch Ottilia.

CupPCupP

Ódor Eszter