2022. január 18.
//
Piroska névnap

Pályázatok a Házasság hetéhez kapcsolódóan

2017. január 28. 21:40
Pályázatot hirdettek házastársaknak és gyerekeknek is a Házasság hetéhez kapcsolódóan.

A „Házasság hete” rendezvénysorozat alkalmából pályázatot hirdetnek meg „Házasságom története” címmel.

Olyan társak történetét várják, akik úgy érzik, megtalálták életük párját, házasságukat, kapcsolatukat meghittnek, odafigyelésen, tiszteleten alapulónak érzik. A beérkezett pályaműveket 15-18 év közötti diákok dolgozzák fel, a cél, hogy megérintse őket, elgondolkodjanak, átérezzék a párválasztás és a majdani elköteleződés fontosságát, felismerjék a házasság értékeit mások történetein keresztül. Hiteles, őszinte történeteket várnak szerelemről, szeretetről, összetartozásról.

Javaslatok a pályaművek felépítésére: Számomra mit jelent a szerelem, a szeretet? Mi alapján választottam ki a páromat? Hogyan jutottunk el a házasságkötésig? Számomra a házasság mit jelent? Milyen nehézségek és szépségek vannak egy kapcsolatban, amit már átéltünk? Mi erősíttette meg az összetartozásunkat? Milyen tanácsot/útravalót adunk majd a gyerekünknek, amikor ő is elérkezik ehhez a ponthoz az életében?

A pályázatok maximum 4 oldal (A4 –es) terjedelműek lehetnek géppel vagy kézzel olvashatóan írt formában.

Beküldési határidő: 2017.02.06. (hétfő) 9.00 óráig

A pályázatokat a következő címre várják: csaladikaveszprem@gmail.com, vagy Agóra Veszprém Városi Művelődési Központ CSA-LÁDIKA 8200 Veszprém, Táborállás park 1.

A pályázaton saját jeligét használjanak, nevüket a kísérő levélen sem szükséges felvállalni.

A legszebb vagy legtanulságosabb történeteket ajándékkal jutalmazzák, illetve beleegyezés esetén a Veszprémi 7 Nap riportot készít a nyertessel. A pályázat eredményének a kihirdetése a „Házasság hete” rendezvénysorozat végén történik.


vehir.hu

További cikkek

Az anyaságot választotta a profi sport helyett
Az anyaságot választotta a profi sport helyett
Ács Annát, a Veszprém Pannon SE kézilabdázóját már fiatal korában komoly válaszút elé állította az élet: az élvonalbeli kézilabdázás küszöbén a sors megajándékozta a világ legnagyobb csodájával, egy kisgyermekkel.
Bölcsőde épül Balatonalmádiban
Bölcsőde épül Balatonalmádiban
A 66 fő ellátására alkalmas intézményt várhatólag jövő tavasszal adhatják át.
Egyedülálló szülők, várandósok és gyermeket nevelő KATA-s vállalkozók is számíthatnak jövőre adóvisszatérítésre
Egyedülálló szülők, várandósok és gyermeket nevelő KATA-s vállalkozók is számíthatnak jövőre adóvisszatérítésre
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter is megerősítette, az ország gazdasági növekedése lehetővé teszi, hogy jövő év elején a gyermeket nevelő szülőknek visszatéríthessék az idén befizetett SZJA-összegét, de a KATA-s vállalkozók sem maradnak ki. Cikkünkben mutatjuk a részleteket.
Sok gyerek emelkedett a magasba Veszprémben is
Sok gyerek emelkedett a magasba Veszprémben is
Sikeres volt a "Gyereket a magasba" kezdeményezés, amelynek keretében az országban több, mint 10 ezren emelték magasba a gyermeküket szombaton, pontban délelőtt 11 órakor. Veszprém három helyszínnel is csatlakozott a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom felhívásához.
Családokat segítő innovatív veszprémi vállalkozásokat keresnek
Családokat segítő innovatív veszprémi vállalkozásokat keresnek
Hat kategóriában összesen hatmillió forintos összdíjazással hirdette meg a Kopp Mária Intézet a Smart Family Nagydíj országos versenypályázatot, melyre szeptember 15-ig Veszprémből is várják a startupok és innovatív vállalkozások jelentkezését.