2018. április 26., csütörtök
Ervin névnap

24 órás ügyeletben várják a csapadékot

  • TÉL
  • 2017.01.08
    12:00
  • VKSZ Zrt
Hideg már van, hó még nincs, de ha lesz, a VKSZ Zrt. felkészülten fogadja.

A rendkívüli időjárási körülmények között szigorú munkaterv rögzíti a beavatkozás menetét - tudtuk meg a VKSZ Zrt. weboldalán közzétett összefoglalóból.

Kálcinol, kálciumklorid és némi bazalt – ezek az anyagok biztosítják, hogy az eltérő városi felületeken minél hatékonyabb legyen a síkosságmentesítés.

Öt hótolóval és szóróadapterrel ellátott jármű közlekedik a város útjain és hat kisgép végez hóeltakarítást, hótolást és síkosságmentesítést a fizető parkolókban, a meredek mellékutcákon és a gyűjtőjárdákon. Sőt kézi erő is mindig rendelkezésre áll, ugyanis városszerte a buszmegállók, gyalogátkelőhelyek és a belvárosi lépcsők síkosságmentesítése is a közterületgondozási csoport munkatársainak feladata.

A minél gyorsabb beavatkozás érdekében ügyeleti rendszer működik. Ez azt jelenti, hogy

a Kistó utcai telephelyen 24 órában folyamatos váltásban, készenlétben vannak a sofőrök, a gépkezelők, akik az ügyeletvezető utasításait követve indítják gépeiket.

Az ügyeletvezetőnek minimum 4 óránként kell ellenőriznie a városi utakat, járdákat, ónos esőben vagy hóesésben pedig folyamatosan.

Minden nagy- és kisgépnek saját körzete van, riasztás esetén sóval pakolják meg őket és ezt követően indul ki-ki a saját területére. Első körben a főközlekedési utakat tisztítják meg, a buszútvonalakat, valamint a rendőrség, mentők és a tűzoltóság számára biztosítanak járhatóságot.

Mellékutcákban csak ónos eső és hó esetén járnak a munkagépek, a kertvárosi övezetekben nem fognak jeget törni.

A házak előtti járdák takarítása az ingatlantulajdonosok feladata, úgy, ahogy a lakótelepek parkolóinak járhatóvá tétele is.