Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fidesz: Továbbra is megvédjük a veszprémieket!

2017. január 9. 15:55
Nem enged teret a félelemkeltésnek és a demokratikus jogok megsértésének a Fidesz helyi szervezete – üzente Czaun János önkormányzati képviselő sajtótájékoztatóján hétfőn a városi lap újságíróját ért támadásokra reagálva.

Czaun János emlékeztetett: alig egy éve azt ígérte a veszprémi polgároknak, ha veszélybe kerülne a demokrácia, a lakosság a jobboldali többségre mindig számíthat. Nem hagyják, hogy bárki is megkérdőjelezze annak vívmányait, sem a szólás-, sem a sajtószabadságot – ahogy pedig azt Katanics Sándor önkormányzati képviselő tette a napokban, amikor közösségi oldalán próbált meg félelmet kelteni a városi lap szerkesztőjében, valamint motozásra és átvizsgálásra uszított az újságíró cikke miatt.

Czaun szerint mindez különösen visszás azok után, hogy Katanics korábban lemondásra szólított fel egy jobboldali képviselőt a migránsokra tett poénosnak szánt kijelentése miatt, aki később bocsánatot kért a megjegyzésért, s annak fényében is, hogy éppen a baloldali képviselő volt az, akit leváltottak a Pénzügyi Bizottság éléről, miután pert vesztett egy róla véleményt formáló veszprémi lakos ellen, és a közgyűlés méltatlannak ítélte a posztra. Vajon ő képes lesz bocsánatot kérni a hibájáért, s akár a saját maga által felállított magas mércét alkalmazva lemondani? – tette fel a kérdést Czaun.

Egyben ígéretet tett arra is, hogy a jobboldali képviselők demokratikus többségével egyetemben mindent megtesznek azért, hogy Veszprém ugyanolyan nyugodt és békés város maradhasson, mint eddig, és nem hagyják, hogy bárki is mérgezze a közéletet, csorbítani próbálja a lakók jogait, vagy félelmet keltsen bennük, főleg a média képviselőiben.

Bertalan Melinda
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.