2018. július 21., szombat
Dániel névnap

Kocka-Középfölde és a Bikinifenék is megelevenedik a múzeumban

Két napra különleges kollekciónak ad otthont a veszprémi Laczkó Dezső Múzeum: a Star Wars és a Gyűrűk Ura Legóból felépült világával is megismerkedhetnek az érdeklődők.

A tavalyi sikerre való tekintettel idén is visszatérnek Veszprémbe a Kockanapok kiállítói. Az alkalmából február 17. és 19. között hosszított nyitva tartással és kedvezményes jegyárakkal várja vendégeit a Laczkó Dezső Múzeum.

Takács Gergely szervező tájékoztatása szerint olyan több millió forint eszmei értékű készlet kerül kiállításra, amelynek során a klasszikus Disney kastély és a Millenium Falcon mellett megcsodálható lesz egy igazi kockaváros és a Gyűrűk Urából ismert Középfölde, a Star Wars egyes jelenetei, vagy Spongyabob víz alatti városa, Bikinifenék is.

A hivatalos megnyitó előtt megnéztük miként építik a kiállítást:

A nagyjából 700 ezer darab kockából álló kiállítás nagy része magángyűjtemény, de a múzeumban kiállításra kerülnek eredeti, bolti összeállítások is. A szervezők tulajdonában van a valaha kiadott tíz legértékesebb Lego készlet is, amelyből hetet most megmutatnak a veszprémi közönségnek.

A hétvége folyamán nem csak nézegetni lehet majd a kockákat, hanem cserélni is: a múzeumban Lego börze is lesz, a gyerekeket pedig óriás mozaiképítés várja.