2018. április 27., péntek
Zita névnap

Nyílik a Csa-ládika

Alternatív napközi és játszóház nyílik az Agóra Veszprém Városi Művelődési Központ épületében. A program a családok minőségi együttlétét szolgálja és ily módon erősebb köteléket teremt.

Veszprém 2009-ben és 2011-ben is elnyerte Családbarát Önkormányzat Díjat. Erre Porga Gyula polgármester emlékeztetett, aki hozzátette azt is, hogy minden kitüntetés egyben teher is, amely kötelezi az önkormányzatot arra, hogy kiemelt figyelmet fordítson a családok védelmére.

Porga Gyula szerint egyre nagyobb teret kapnak az ún. soft fejlesztések. Persze fontos, hogy fejlődjön az infrastruktúra és az ipar, de az emberek egymásra figyelése és együttműködése művel igazi csodát.

Horváthné Kecskés Diána, a Veszprémi Családsegítő Szolgálat vezetője ismertette a program szakmai részét. A „Csa-ládika” elnevezés a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézmény prevenciós programjainak összefoglaló neve. A tapasztalatok alapján sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetni a prevencióra, hiszen sok esetben egy alapos beszélgetés is eloszlathatja a viharfelhőket.

Ez a felismerés és egy nagyon gyümölcsöző együttműködés hívta életre a Csa-ládika programot, amely felnőtteknek, gyerekeknek és kamaszoknak is kínál programot.

A kisgyermekekre játszóház és kreatív foglalkozások, a tinédzserekre önismereti tábor, személyiségfejlesztés, a felnőttekre pedig szakmai előadások, kötetlen beszélgetések várnak. A szolgáltatásnak az Agóra épülete ad otthont, az aktuális programot pedig az Agórában és a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézményében találhatják majd meg az érdeklődők.

A Csa-ládika fontosnak tartja, hogy élő és folyamatos kapcsolatot tartson fenn a veszprémi egészségügyi, oktatási és nevelési, közművelődési és minden olyan intézménnyel, akik alaptevékenységük kapcsán családokkal, gyerekekkel kerülnek kapcsolatba.

Az intézményvezető köszönetet mondott Héthelyi Rékának és Neveda Amáliának a támogatásért és szellemi tőkéért, az anyagi támogatást pedig Stiegelmaier Józsefné, Némethné Károlyi Jolán, illetve Takács László képviselőknek köszönte meg.

Az Egry Úti Körzeti Óvoda Ficánka csoportja játékos műsorral készültAz Egry Úti Körzeti Óvoda Ficánka csoportja játékos műsorral készült